Een kleine doucheruimte optimaal inrichten; 5 tips

Wij zijn gezegend met twee badkamers in huis. Nou ja, laat ik zeggen één badkamer en één kleine doucheruimte. De kleine doucheruimte gaan we over een tijdje ook aanpakken om hem wat gezelliger te maken. Nu is de doucheruimte echt klein en is er precies voldoende plek voor een wastafel en een douche en 1 m² pvc vloer in die badkamer, haha. Op zich is dat goed genoeg, zeker omdat het niet de enige plek is waar we ons kunnen opfrissen. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die gewoon een kleine doucheruimte hebben als enige badkamer in huis. En dan is het fijn om deze zo handig mogelijk in te richten. Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken!

kleine doucheruimte inrichten tips

5 tips om je kleine doucheruimte zo goed mogelijk in te richten

Heb jij ook een douche waar je je kont (bijna) niet kan keren? Check dan onderstaande tips om zoveel mogelijk voordeel te behalen uit je doucheruimte.

Kies voor een douchecabine met een schuifdeur

Is jouw doucheruimte ook klein? Dan is het slim om voor een complete douchecabine 90×90 te gaan met een schuifdeur. Hierdoor verlies je namelijk geen ruimte in de rest van je badkamer. En toch hou je de rest van de badkamer droog omdat de douchedeur al het water tegenhoudt. Ideaal dus.

In onze kleine doucheruimte zit nu nog een douche met een douchegordijn. Dat douchegordijn moet eruit, want dat vinden we reuze irritant. Vaak blijft zo’n douchegordijn aan je benen plakken en dat is zo vervelend. Daarnaast is de kans op water in de rest van de doucheruimte groter dan bij een douchedeur en dat is dan weer niet zo fijn met een pvc vloer in de badkamer.

Pak een afgeronde douche om echt alle centimeters te kunnen benutten

Afhankelijk van de inrichting van je badkamer en doucheruimte kan je wellicht beter kiezen voor een kwartronde douchecabine. Eigenlijk gebruik je de hoeken van je douchecabine toch niet, dus voor het gebruik van de douche maakt het niet veel uit. Maar voor de rest van je badkamer of doucheruimte wel. Die extra centimeters kan je namelijk goed gebruiken op het moment dat je bijvoorbeeld voor je wastafel staat. Of je jezelf wilt afdrogen, toch? Dus ook al lijkt het misschien iets minder strak of modern, het is wel een goede oplossing.

Tip: ben jij een enorme spa liefhebber, dan baal je vast enorm van je kleine doucheruimte. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar een stoomcabine. Hier kan je gewoon in douchen, maar jezelf ook heerlijk verwennen door een stoomdouche te nemen. Of zoek naar een infrarood paneel in je doucheruimte. Zo creëer je toch het wellness gevoel in je kleine douche. Meer voorbeelden van kleine badkamers vind je hier.

Pak een bad-douche combinatie als je niet zonder bad kunt in je kleine doucheruimte

Ben jij een echte liefhebber van badderen en heb je ruimte voor een bad óf een douche? Waarom kies je dan niet voor een bad-douche combinatie? Liefst eentje met een vlak deel in het bad waar je ook echt makkelijk (en veilig) kan staan als je alleen maar tijd hebt voor een korte douche. Op deze manier benut je je kleine doucheruimte goed én kan je toch genieten van zo nu en dan een lekker warm bad.

Zorg in ieder geval altijd voor een waterbesparende douchekop om ook het milieu te ontzien. Geen ervaring mee? Lees de review over deze waterbesparende douchekop action.

Wel of geen ruimte voor een badmeubel?

Je denkt misschien dat je niet veel ruimte hebt voor een badmeubel in je kleine doucheruimte. En dat is natuurlijk ook zo. Maar vergeet niet dat je ook wat spulletjes moet opbergen. Een badmeubel is dus wel van belang, maar kijk dan naar badkamermeubels die niet te groot zijn. Of laat er eentje op maat maken die exact past. Het grote voordeel van die laatste is dat je echt iedere centimeter kan benutten.

Ook een goed idee: door het zetten van een tussenwandje heb je een douchewand én opbergruimte ineen. Nu ziet dit er natuurlijk prachtig uit met die handdoeken. Maar je kan er ook voor kiezen om het geheel hier dicht te maken met een schuifdeurtje waar je al je crèmes en potjes neer kan zetten.

Een andere oplossing zie je op de rechtste foto. Koop of maak een apothekerskast voor in je badkamer. Je hebt maar heel weinig ruimte nodig voor een apothekerskast maar kan de ruimte wél optimaal benutten. Ideaal zo naast je wastafel.

Een spiegelkast in je kleine doucheruimte

Onmisbaar is ook de spiegelkast. En die hebben ze gelukkig tegenwoordig ook in allerlei vormen en maten. Zo kan je nog steeds je doucheruimte modern, strak én gezellig inrichten, ook al is deze klein.

Heb jij nog meer goede tips om een kleine doucheruimte in te richten? Laat het me zeker weten, want ook ik kan daar dan nog mijn voordeel mee doen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven