Knappe mannen; 7 punten die ‘wij vrouwen’ aantrekkelijk vinden

Knappe mannen. Wat de één knap vindt, vindt de ander niets bijzonders is mijn ervaring. Manief en ik houden daar namelijk weleens een wedje over. Roept hij ‘daar komt een knappe man aan’ dan is de kans redelijk aanwezig dat ik daar heel anders over denk. Mocht hij ooit besluiten om uit de kast te komen, dan hoeft hij zich over mij in ieder geval geen zorgen te maken in de vorm van concurrentie, want onze smaken verschillen blijkbaar nogal 😉 . Maar ook met vriendinnen blijken de smaken behoorlijk uiteen te liggen. Knappe mannen zijn voor mij mannen met een beetje ‘rauw’ uiterlijk, maar niet tè. Ze hoeven geen hippiebaard te hebben die lijkt op de baardmans van 5 December, maar zijn ze te glad, dan vallen ze zeker af. Brrrr. Maar van een van mijn vriendinnen weet ik … ‘hoe gladder hoe liever’ 😛 .

knappe_mannen

Ik vind het dan persoonlijk ook wel grappig om te horen dat ‘wij vrouwen’ een man aantrekkelijk vinden om de volgende redenen:

  • Zijn mooie ogen
  • Zijn prachtige handen
  • Zijn heerlijke bos haar (gelukkig vind ik persoonlijk kaal óók wel aantrekkelijk; mensen die mijn man kennen snappen waar om ik zeg ‘gelukkig’)
  • Zijn lekkere kont (en néé, dus géén bouwvakkersspleet)
  • Zijn zwoele stem
  • Zijn sixpack
  • Zijn lengte

Knappe mannen; ook innerlijk telt

Gelukkig telt uiterlijk niet alleen mee maar wordt de aantrekkelijkheid van knappe mannen ook afgemeten aan karaktereigenschappen die niets met uiterlijk te maken hebben, zoals hoe lief hij is, dat hij trouw is en gevoel voor humor heeft. Ook intelligentie en charme komen aan bod en worden door ons vrouwen ‘geroemd’.

Maar wat zegt dit nu eigenlijk? Helemaal niets toch? Ok, een sixpack is een soort van definitie, dus daar kan je niet onder uit. Hij heeft het, of hij heeft het niet. Maar mooie ogen en mooie handen is bijvoorbeeld een heel ander ding.

Toen manlief mij (lang geleden) eens vroeg wat ik zo mooi vond aan hem, was humor het eerste wat in me opkwam, maar gevoel voor humor is best wel persoonlijk. Als bij mij de tranen over mijn wangen lopen van het lachen kan dat bij een ander misschien alleen maar een flauwe glimlach opleveren. Qua uiterlijk kwamen voor mij zijn mooie handen in mijn top 3. Terwijl hij zelf zijn handen he-le-maal niets vindt. Zo zie je maar, het is maar net hoe je smaak precies in elkaar zit. Een definitie van knappe mannen is wat mij betreft dan ook niet zomaar te geven. Behalve dan dat iedere vrouw haar eigen definitie van knap heeft.

Vertel eens, wat vind jij mooi aan jouw man? Of waar val je op bij mannen in het algemeen? Dat hoor ik natuurlijk ook graag van je 😀 !

 

6 reacties op “Knappe mannen; 7 punten die ‘wij vrouwen’ aantrekkelijk vinden”

  1. Ik heb niet echt een bepaald type man waar ik op val. Mijn man heeft donkere haren maar heb ook een aantal vriendjes met blond haar gehad. Wel altijd met haar toevallig. Wie ik erg knap vind is Barry Watson van 7th Heaven (dramaserie van jaren 90) vond ik als tiener al. Alleen lijkt mijn man hier totaal niet op hihi. Maar inderdaad andere aspecten zoals uitstraling, mooie tanden, verzorgde nagels en leuke humor en lief zijn vind ik ook belangrijk.

  2. pffff, lastig. Ik viel in eerste instantie op zijn stem (heb hem via internet leren kennen), later zijn hoofd, zijn lengte, zijn lijf en daarna (toen ik hem beter leerde kennen) zijn humor, zijn liefde, zijn aandacht. En gelukkig voel ik dit nog elke dag voor hem…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top