Knutselen met ijsstokjes

IJsstokjes, ijslolly stokjes of ijscostokjes zijn ideale stokjes om mee aan het knutselen te slaan. Je kunt er hele bouwwerken van maken, maar ook voor kleine knutsels zijn ze prima te gebruiken. Heb je de ijslollystokjes bewaard? Dan kan je lekker aan de slag.

Heb je geen ijslollystokjes om mee te knutselen? Of niet voldoende? Je kan ze gelukkig ook gewoon kopen, bijvoorbeeld bij de Xenos. Zoek je grote hoeveelheden? Bij Bol bestel je 1000 stuks voor € 14,95. Daar kan je onderstaande huisjes zeker van maken!

knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes: volop inspiratie

Wij zochten voor jou naar leuke ideeën, zodat jullie lekker kunnen gaan knutselen met ijsstokjes. We beginnen even met twee voorbeelden hoe verschillend je aan de slag kunt gaan met de stokjes qua niveau van knutselen.

Daarna komen er hele uitéénlopende ideeën, zodat jij vast iets leuks vindt om met je zoon of dochter te maken.

Makkelijk knutselen met ijsstokjes…

Een onderzetter van ijsstokjes is zo gemaakt. Zeker als je geen garen gebruikt, maar ze gewoon vastlijmt…

Moeilijk knutselen met ijscostokjes…maak een boot!

Deze kano is wel heel erg leuk, maar voor een beginneling toch nog wel lastig, denk ik. De kano van ijsstokjes nodigt wel uit om aan de slag te gaan, want hij ziet er wel heel perfect uit. ën hij is verkrijgbaar met werkbeschrijving.

Lekker simpel ijsstokjes schilderen

Schilder het stokje en maak er een eng figuurtje van. Gewoon grappig om te zien, of gebruik ze bijvoorbeeld als boekenlegger. Of als poppenkastpop…

Goede verf vind je hier.

Oorbellenrekje van ijsstokjes knutselen

Voor ieder meisje met oorbellen is dit een perfect knutselwerkje. Even de stokjes in de gewenste kleur schilderen en dan op de juiste manier aan elkaar lijmen. En kijk eens hoe makkelijk je de oorbellen dan ophangt! Nooit meer op zoek naar een oorbel, want ze hangen netjes aan het rek!

Boekenleggers knutselen met ijsstokjes

Nog een voorbeeld van een handig voorwerp, die niet te ingewikkeld is. Je hebt maar 1 ijsstokje nodig en deze wordt omwikkeld met leuke kleurtjes en je hebt een leuke boekenwurm.

Natuurlijk krijgt het beestje ook nog oogjes en eventueel een mondje. De uiteinden van de kleurtjes draad zien er meteen uit als pootjes. Zo lijkt het misschien nog wel meer op een duizendpoot…

Ook leuk om te knutselen voor vaderdag!

Ketting van ijsstokjes maken

Een ketting maken waarbij de ijslolly stokjes nodig zijn voor de bedeltjes. Een heel ander werkje dus, maar wel heel leuk. Maak een gaatje in het stokje en snij ze in de vorm die je hebben wilt! Hang ze vervolgens aan een ketting. Door ze een vaste plek aan de ketting te geven voorkom je dat ze over elkaar heen vallen.

Voederbakje voor vogels

Een voederbakje voor de vogeltjes in de tuin, in de grappige vorm van een tuinbankje van ijscostokjes. Niet heel ingewikkeld, wel leuk én je hebt er ook nog eens iets aan. Super leuk om te knutselen met ijsstokjes!

Zorg wel dat de lijm sterk is en uiteraard geen gevaar oplevert voor de vogeltjes.

Vogel van ijsstokjes knutselen

En dan kunnen we meteen verder gaan met vogels: ook die kan je maken met ijsstokjes. Uiteraard op veel manieren, maar deze is wel heel mooi. Een mooi knutselwerk voor de oudere kids of misschien wel voor mama zelf…

Een mooie duif die je kan neerzetten, maar je kunt er natuurlijk ook een koord aan vastmaken en hem laten vliegen!

Huizen van stokjes

Met ijsstokjes kan je echt bouwen. De mooiste huisjes komen voorbij. Dit huisje is lekker eenvoudig en lijkt op een blokhut. Daarmee kan je het ook prima gebruiken om bijvoorbeeld in de kerstboom te hangen! Eventueel geverfd in bijpassende kleurtje. Lintje eraan en klaar!

Sterretjes voor het raam knutselen voor kerst

Schilder de stokjes in ijskoude kleuren en haal de winter in huis met deze leuke hangers. Voor ieder kind goed te doen! Touwtje eraan en lekker voor het raam hangen. Of in de kerstboom…

Schilderen op ijsstokjes

Ook dit is een bijzonder werkje, maar of je nu goed kunt schilderen of niet, iedereen kan natuurlijk schilderen op een ijsstokjes ondergrond.

Ga je voor een huis, dan lijken de stokjes net of het houten planken van het huis zijn! Maar laat het je niet weerhouden om er iets heel anders op te schilderen.

Ander werk voor aan de muur knutselen met ijsstokjes

De stokjes op een karton plakken of stevig papier en hiermee een molen maken of een ander voorwerp is ook heel leuk om te doen.

Plak ook andere voorwerpen op het papier, bijvoorbeeld de zon en de wolken van karton. Zo wordt het een bijzonder werkje met ‘diepgang’.

Gigantisch speelfort knutselen met ijsstokjes

Een machtig fort met gebogen stokjes. Gebruik je Playmobil of LEGO popjes om de strijd mee te spelen. Wie ontwerpt dit mooie fort?

Jij, als mama, en kind bouwt. Of bouwen jullie samen? Of misschien vind je oudere zoon of dochter juist dat ontwerpen wel leuk!

Gezellig huisje

Nog een leuk bouwwerk met ijsstokjes is dit huisje en juist de combinatie van naturel en gekleurde stokjes maakt het leuk. Is het om alleen naar te kijken of mag er ook mee gespeeld worden?

Leuk idee voor een verjaardagsfeestje

Heb je binnenkort een verjaardagsfeestje en ‘moet’ je de kids entertainen? Dan zijn onderstaande voorbeelden ook leuk om te knutselen met ijsstokjes.

Helemaal in het thema van een verjaardagsfeestje, lekker gekleurd én feestelijk. Ik denk wel dat een pakket van 1000 stokjes dan niet verkeerd is.

Cadeautje voor vader- of moederdag

Laat je kind een cd-rek maken met ijsstokjes! Met een beetje hulp zal dat best lukken en mama of papa krijgt zo een heel leuk cadeau waar ze (hij) ook nog eens iets aan heeft. Super toch!

Je kunt de stokjes eventueel nog laten verven, maar zo’n naturel rek staat ook heel mooi! Of kind verft en jij zet het in elkaar als het toch nog erg moeilijk is.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Leuk voor op de eigen slaapkamer en heerlijk vrolijk: een spiegel met een omlijsting van ijsstokjes om te knutselen. Natuurlijk mag je kind zelf de kleuren bepalen waarin hij of zij ze verven wil. En dan is het plakken geblazen.

Kaft van een notitieboekje zelf knutselen

Maak met de ijslolly stokjes een kaft en maak zo een mooi notitieboekje. Verf, stempel, teken er mooie afbeeldingen op en hou het lekker zelf óf geef het cadeau aan iemand. Die vindt het vast een heel bijzonder geschenk als jij het zelf geknutseld hebt.

Uiltje knutselen met ijsstokjes

Dit uiltje is toch echt een schatje. Maar het is niet alleen leuk om naar te kijken, het is eveneens een pennenbak. Lekker handig dus.

Het is fijn als je een bakje hebt die de feitelijke pennenbak zal zijn en daarop kan je dan de stokjes lijmen. Door te spelen met de kleuren maak je een prachtige uil. Natuurlijk kan je ook een ander dier kiezen om de pennenbak mee te decoreren.  Met de bekende nepoogjes geef je het dier een echt gezichtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven