Knutselen met wc-rollen

Met wc rollen knutselen: een fijner huis- tuin en keukenartikel dat geschikt is om mee te knutselen is er eigenlijk niet. Want wat kan je heerlijk aan de slag met dit materiaal. En ook nog eens op heel verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld veel dieren knutselen met wc rollen, maar ook genoeg andere ideeën om te knuttselen met wc rolletjes.

Knutselen met wc rollen kan zowel heel simpel, maar ook op een moeilijker manier. Dus ook voor grote kinderen kan je hier nog mee aan de slag en zelfs knutselen met wc rollen voor volwassenen kan.

En het grootste voordeel? Je hebt er binnen no-time voldoende van in huis. Dus allemaal wc-rollen verzamelen en deze leuke ideeën knutselen maar!

knutselen met wc rollen

Wat heb je nog meer nodig om te knutselen met wc rollen?

Naast wc rollen zijn er nog meer materialen die vaak wel heel handig zijn om voor het knutselen in huis te hebben om zoiets moois van je wc rol (of keukenrol!) te maken.

Ideeën knutselen met wc-rollen

Natuurlijk zijn de mogelijkheden legio en we willen je dan ook graag inspireren wat je allemaal zou kunnen maken. Ga je voor een poppetje, een diertje, een boom of misschien wel een rups? Kijk maar snel naar onze voorbeelden en maak er lekker je eigen variant van!

Onderstaande ideeën om te knutselen met wc rolletjes komen van Pinterest, dus alle credits gaan naar de makers!

Knutselen met wc rollen, dieren

Een dankbaar onderwerp hierbij is dieren knutselen met wc rollen. Meestal komt het erop neer dat je de rol beplakt met een gekleurd papiertje en het dan voorziet van een gezichtje.

Vosjes knutselen van wc rollen

Afhankelijk van het soort dier maak je er ook nog een staartje of voeten en oortjes bij. Zoals bijvoorbeeld deze leuke vosjes. Met wat wit papier over het oranje heen en een viltjen neusje ben je al snel klaar!

Pandaberen knutselen

Of deze schattige pandaberen knutselen van wc rollen, ook een leuk ideetje toch? Met wat wit papier, zwart papier en nepoogjes maak je zo de panda. Voor de bamboestok heb je wat bruin en een klein beetje groen papier nodig die je op het wc rolletje plakt en klaar ben je!

Een poes knutselen van een rolletje wc papier

Onderstaande poes is zo leuk geworden omdat er met verschillende kleuren papier wordt gewerkt die mooie matchen. Deze poes is trouwens niet alleen leuk om te knutselen met wc rollen, maar daarna ook nog bruikbaar als pennenbakje. Hoe leuk is dat?

Je hebt vooral wat knip en plakwerk te doen en that’s it.

Inktvisje maken

Maar het kan ook nog anders door in de wc-rol te knippen en dan kan je zomaar opeens een inktvisje voor je hebben staan… is toch weer een andere manier van dieren knutselen met wc rollen, niet?

De onderzijde van de wc rollen kan je inknippen, een likje verf erover en dan nog sterretjes erop knutselen en voilà!

Lieveheersbeestjes als dieren knutselen met wc rollen

Lieveheersbeestjes: wie vindt ze nou niet leuk? Deze rollen zijn omwikkeld met heel veel kleurtjes wol.

Dat maakt het dan toch weer net even anders dan de meeste wc rol knutsels. Met karton maak je de vleugels en door de chenille draadjes kan het beestje echt staan.

Is het toch nog te ingewikkeld voor je kleintje om die draadjes er omheen te wikkelen, dan kan je eventueel natuurlijk het lijfje ook gewoon met papier laten beplakken of met 1 kleur papier omwikkelen.

Maar zijn de kids wat groter, dan is dit wel een heel leuke manier!

Apen knutselen met een wc rol

Willen die apen van jou knutselen? Dan is een aap vast een super idee. Met een wc rol, karton en chenille draad ben je al een goed eind op weg.

Het leuke van chenille draad is natuurlijk dat je het alle kanten op kunt buigen en daardoor kan je het aapje ook echt ergens aan laten hangen!

Een vlinder maken

Een vlinder knutselen met wc rollen is niet ingewikkeld, maar wat is ze vrolijk!

Van karton of stevig papier maak je de vleugels. De rol is het lijfje.

Met glitters en gekleurde stukjes papier maak je de vleugels prachtig. Hier is ervoor gekozen om de voelsprieten ook van papier of karton te maken, maar het is ook heel leuk om het met chenille draad te doen.

Heerlijk om met je kleintje dit knip en plak werk samen te doen tijdens het knutselen met de wc rollen.

Rupsje nooitgenoeg knutselen met wc rollen

Het bekende rupsje, Rupsje Nooit Genoeg, kan je ook knutselen met heel veel stukjes wc rol. Natuurlijk maak je hem lekker felgroen om het net echt te laten lijken.

Met chenille draad maak je de voelsprietjes en de grote nepoogjes maken hem helemaal leuk!

Het is wel slim om je kleintje even te helpen om de wc rollen bij het knutselen door midden te snijden of knippen.

Andere ideeën knutselen met wc rolletjes

Poppetjes knutselen

Natuurlijk kan je op deze manier ook poppetjes knutselen. Of iets wat daarop lijkt…

Er even van uitgaande dat je een zeemeermin onder een poppetje mag scharen… Deze zeemeerminnen zijn hartstikke leuk om te knutselen met wc rollen en toch weer heel anders dan de vele dieren die we al gezien hebben!

Monstertjes maken van een wc rol

Of wat dacht je van deze monstertjes knutselen met wc rollen? Hoe verschillend kan je ze maken! Leuk ook om allemaal een eigen variant te maken en ze met Halloween, bijvoorbeeld, bij elkaar te zetten op een tafeltje of in de vensterbank!

Een mummie knutselen met wc papier

En lees je Dummie de Mummie voor of hebben jullie de films gezien? Dan is dit vast een leuke knutsel om te maken!

Herfsttaferelen knutselen

Is het herfst en ben je met de kids een herfsttafel aan het maken? Dan is de optie van echte paddenstoelen uiteraard geen veilige verantwoorde keuze… Maar ze knutselen van wc rollen natuurlijk wel!

Deze leuke paddenstoelen kan je half doormidden knippen en ze zo op een tekening met blaadjes plakken. Zoals het voorbeeld dus laat zien. Maar waarom zou je de wc-rol niet heel laten en er een paddenstoel van maken die je gewoon neer kunt zetten tussen de blaadjes, die jullie buiten verzameld hebben?

Lees ook de blogs over: knutselen met bladeren, knutselen met kastanjes en knutselen met dennenappels.

Eenhoorns maken van een wc rol

Dit is een moeilijke knutsel: een marionet! Jawel, je kunt zelfs denken aan een marionet om te maken met wc rollen.

In dit voorbeeld is er een eenhoorn gemaakt, waarbij de rollen gebruikt worden voor zowel het hoofdje als het lijfje. Verder heb je dus draad nodig, kraaltjes, draad en nog wat spullen om te decoreren.

Voor de hoeven zou je stukjes kurk kunnen gebruiken. Natuurlijk heb je een stokje nodig om de touwtjes aan vast te maken en laat de eenhoorn nu maar dansen na het knutselen!

Meisjes zijn gek op eenhoorns, dus dan nog maar een lief voorbeeld van een eenhoorn. Zijn ze niet ontzettend schattig? Dit komt natuurlijk ook door de lieve wimpertjes die erop staan. Grappig ook dat dat al genoeg is om het beestje een lief gezichtje te geven!

Een heel kasteel knutselen met wc rollen

Voor de stoere ridders onder ons is dit kasteel natuurlijk het einde. Hoe groot wordt die van jou? En je kunt hem ook nog eens als pennenbak gebruiken, mocht je dat leuk vinden.

Zo wordt het meteen ook een nuttig voorwerp. Of je houdt hem natuurlijk gewoon als een kasteel om mee te spelen met je ridderpoppetjes.

Vogelhuisjes

Hang lekker alle vrolijke vogelhuisjes voor je raam! Wat een gezellig gezicht zo. Gebruik verschillende vrolijke kleurtjes en natuurlijk zorg je er bij het knutselen met de wc rollen ook voor dat er een vogeltje achter het deurtje zit te gluren!

Met de raket naar de maan

De rol is een raket en met karton maak je het verder af. Door het crêpepapier aan de onderkant is het net alsof hij echt zo wegvliegt!

Een pennenbakje knutselen

Een pennebakje kan je op allerlei leuke manieren knutselen, en onderstaande knutselwerkje met wc rollen is daar een goed voorbeeld van. Super simpel en toch heel geslaagd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven