Knuffel kwijt? Beste tip ever, schakel de knuffeldetective in!

Onlangs postte ik een heel schattige en tegelijkertijd heel sneue foto van mijn zoontje die zijn favoriete knuffel Robje het volle kortdurende wasprogramma van 15 minuten bijstond. Op zijn knietjes voor de wastrommel, liet hij zijn allerbeste vriendje niet meer uit het oog. Hij wist zich er geen raad mee en was opgelucht toen Robje, na een worp in de pan met jus, weer schoon uit deze schoonmaakhel kwam. De droger was geen optie. Hij droogde wel op door broederliefde in zijn armen. Maar wat als zijn knuffel kwijt zou zijn?

knuffel kwijt

Het was tijd voor een reserveknuffel! Al eerder spande ik me hiervoor in, maar helaas werd deze knuffel door Prenatal niet meer geproduceerd en/of verkocht. Wat nu?!
Naast het online plaatsen van een oproep en het afspeuren van Marktplaats vond ik twee andere opties:

Knuffel kwijt? Kijk op de Knuffelkwijtsijt!

De Knuffelkwijtsijt. Op deze handige site kun je zowel een gevonden knuffel als een  verloren knuffel posten. Zoals je weet is het verliezen van een favoriete knuffel echt een drama, voor ouder en kind. Via deze site zijn menig knuffel en kind met elkaar herenigd. Maar je kunt er ook een oproep doen voor een reserve knuffel en anderen bieden een knuffel aan. Helaas stond hier ons Robje niet tussen. Niettemin is dit wel een heel handige site en zeker een fantastisch idee voor als je knuffel kwijt is!

De knuffeldetective vond reserve knuffel Robje!

De Knuffeldetective! Opeens herinnerde ik mij een artikel van jaren geleden over een vrouw in ons naburige dorp Vlijmen die gespecialiseerd is in het opsporen van knuffels. Zelf beschikt ze over een zolder vol knuffels, dus de kans bestaat al dat zij zelf een matching exemplaar heeft 😉 . Op goed geluk stuurde ik haar een mail en voor ik het wist had Lieneke, omdat ze ‘m zelf niet had, een reserve Robje opgespoord op Marktplaats! Of ik even wilde controleren of het inderdaad dé Rob was. Ja, dat was ‘m! Nog liever: Lieneke schoot het aankoopbedrag voor en was zelfs in de gelegenheid de knuffel voor ons op te halen. Dat er nog zulke lieve mensen bestaan, ongelofelijk.

knuffel kwijt knuffeldetective

Reserve Robje werd uiteindelijk opgehaald door mijn man (was in de buurt) en gaf bij thuiskomst het splinternieuwe schone (hij was een stuk lichter van kleur haha) aan zoonlief, die natuurlijk de ‘echte’ Rob bij zich had liggen. Ineens stond (of zat) hij oog in oog met Rob én Reserve Rob, of zoals hij nu zegt ‘andere Rob’. Het allereerste wat hij deed was aan hem ruiken om ‘m vervolgens goed te bekijken en aaien.
Zoals je ziet aan de foto: priceless!!! Hij is he-le-maal gelukkig! En wij ook 🙂 .

Natuurlijk ga ik Lieneke persoonlijk bedanken voor al haar hulp. Ze vraagt geen vergoeding, enkel het voorgeschoten bedrag. Maar iemand met zo’n groot hart verdient op z’n minst een flinke bos bloemen, vind je niet?
Ook de hulp van de knuffeldetective nodig? Mail haar dan via lienekevriemsdijk@home.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven