Overheerlijke knolselderijpuree als bijgerecht; klaar in een wip

Eenvoudige gerechten maken, ik hou ervan. Dit keer heb ik een knolselderijpuree gemaakt -voor het eerst in mijn leven. Geen idee dus hoe dit nu precies zou smaken, maar wat is dit een overheerlijk gerecht zeg! En daarnaast is het ook nog eens eenvoudig te maken. Je moet wel bedenken dat het ongeveer 30 minuten kost om te maken, maar het merendeel van de tijd hoef je er niet bij te blijven.

Knolselderijpuree zelf maken

Zoals gezegd is deze knolselderijpuree heel eenvoudig om te maken. Daarnaast is hij ook nog eens heel puur van smaak. Erg lekker als bijgerecht vind ik. Ik heb de puree van knolselderij gemaakt in de Magimix die ik thuis heb staan, maar je kan de puree ook eenvoudig maken in een blender als je dat wilt.

Mocht je in de winkel moeten zoeken naar een knolselderij… hij ziet er zo uit 😉

knolselderijpuree zelf maken

Ingrediënten die je nodig hebt voor de knolselderijpuree:

  • Een hele knolselderij (ongeveer 750 gram)
  • 75 ml Demi crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze knolselderijpuree

Allereerst schil je de knolselderij met een mes. Vervolgens maak je stukjes van ongeveer 2 centimeter, voordat je de knolselderij 30 minuten laat stomen.

De knolselderij stomen kan je op verschillende manieren doen. Ik heb zelf een stoomoven waar ik de knolselderij in zou kunnen doen, maar heb het deze keer dus in de Magimix gedaan waar je ook in kan stomen. Heb je geen van beiden? Geen nood! Stomen kan je ook gewoon in de pan doen, met een stoommandje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bamboe stoommandje of een roestvrijstalen of siliconen variant.

Stoommandjes in alle soorten en maten ⇒

Is de knolselderij gestoomd dan kan je er puree van gaan maken. Je maakt de knolselderijpuree eenvoudig in bijvoorbeeld een blender. Stop de knolselderij, de demi crème fraîche en de olijfolie bij elkaar in de blender en blend het tot een mooie puree. Zorg er wel voor dat je een goede blender (of staafmixer) hebt met een krachtige motor.

Voeg zout en peper toe naar smaak en klaar is je knolselderijpuree. De puree heeft een hele subtiele smaak die een beetje anijsachtig is.

Maak je liever recepten in de slowcooker? Lees dan onze slow cooker ervaringen.

knolselderijpuree

Knolselderijpuree maken in de Magimix

Maak je de knolselderijpuree (net als ik) ook in de Magimix, dan kan je daarin eerst 30 minuten stomen met het stoommandje. Daarna gooi je het water weg, doe je de knolselderij met de rest van de ingrediënten in de rvs kom en laat je het geheel 3 minuten mengen en pureren met het EXPERTprogramma op een snelheid van 13.

Serveertips voor knolselderijpuree

  • Wij aten de knolselderijpuree samen met in de oven gebakken groenten en mijn eigen spareribs uit de slowcooker recept.
  • Maar lekkerder is het denk ik nog als je de puree bijvoorbeeld serveert met vis. Een heerlijke gestoomde zalm erbij, of een witvisje.
  • Wist je trouwens dat knolselderij ook prima past in een koolhydraatarm dieet?

Shutterstock foto van de rauwe knolselderij door lola1960

RECENSIEOVERZICHT
knolselderijpuree
eenvoudige bereiding
subtiele smaak

2 REACTIES

  1. De knolselderijpuree kan je heerlijk mengen met gewone aardappelpuree. Geeft net even een wat vollere smaak aan de aardappelpuree. Heerlijk bij wild. Stoofpeertjes er bij. Of lekker draadjesvlees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here