Nott Won’t Sleep: voor kleintjes die niet willen slapen…

De Nederlandse spelontwikkelaar Developlay heeft in samenwerking met Renate Dorrestein en gamestudio Monobanda een iPad spel ontwikkeld. Een spel voor kleintjes die niet willen slapen. Nott Won’t Sleep helpt jonge kinderen om bedtijdrituelen te leren. Je zal je afvragen… wat is er mis met het aloude ‘hup, hup, hup naar bed en boekje lezen principe’.

Nott Won’t SleepMaar voor diegene die dat al kan dromen en er nog niets mee bereikt, is dit spel wellicht een uitkomst. Het spel, Nott Won’t Sleep, is tot stand gekomen door een gecombineerde expertise. Namelijk psychologie, literatuur, wetenschappelijk onderzoek en spelontwikkeling. Daarmee is het meer dan zomaar een spelletje.

In Nott Won’t Sleep helpen kleuters de kleine Nott zich voor te bereiden om naar bed te gaan. Er zijn drie verschillende scenes die elk om een ander aspect van het bedritueel draaien. Het spel biedt prachtige, rustige beelden en animaties. Met daarbij muziek om lekker bij weg te dommelen en gameplay waarin verschillende onderdelen van het bedritueel naar voren komen. Kortom, alles is zorgvuldig ontwikkeld om in het teken te staan van lekker slapen.

httpv://youtu.be/fxBLCipy3z8

Nott Won’t Sleep: geïnspireerd door psychologisch onderzoek

De verhaallijn van het spel is geschreven door Nederlandse schrijfster Renate Dorrestein. Het spelontwerp zelf is geïnspireerd door psychologisch onderzoek door het Trimbos-instituut.

Wat Nott Won’t Sleep zo uniek maakt is dat dit onderzoek aan de basis ligt van het verhaal, de interactie en de vormgeving van het spel. En liepsteeds als rode draad door het ontwikkelproces ”, aldus het team van het Trimbos-instituut. “Het is daarmee een prachtig spel geworden. Een spel dat bij kan dragen aan het gezond en gelukkig opgroeien van jonge kinderen”. Nott Won’t Sleep is het eerste spel in een serie spellen die op deze manier wil helpen om kinderen een vrolijk en gezond leven te laten leiden.

Nott Won’t Sleep is verkrijgbaar in de Appstore en kost € 2,99.

Lees ook: Nott Won’t sleep wint prijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven