Knappe mannen; 7 punten die ‘wij vrouwen’ aantrekkelijk vinden

Knappe mannen. Wat de één knap vindt, vindt de ander niets bijzonders is mijn ervaring. Manlief en ik houden daar namelijk weleens een wedje over. Roept hij ‘daar komt een knappe man aan’ dan is de kans redelijk aanwezig dat ik daar heel anders over denk.

Mocht hij ooit besluiten om uit de kast te komen, dan hoeft hij zich over mij in ieder geval geen zorgen te maken in de vorm van concurrentie, want onze smaken verschillen blijkbaar nogal 😉 .

Knappe mannen; waar vallen vrouwen op?

Maar ook met vriendinnen blijken de smaken behoorlijk uiteen te liggen. Knappe mannen zijn voor mij mannen met een beetje ‘rauw’ uiterlijk, maar niet tè.

Ze hoeven geen hippiebaard te hebben, maar zijn ze te glad, dan vallen ze zeker af. Brrrr. Maar van een van mijn vriendinnen weet ik … ‘hoe gladder hoe liever’.

knappe_mannen

Update: oktober 2022

Ik vind het dan persoonlijk ook wel grappig om te horen dat ‘wij vrouwen’ een man aantrekkelijk en knap vinden om de volgende redenen:

  • Zijn mooie ogen
  • Zijn prachtige handen
  • Zijn heerlijke bos haar (gelukkig vind ik persoonlijk kaal óók wel aantrekkelijk; mensen die mijn man kennen snappen waar om ik zeg ‘gelukkig’)
  • Zijn lekkere kont (en néé, dus géén bouwvakkersspleet)
  • Zijn zwoele stem
  • Zijn sixpack
  • Zijn lengte

Wist je trouwens dat onderzocht is dat vrouwen vallen op mannen met een strakke kaalijn. Een krachtige kaaklijn is een teken van mannelijkheid en hormonaal is het bij vrouwen dus zo geregeld dat we daar van op tilt slaan. Op welk type man val jij?

De leeftijd speelt ook een rol

Het is overigens zo dat veel vrouwen een oudere man zeker aantrekkelijk vinden. Waarom dit zo is? Een oudere man heeft een volgroeid en behaard lichaam. Ze zijn vaak groot en breed en dat geeft de vrouw een gevoel van veiligheid.

Verder hebben oudere mannen ook regelmatig een baard, die ze super sexy staat. De vrouw maakt zich dan ook vaak niet druk om een leeftijdsverschil in de relatie.

Knappe mannen; ook innerlijk telt

Gelukkig telt uiterlijk niet alleen mee maar wordt de aantrekkelijkheid van knappe mannen ook afgemeten aan karaktereigenschappen die niets met uiterlijk te maken hebben.

Wanneer ben je knap als man? Een goede match van innerlijk en uiterlijk

Bij het innerlijk denk ik dan aan karaktereigenschappen zoals hoe lief hij is, dat hij trouw is en gevoel voor humor heeft. Ook intelligentie en charme komen aan bod en worden door ons vrouwen ‘geroemd’ als het om knappe mannen gaat.

Maar wat zegt dit nu eigenlijk? Helemaal niets toch? Ok, een sixpack is een soort van definitie, dus daar kan je niet onder uit. Hij heeft het, of hij heeft het niet. Maar mooie ogen en mooie handen is bijvoorbeeld een heel ander ding en super persoonlijk.

Toen manlief mij (lang geleden) eens vroeg wat ik zo mooi vond aan hem, was humor het eerste wat in me opkwam, maar gevoel voor humor is best wel persoonlijk.

Als bij mij de tranen over mijn wangen lopen van het lachen kan dat bij een ander misschien alleen maar een flauwe glimlach opleveren.

Qua uiterlijk kwamen voor mij zijn mooie handen in mijn top 3. Terwijl hij zelf zijn handen he-le-maal niets vindt. Zo zie je maar, het is maar net hoe je smaak precies in elkaar zit. Een definitie van knappe mannen is wat mij betreft dan ook niet zomaar te geven. Behalve dan dat iedere vrouw haar eigen definitie van knap heeft.

Top 10 knappe mannen

https://nl.pinterest.com/pin/740560732489146178/
https://nl.pinterest.com/pin/703756185096307/
https://nl.pinterest.com/pin/633387438943829/

Wanneer ben je knap als vrouw

Naast de beoordeling van knappe mannen hier ook een klein stukje over wanneer je als vrouw knap bent.

Volgens een stuk van RTL nieuws en een Brits onderzoek dat daar aan vooraf ging zijn vrouwen op hun mooist als ze 31 zijn. Dat is wel heel precies.

Het gaat er dan in ieder geval om dat vrouwen op die leeftijd de perfecte mix hebben van zelfvertrouwen, stijl en natuurlijk speelt het uiterlijk ook een rol. 63% van de deelnemers van dit onderzoek geeft overigens aan dat ze vinden dat schoonheid met de jaren komt. Hoera!

Vertel eens, wat vind jij mooi aan jouw man? Of waar val je op bij mannen in het algemeen? Dat hoor ik natuurlijk ook graag van je!

6 gedachten over “Knappe mannen; 7 punten die ‘wij vrouwen’ aantrekkelijk vinden”

  1. Ik heb niet echt een bepaald type man waar ik op val. Mijn man heeft donkere haren maar heb ook een aantal vriendjes met blond haar gehad. Wel altijd met haar toevallig. Wie ik erg knap vind is Barry Watson van 7th Heaven (dramaserie van jaren 90) vond ik als tiener al. Alleen lijkt mijn man hier totaal niet op hihi. Maar inderdaad andere aspecten zoals uitstraling, mooie tanden, verzorgde nagels en leuke humor en lief zijn vind ik ook belangrijk.

  2. pffff, lastig. Ik viel in eerste instantie op zijn stem (heb hem via internet leren kennen), later zijn hoofd, zijn lengte, zijn lijf en daarna (toen ik hem beter leerde kennen) zijn humor, zijn liefde, zijn aandacht. En gelukkig voel ik dit nog elke dag voor hem…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven