Tips om je kleren buiten te drogen

Als het weer het toelaat, is het natuurlijk heerlijk om je kleren buiten te drogen. Gebruik je een waslijn of droogmolens om je kleding te drogen, dan heeft dat meerdere voordelen.

Zo is het eenvoudig, veilig, bespaar je energie en geld en is het beter voor het milieu. Om ervoor te zorgen dat je kleding op de juiste manier droogt, is het goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om je op weg te helpen.

kleren buiten drogen, tips om ze op de beste manier op te hangen

Kleren buiten drogen op waslijn of droogmolen

1. Koop een droogmolen of droogrek

Heb je nog geen waslijn of droogmolen tot je beschikking? Als het je fijn lijkt om je kleren buiten te laten drogen, dan is het een aanrader om daar achteraan te gaan.

Droogmolens en droogrekken kopen is mogelijk in verschillende varianten, waardoor het goed is om te kijken naar wat je prettig vindt. Je hebt de keuze uit diverse varianten en formaten.

Wil je echt veelvuldig je kleren buiten drogen dan kan ik je adviseren om in ieder geval een grote waslijn of een goede droogmolen te kopen, en geen inklapbaar rekje. Zo’n rekje is heel handig om klein spul buiten te drogen, maar kleren zoals een spijkerbroek of iets dergelijks? Dat werkt niet lekker.

2. Kies een geschikte locatie om je kleren buiten te drogen

Wil je je kleren buiten drogen, dan is het belangrijk dat je zoekt naar de best mogelijke plek om dat te doen. Zorg ervoor dat je je waslijn of droogmolen plaatst op een zonnige plek, waar je ook te maken hebt met wind.

Met een zonnetje en wat wind is jouw kleding binnen no time droog. Veel sneller ook dan in de droger. Of je je was nu droogt op het balkon of in je tuin: er is vast een geschikte plek te vinden waar je zon en wind hebt.

En zet daar gelijk je sportschoenen of gewone schoenen bij om te luchten als je geen schoenverfrisser hebt!

Tip: heb je een overkapping en is het een beetje druilerig weer? Dan kan je inklapbaar rekje weer wél heel handig zijn. Zo kan je toch een groot deel van je kleren buiten drogen ook al is het nog niet zo’n lekker weer.

3. Wasknijpers gebruiken

Staat er best een windje als je een aantal kledingstukken buiten wilt drogen? Om te voorkomen dat je kleding op de grond valt, is het slim om wasknijpers te gebruiken. Het lijkt een inkoppertje, maar -zeker op een plek waar wat meer wind staat- toch echt aan te bevelen.

Je hangt de kleding stevig op met wasknijpers, zodat het niet zomaar valt en weer vies wordt. Stapel kledingitems niet op, want dan krijgt het niet de ruimte om goed te drogen.

Het is een aanrader om voldoende ruimte te laten tussen de kledingstukken, omdat er dan een betere luchtcirculatie is. Zo droogt je kleding buiten sneller.

4. Hang kleding binnenstebuiten te drogen buiten

Wil je kledingitems buiten drogen, dan is het verstandig om dat binnenstebuiten op te hangen.

Doe je dat niet en schijnt het zonnetje fel, dan is het mogelijk dat je kledingstukken verkleuren of verbleken. Bij een wit dekbed overtrek is dat niet erg, deze bleekt mooi in de zon, maar je spijkerbroek wil je niet in de zon hebben hangen met de jeanskant naar buiten.

Wil je zo lang mogelijk plezier wil hebben van je kleren dan moet je dus je kleding buiten drogen, maar wel binnenste buiten. Als je het allemaal binnenstebuiten ophangt, blijven de kleuren beter beschermd en gaat je kleding langer mee.

5. Niet te lang laten hangen

Een andere goede tip voor als je je kleren buiten gaat drogen, is om je was niet te lang te laten hangen.

Het moet natuurlijk wel droog zijn, maar laat je kleren niet urenlang buitenhangen als ze al droog zijn. Als dat wel gebeurt, bestaat de kans dat je te maken krijgt met geurtjes of dat de stof van de kleding stijver wordt.

Hang je kleding dus lekker buiten te drogen, maar haal het tijdig van de waslijn of het droogrek.

Deze tips hierboven helpen je erbij om je kleding op een goede manier buiten te drogen. Zo zijn je kleren én snel droog, én gaat de kwaliteit ervan niet achteruit.

Buiten drogen is gemakkelijk, goedkoop en je draagt je steentje bij aan een beter milieu. Het is dan ook zeker slim om te doen als het mooi weer is buiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven