Kleintjes worden groot: rollercoaster-gevoel

Zaterdag is mijn zoon Mark jarig, hij wordt 12. De laatste paar maanden is hij uiterlijk nogal veranderd. Hij ging sowieso al flink de hoogte in, maar nu is ook zijn lichaamshaar mee gaan doen. Ineens is het lichte dons op zijn bovenlip donker geworden en zit daar een stoere beginnende snor! Over enig verdere aanwas zal ik maar niet uitweiden, want dat wordt uiteraard niet op prijs gesteld! Mijn kind is volwassen aan het worden en ik sta erbij en kijk ernaar.

Net als de afgelopen twee jaar wil hij zijn klasgenoten trakteren op saucijzenbroodjes. Ik haal ze bij de echte bakker, die de “grote mensen” saucijzenbroodjes voor het bakken doormidden snijdt zodat de broodjes voor de kinderen er heel origineel uitzien. Mark is er woest op en volgens hem valt zijn traktatie ieder jaar zeer goed in de smaak. Ik word dus vast weer enthousiast ontvangen op school.

Dit is het laatste jaar dat ik zijn traktatie naar school zal brengen. Mark zit in groep 8 en volgend jaar gaat hij naar het voortgezet onderwijs. Daar zijn we nu al mee bezig. Vanuit zijn huidige school is het advies VWO gekomen en aan de hand hiervan heb ik een aantal scholen uitgezocht hier in de omgeving. Mark heeft namelijk aangegeven dat hij helemaal bij ons wil komen wonen en dus ook hier naar het voortgezet onderwijs wil. In januari gaan we de scholen bezoeken en hopelijk zit er eentje tussen die hem een goed gevoel geeft.

Begin februari is de Cito-toets, waarvan de uitslag in maart wordt verwacht. Als de score voldoende is, zal Mark aangemeld worden op de school van zijn keuze en dan is het afwachten of hij wordt aangenomen.
Ik heb er een beetje een “rollercoaster-gevoel” bij: er gebeurt zo veel en alles gaat ook zo snel! Voor ik het weet is het september en is mijn kind ineens een “brugpieper”.

Zover is het gelukkig nog niet. Eerst zijn verjaardag maar eens vieren en daarna komen de feestdagen. Na de kerstvakantie zal het allemaal wel snel gaan, verwacht ik. Dan is het zo eind juni en zitten we bij de schoolmusical.
Veel verandering nu al en komend jaar nog meer. Kleintjes worden groot en ik als moeder moet maar zien hoe ik dat bijhoud. Hopelijk gaat het vanzelf, want ik vind rollercoasters leuk om naar te kijken, maar ik hoef er niet in te zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top