Kies het juiste kleurschema voor jouw badkamer

Het kiezen van een kleurschema voor jouw badkamer kan een flinke klus zijn. Texturen en kleuren van jouw kranen, tegels en andere producten maken de hele sfeer in je badkamer. Kies je voor warme, rustgevende kleuren of ga je voor iets anders?

Wanneer de inrichting van de badkamer goed is overwogen, kan een van de meest praktische ruimtes van jouw huis ook de meest stijlvolle zijn. In deze blog gaan we kleurschema trends bespreken. Hierin bespreken we de kleuren in je badkamer, welke rustgevende kleuren zijn, maar ook de trends van nu die tijdloos blijken te zijn.

kleurschema badkamer kleuren die trendy zijn

Rekening houden met drie factoren

Badkamertrends komen en gaan, dat is voor kleur trends niet anders. Bij het kiezen van het juiste kleurschema is het goed om rekening te houden met de drie onderstaande factoren:

  • De grootte van de badkamer
  • De hoogte van het natuurlijke licht
  • De kleurstelling in de rest van het huis

De kamer in de badkamer is gekoppeld aan het interieur van het huis, zo ook de kleuren.

Jouw badkamer moet in harmonie zijn met de rest van jouw huis. Een moderne, minimalistische badkamer kan je combineren met minimalistisch huis.

Tijdloze kleuren in je badkamer

Jouw badkamerkeuze moet de tand des tijds doorstaan. Baseer je keuze in kleuren in de badkamer niet alleen op trends, maar ook op je eigen smaak en tijdloze karakter. Kijk dus niet alleen naar korte termijn trends. Hieronder vind je verschillende kleurenschema’s die je kan overwegen om te kijken wat er goed bij jouw smaak past.

Monochromatische kleurenschema

Monochromatische schema’s zijn opvallend, klassiek en maken een statement. Je vindt dit kleurschema in diverse tinten, vaak gecombineerd met rustgevende kleuren.

kleuren in je badkamer, deze kleurschema's zijn trend

Zwart en wit als basis kleuren in je badkamer

Witte muren weerkaatsen licht, terwijl zwart het absorbeert. Dus, wanneer ze samen worden gecombineerd, vormen ze een geweldige maar harmonieuze mix. Wit kan worden ingebracht via een porseleinen bad en wastafel, samentrekkend met zwarte of gemarmerde donkergrijze tegels.

De combinatie van deze twee fundamentele kleuren in de badkamer, wit en zwart, is elegant en tijdloos. Je kunt ook een reeks stemmingen en effecten introduceren met alleen deze twee tinten. Afhankelijk van de toonvariaties, voornamelijk donkergrijs of zwart of wit, kunnen de resultaten compleet anders zijn. De toonverschillen kunnen de hele sfeer van de badkamer beïnvloeden.

Monochromatische schema’s werken op zichzelf prachtig. Maar ze zijn ook een uitstekende achtergrond voor felle kleuren of aardse neutrale tinten. Een zwart-wit kleurenschema is een veilige keuze bij het verbouwen van een badkamer, omdat het veranderingen in stijlen en trends zal overleven.

Blauw in je badkamer

Blauw is tijdloos vanwege de ontspannende psychologische werking. Blauwtinten variëren van zachte, luchtige tinten die een stress verlagende sfeer creëren tot gedurfde en rijke tinten, die een diepe en dramatische sfeer toevoegen. Lichtblauw gekleurde tegels in een warme, zonnige badkamer zorgen voor verkoeling. Met badkamerspiegels op de juiste plek, kan blauw een zeer rustgevende kleur zijn.

Marineblauwe en rijke blauwe tinten zijn gewild in een toiletruimte of een kleine badkamer. Lichtere tinten zoals turkoois, groenblauw en aquamarijn maken van jouw badkamer een verjongend toevluchtsoord. Deze kleuren hebben een opbeurend, strandachtig effect dat zowel energiek als verfrissend is.

Een tint blauw is meestal een trend vanwege de gevoelens van kalmte of sereniteit die het oproept. Blauwtinten zijn vredig, rustig, veilig en ordelijk. De kleur staat voor stabiliteit en betrouwbaarheid.

Neutrale rustgeven en warme kleuren voor je badkamer

Neutrale kleurenschema’s zijn tijdloos en overleven alle voorbijgaande trends. Badkamers en badkamermeubels in neutrale tinten zorgen voor een luchtige en toch warme uitstraling. Van zand- en crème tinten tot taupe en bruin. Aardse kleurenschema’s creëren een gevoel van natuur. Kies in badkamers voor matte afwerkingen en grootformaat tegels als je voor warme kleuren gaat.

Combineer natuurlijke zandtinten met ruwe materialen, ruige stoffen en groen. Rotan materialen met terracotta of natuursteen tegels passen prachtig bij een houten wastafelmeubel. Creëer een uitgebalanceerde, biologische en milieuvriendelijke omgeving waarin je graag zult ontspannen.

Accentmuren


Veel mensen kiezen tegenwoordig ook voor accentmuren in de badkamer. Door accentmuren te gebruiken kan je felle kleuren toevoegen in een badkamer. Oranje is bijvoorbeeld ideaal in dit type badkamers, aangezien het een warme, maar actieve kleur is die je goedgeluimd aan de dag doet starten. Ook fel roze, grasgroen en zonnig geel zijn ideale kleuren voor accentmuren in de badkamers.

kleuren en patronen  in je badkamer

Accentmuren in patroon in plaats van alleen in kleur

Natuurlijk kan je -als je kijkt naar kleuren in de badkamer- ook combinaties zoeken met patronen. Momenteel zijn de houten latjes wanden zeer trendy. Deze zie je dan ook terug in de badkamers. Niet zozeer met hout, maar wel als patroon in bijvoorbeeld tegels.

Zelf kiezen wij bij onze badkamer verbouwing voor een combinatie van warme kleuren in de badkamer gecombineerd met opvallend marmer. Zo gaan we champagne muren combineren met koperen kranen en twee muren krijgen een zwart marmeren tegel. Hoe chique! De champagne muren hebben een velvet uitstraling doordat we metallic stuc op de muur gaan gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven