Waar knijpdiertjes allemaal goed voor zijn en de leukste op een rij!

Knijpdiertjes. Ik hoor je denken… wat moet ik daar nu mee? Maar dat gaan we je natuurlijk vertellen. Buiten het feit dat deze knijpdiertjes uitermate schattig zijn om naar te kijken dienen ze namelijk soms ook nog een hoger doel!

Knijpdiertjes, waar kan je ze allemaal voor gebruiken?

De knijpdiertjes zoals ik ze ken, die slingerden eigenlijk overal en nergens rond toen onze kids klein waren. Wij gebruikten ze dus voornamelijk als speelgoed. Maar je kan deze knijpdiertjes ook gebruiken voor hetvolgende:

  • gewoon leuk om naar te kijken
  • als kraamcadeautje om weg te geven
  • spelen in bad (let wel op eventuele schimmel)
  • als bijtspeeltje als er tandjes doorkomen
  • Om de articulatie of het stotteren te verbeteren

Vooral de laatste is er eentje die opvallend is. Bij het oefenen van articulatie of stotteren wordt het effect verhoogd door je kindje in beide handen een diertje te geven. Op de maat van het spreken kan je kindje dan tegelijk links en rechts knijpen in een knijpdiertje.

knijpdiertjes

De leukste knijpdiertjes

Tikiri heeft een aantal heel schattige exemplaren. Ze zijn geïnspireerd op dieren van de Zoo en in de collectie vind je de leeuw, een olifant, de zebra, een nijlpaard, een krokodil en een giraf.

<3 Je vindt deze knijpdiertjes bij Psikhouvanjou

Het grote voordeel van de knijpdiertjes van PSikhouvanjou is dat ze gemaakt zijn van 100% natuurlijk latex rubber van Hevea bomen. Deze Zoo dieren zijn dan ook absoluut veilig om op te kauwen.

Ben je meer op zoek naar ‘gewone’ badeendjes dan kom je ook die in allerlei soorten en maten tegen. Van de simpele gele variant tot een eenhoorn eendje en van merkloze knijpdiertjes tot aan design modellen van BUD zoals je hieronder ziet.

<3 Alle badeendjes van Bud Duck vind je hier

Badeendjes van Hevea natuurrubber

De gewone badeendjes die veelal van plastic gemaakt zijn die zijn niet echt veilig te noemen natuurlijk. En ook de Bud Duck van hierboven (die wel heel cool is) daar durf ik niet voor in te staan.

Maar er is hoop. Lees het artikel over veilige badeendjes maar eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven