Knutselen pasen: 30+ leuke DIY ideeën voor paasknutsels

Het is zover: de Paasdagen staan weer voor de deur. Tijd voor lekker knutselen met Pasen om er een gezellig paasfeest van te maken met mooie paasknutsels!

Voor de een betekent Pasen gewoon een lekker lang weekend. Voor de ander is het nog steeds een religieus feest. En voor de kids? Laten we het er maar op houden dat die zich vooral met de paaseieren bezig houden.

Voorkomen dat ze zich misselijk eten aan alle chocolade? Zet ze dan vooral eens lekker aan het werk door te knutselen met Pasen. Wat dacht je van het maken van leuke Paasdecoraties? In dit blog vind je een aantal toffe knutsel ideeën voor Paasknutsels. Dus leg het plastic tafelkleed op tafel, en zet die bengels maar eens aan het werk!

Wij hebben op Pinterest de gouden eieren onder de Paasknutsels gezocht. En gevonden, kunnen we wel zeggen. We hebben ze trouwens niet zelf gemaakt. Alle credits gaan dus naar de makers en hun kei goeie ideeën!

Leuke Paasknutsels om te knutselen met Pasen

Pinterest, daar kan iedere creatieveling z’n ei kwijt. En dus is het heel fijn als je op zoek bent naar wat creatieve inspiratie. Besteed jij die zoektijd liever aan knutselen met Pasen? Dan vind je hieronder een heel fijn lijstje met toffe ideeën. Veel knutselplezier!

paas slinger maken

Paas slinger maken

Ik begin even met een toffe paasknutsel om te maken, namelijk je eigen paas slinger. Een paas slinger maken is een makkie, zeker met onze printables voor Pasen. We hebben namelijk naast een leuk paas ganzenbord en een toffe Paasbingo, ook een aantal paas spelletjes gemaakt voor je. En in deze paas spelletjes zit bijvoorbeeld ook de printable voor de paas slinger maken.

Pasen
Dit zit er in de verschillende pdf(s):
8 verschillende paasspelletjes 
Paasbingo met 26 unieke bingokaarten
Ganzenbord met opdrachtkaarten
Duidelijke uitleg bij alle pdf’s

8 verschillende paasspelletjes

paas bingokaarten

Menukaart Pasen

We gaan zorgvuldig met je gegevens om

1. Gekleurde eitjes in een paastak

Nodig voor de paastak:

 • Paastakken
 • Klei of zoutdeeg
 • Verf
 • Rietje
 • Touwtjes om ze op te hangen

Zet jij wel eens een Paastak? Ik heb op het moment een prachtige bos staan in combinatie met tulpen. Maar dit leuke knutsel idee is al een reden om er mee te beginnen. Leuke gekleurde eitjes in zo’n Paastak.

De eitjes zijn ook nog eens zo gemaakt. Eitje! Je kan er bijna iedere soort klei voor gebruiken. Neem een koekvormpje voor de ei-vorm. Of snijd de klei zelf uit, dat kan natuurlijk ook. Misschien hebben je kids ook nog wel andere leuke vormpjes in de zandbak liggen? Wees lekker creatief.

Beschilder de klei met leuke kleurtjes. Daarna kan je met een andere kleur nog verder decoreren. Met Paasknutsels kan je het toch eigenlijk nooit te bont maken. Zorg voor een mooie vaas.

Doe wat zand op de bodem en eventueel een blok steekschuim zodat de paastakken goed stabiel blijven staan. En het mooie is: geen naalden, dus geen allergieën. Iedereen kan vrolijk mee versieren!

Ook leuk: Paaseieren verstoppen doe je zo

kippen knutselen voor Pasen

2. Een kipje knutselen met Pasen

Wie eieren zegt, zegt kippen. Maar voor een kip-of-ei discussie hebben we geen tijd. Besteed die liever aan leuke Paasknutsels! Op Pinterest vonden we dit super leuke idee van Homemade by Joke.

Een creatief type die Joke, en nog duurzaam ook. Want aan eierdozen heb je in deze tijd waarschijnlijk geen gebrek. En dat is nou precies waar deze toffe kippen van gemaakt worden.

Benodigdheden kipjes:

 • Eierdoosje
 • Verf
 • Veertjes
 • Lijm
 • Verschillende kleuren papier
 • Chenilledraad

Check de website van Homemade by Joke om te zien hoe je deze paasknutsels precies knutselt voor Pasen.

lieve kuikentjes knutselen voor Pasen

3. Nog meer ’takkenwerk’: paaskuikens knutselen met Pasen

Is er nog ruimte over in je Paastak? Ook deze paasknutsels zijn het maken waard. Het creatieve idee komt van – what’s in a name – Knutseldinges.

Dit DIY idee is al geschikt voor de allerkleinsten. Worden ze na de zoveelste brunch toch een tikkie vervelend? Zet ze dan vooral lekker aan het knutselen Pasen.

Je hebt ook bijna niks nodig voor dit knutselidee, dus het kan ook bij opa en oma. Die misschien geen grote knutselvoorraad hebben. Wat je nodig hebt? Papier, een touwtje, een stift.

Op de website van Knutseldinges vind je een heel duidelijk stappenplan (met foto’s!) waarmee zelfs je schoonmoeder moeiteloos zo’n kuikentje kan maken met de kleinkinderen.

Paasknutsels, haasjes knutselen voor Pasen

4. Een schattig haasje van Pompons als paasknutsel

Wie Pasen zegt, zegt natuurlijk ook Paashaas. En dus kan een pluizig haasje niet ontbreken aan ons lijstje paasknutsels. Pompons maken, kan jij het nog? Lotte kwam er pas nog mee thuis met een Pompon en ik vind deze haasjes zo schattig!

Wat heb je nodig? Nou, bijna niks… wat wol, vilt, een dotje watten en zwarte kraaltjes voor de ogen. En een paar handige handen natuurlijk.

Je vindt een handige beschrijving voor deze knutsels op de website van de creatieve bedenker, Spring in ’t Veld.

Hard gekookte eieren presenteren met pasen: 5 tips voor ’n wel vrolijk eitje

5. Je eigen snoeppotjes knutselen voor Pasen

Tijdens de paasdagen valt er natuurlijk genoeg te snoepen. En het is misschien beter om niet alles in één keer op te eten. Het nuttige met het aangename verenigen? Ga dan deze leuke potten knutselen met Pasen.

Je vindt een handige beschrijving voor dit leuke knutselidee op de website van Vriendin. Daar kan je trouwens ook meteen sjablonen downloaden.

Hoef je niet zelf met de schaar een konijn in elkaar te proberen te flanzen. En zo hebben de kids meteen een leuke bewaarplek voor al die gevonden eieren. Laat ze gewoon allemaal hun eigen snoeppotje maken. Veel knutselplezier!

knutselen pasen

6. Paasknutsels: Bekertjes maken voor snoep of de gevonden paaseitjes

Wat heb je nodig:

 • papieren bekertjes
 • verschillende kleuren papier
 • schaar
 • lijm

Hoe leuk zijn deze schattige haasjes? Je hebt er papieren bekertjes voor nodig en het nodige papier in verschillende tinten. Knip de ogen bijvoorbeeld uit een magazine en het neusje de wangen, de tanden en de oortjes uit ander papier. Lijm erop, plakken, en klaar ben je met de vrolijke bekertjes.

Zo heb je binnen een handomdraai een bakje geknutseld met Pasen voor de paaseitjes die gezocht moeten worden.

Tip: Zoek je nog meer leuke ideetjes om te knutselen met Pasen? Check ons Paas Pinterest bord voor meer inspiratie!

paasknutsels; een eierdopje zelf knutselen
Bron: Tipsvoorjou.com

7. Eierdopjes paasknutsels knutselen voor pasen

Hoe leuk is het om zelf je eierdopjes te knutselen voor de paastafel? Nou ja, niet helemaal zelf natuurlijk, deze paasknutsels maak je met je kinderen.

Hou je ze gelijk even bezig en knutselen voor pasen is altijd leuk toch?

Hier lees je hoe je de eierdop voor Pasen kan maken.

Knutselen Pasen; tof alternatief voor de woonboulevard

Je kán tijdens de paasdagen natuurlijk een willekeurige woonboulevard bezoeken. Maar je kan het ook gewoon gezellig houden. Lekker knutselen met de kids. Of zelf een extra cappuccino drinken terwijl zij de handen uit de mouwen steken, dat kan natuurlijk ook.

Als je slim bent zet je je kids dus al vóór de Paasdagen aan het werk. Is je huis meteen helemaal in Paassferen! Dat zal wel goed komen met deze leuke paasknutsels.

Ze zijn namelijk niet alleen leuk om te knutselen met Pasen maar ook om het huis mee te versieren! Twee vliegen in een klap dus. En maak je geen zorgen: de paasknutsels zijn ook nog eens makkelijk om te maken. Omdat je geen zin hebt om tijdens het knutselen op eieren te lopen, we get it.

Op zoek naar de nodige DIY inspiratie voor Pasen? Bewaar dat zoeken maar voor de eitjes.

Heb jij nog leuke knutselideeën? Of heb je een van onze paasknutsels geprobeerd te knutselen met Pasen? Laat ons dan in een reactie weten hoe het is bevallen, of zet een foto op onze FB pagina, vinden we ook leuk!

Pinterest; deze ideeën bewaren

Onderstaande pins kan je eventueel gebruiken om bovenstaande ideeën te bewaren op Pinterest

knutselen voor pasen, een paas slinger maken

3 gedachten over “Knutselen pasen: 30+ leuke DIY ideeën voor paasknutsels”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven