Kleurtypes in de mode: nooit meer een miskoop als je je type maar weet

Kleuren kunnen je laten stralen! Maar daarvoor moet je wel de juiste kleuren dragen. Wist je dat er in the world of fashion kleurtypes bestaan? En dat je, als je ‘het geheim’ een béétje kent, miskopen behoorlijk kan voorkomen? In dit blog lees je meer over kleurtypes in de mode. En waar je, qua kleur, op moet letten als het eindelijk weer shopping time is.

Lees ook: Hoe kies je eigenlijk een goede foundation of BB cream?

Welk kleurtype past bij jou?

Om te weten welke van de kleurtypes bij jou past, moet je eerst bij jezelf te raden gaan. Ga maar eens even voor de spiegel staan. Om te weten welke kleuren bij jou staan ga je af op een aantal dingen. De kleur van je ogen, je haren en de ondertoon van je pigment. Heb je het al eens goed geprobeerd? Neem er even de tijd voor om te ontdekken wat bij jou past. Hieronder vind je een kleine houvast.

Er zijn 2 soorten kleurtypes: de koele types en de warme types. Koele types hebben vaak een blauwe ondertoon in hun huid en warme types kennen een gele ondertoon. Nu moet je niet gelijk denken dat iedereen dat direct aan je ziet, maar feit blijft wel dat deze ondertoon ‘verklapt’  wat voor type jij bent en welke kleuren dus goed bij je passen.

kleurtype

Kleurtypes: welk type ben jij?

Hoe kom je er nu nog beter achter wat voor type jij bent? Houd een aantal warme kleuren als bordeauxrood, kastanjebruin en petrol bij je gezicht en doe dit hetzelfde met de kleuren lichtblauw, zilver en wit. Bij welke kleuren oog je frisser en lijken je rimpeltjes en oneffenheden in je gezicht te verdwijnen? Zo weet je welke kleuren jou zullen doen stralen.

Je kleurtype bepalen en miskopen voorkomen

Het is goed om te weten welke van de kleurtypes bij jou past. Want hierdoor kun je miskopen voorkomen. Je kunt alle kleuren dragen: rood, groen, blauw, violet en geel. Om er op je mooist uit te zien gaat het er alleen om dat je weet welke tint van deze kleuren in jou het beste naar voren haalt. Je kan daarmee bijvoorbeeld combinaties maken van kleuren en de kleur die het beste bij je past in ieder geval in je gezicht dragen. Dat daar dan een broek onder zit van een kleur die eigenlijk minder bij je kleurtype past, dat maakt dan niets meer uit! Nu je weet welke kleurtype je bent, ben je er misschien achter gekomen dat je al je hele leven de verkeerde kleuren draagt. Of zat je altijd al goed ?

De tip…

Dé tip heb ik helaas niet voor je… Dat valt misschien een beetje tegen 😉 Maar wel één tip: probeer eens of je het onderscheid kunt zien door een gouden of zilveren sieraad op het kledingstuk te leggen. Goud staat mooi bij warme tinten en zilver mooi bij de koele tinten.

Lees ook: Je ogen laten spreken: make-up tips voor een sprekende blik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven