Binnenkijken bij Anne: Een beetje kleur in je interieur als je durft

Ben jij een kleurig type, of ben je meer van de basic kleuren? Ik zelf ben nogal van basic in combinatie met natuurlijke materialen en tinten, maar ik hou er ook van om kleur in je interieur te zien. Al vind ik kleuren kiezen nog steeds lastig… In tegenstelling tot Anne! Die heeft een heel fleurige smaak die tot uiting komt in alles wat ze aanraakt! Bij deze binnenkijker laat ik je graag zien hoe Anne gebruik maakt van heel veel kleur om niet alleen haar huis in stijl in te richten, maar ook haar veranda van kleur te voorzien.

kleur in je interieur

Kleur in je interieur; om vrolijk van te worden

Als je een beetje lef hebt kan je met kleur heel veel doen. Zoals ik al aangaf gebruik ik zelf meer basic, maar dat neemt niet weg dat ik ook met kleur graag varieer. Ik doe het dan alleen met details in kleur in mijn interieur, maar je kan ook meer mixen en matchen. Anne verft alles zelf en deelt haar inspiratie graag met ons.

De veranda van Anne

Laten we beginnen met de veranda van Anne. Niet alleen heeft ze kleurrijke banken met kleden in haar veranda staan, maar ze heeft er ook een bad aan toegevoegd! Ze doet bijna alles zelf, zoekt dingen bij elkaar in de kringloop of op marktplaats en probeert met zoveel mogelijk gratis materialen haar eigen huis en interieur vorm te geven. Zo creërt ze niet alleen kleur in haar interieur, maar werkt ze ook mee aan een duurzame manier van leven. Mooi!

Het bad vond ze op marktplaats en heeft ze daarna met gratis pallethout betimmerd. Op de vloer hierboven heeft ze een sjabloon geschilderd als badmat. Super mooi! Wil je nu toch liever een vloerkleed hier hebben, dan kan dat natuurlijk altijd! Er zijn volop vloerkleden te verkijgen, ook van die kleden die gewoon buiten kunnen blijven liggen in weer en wind. Met fleurige kussens, gordijnen tegen de inkijken én lampionnetjes geeft ze nog meer kleur en sfeer aan haar veranda.

Zoals je ziet kan kleur heel veel doen qua gemoedsrust. Hier word je toch direct vrolijk van? Leuk detail ook zijn de sinaasappelkistjes die in verschillende kleuren aan de muur gehangen zijn.

Werken met krijtverf voor kleur in je interieur

Anne werkt veel met krijtverf om al haar meubels een ander kleurtje te geven. Krijtverf werkt over het algemeen een stuk makkelijker dan andere verfsoorten, het dekt vaak in één keer goed en je hoeft niet uitbundig te schuren. Werk je met verschillende kleuren krijtverf over elkaar, dan kan je juist door licht schuurwerk een heel mooi ‘versleten’ effect creëren.

Deze krijtverf vind je in iedere bouwmarkt, offline én online.

De gordijnen die Anne heeft gebruikt zijn prachtig van kleur. Wil je hier echter weer een klein beetje terug naar natuurlijke tinten, dan zou je ook goed een bamboe gordijn kunnen gebruiken om de inkijk weg te halen. Wil je een bamboe gordijn voor buiten geschikt maken? Pak een standaard bamboegordijn en lak deze met blanke lak af om hem zo te beschermen tegen weersinvloeden.

Heerlijk badderen zo toch?

Veel kleur binnen in huis

Anne gebruikt niet alleen veel kleur in de tuin, maar ook in haar interieur. Wil jij ook meer kleur in je interieur, dan kan je -net als Anne- allerlei verschillende tinten pakken. Maar je kan ook juist meer kleur toevoegen door met één of twee kleuren te werken en daar dan verschillende tinten in te gebruiken. Zo hadden wij bijvoorbeeld voorheen een tafel met allerlei wit en grijstinten door elkaar. Die van Anne is echter nóg vrolijker 😉 .

Ook haar kasten heeft Anne allemaal van een andere kleur voorzien. Bovenin zie je een rood dressoir en onderstaand een kast in prachtige kleur blauw. Je moet wél een beetje durven als je Anne haar voorbeeld volgt, maar dan creëer je ook écht je eigen plek.

pssstt… wil je ook zo’n soort kast met al die laatjes om te verven? Ik zag soortgelijke kasten bij de Xenos!

3 gedachten over “Binnenkijken bij Anne: Een beetje kleur in je interieur als je durft”

  1. Super leuk!
    Hoe gaaf is het waneer je het aandurft om een blog te schrijven over zo’n kleurrijk inrichting als de onze.
    Terwijl de trend rustig, sober en kaal is.
    Ik ben er blij mee, dankjewel Joyce!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven