Review van het bordspel Koala Kart

Wie van jullie kent er het Koala Kart bordspel? Ik had er (eerlijk gezegd) nog niet van gehoord, maar nadat we het gespeeld hebben kan ik jullie er nu alles over vertellen. Dus wil je meer weten over het Koala Kart bordspel voordat je het eventueel aanschaft, lees dan onderstaande review.

Koala kart review van een super geinig bordspel

Laat ik beginnen met hetvolgende. Dat je Koala Kart kan spelen vanaf ongeveer 6 jaar oud wil niet zeggen dat het voor oudere kinderen (of volwassenen) niet leuk genoeg zou zijn om het te spelen. Dit bordspel -dat zich afspeelt in Australië- is namelijk ook heel geliefd bij studenten en volwassenen zo blijkt wel uit de reviews van Koala Kart. Afijn, wij hebben het gespeeld met ons gezin. Frank, ik, Lotte (12) en Luc (17). Wij spelen graag regelmatig een bordspel, zoals bijvoorbeeld ook Bankroet en Azul. Ook al komt het er thuis niet altijd van, zeker in de vakanties en tijdens een weekendje weg gaan wij helemaal op in het spelen van dit soort bordspellen. Heerlijk tijd voor elkaar en strategisch elkaar de loef afsteken, hahaha.

Koala Kart bordspel

Koala Kart spelen

Maar voor het Koala Kart bordspel hebben we dus een uitzondering gemaakt en het ‘gewoon’ thuis gespeeld in het weekend, tussen alle verbouwingen door. Het moet niet gekker worden.

Je koopt Koala Kart hier

Wat tref je in de doos van dit bordspel aan?

Allereerst wil ik even aangeven dat er niet bezuinigd is op de kwaliteit van het Koala Kart bordspel. De doos is super stevig en ook de inhoud (het bordspel zelf) en de ‘pionnen’ zijn van goede kwaliteit. Daar hou ik van. Eigenlijk moeten bordspellen naar mijn mening zo gemaakt zijn, dat je er een leven lang mee kan doen. Vind je niet? Eén keer aanschaffen en eindeloos speelplezier. Dat gaat ongetwijfeld lukken met Koala Kart, in ieder geval zeker als je naar de kwaliteit van dit bordspel kijkt.

De inhoud van de doos:

 • 1 speelbord
 • 6 koala’s (ieder in een eigen kart natuurlijk 😉 )
 • 45 verrassingskaarten
 • 20 finish kaarten
 • 2 dobbelstenen (1 gewone, en 1 dobbelsteen vermenigvuldiger)
 • 6 koalakaarten
 • Spelregels in Nederlands en Engels
Koala Kart review

De start van het Koala Kart spel

Je bent binnen no-time up and running en klaar om te starten met Koala Kart. Een van de grote voordelen van dit bordspel dus. Geen ellenlange spelregels doorlezen maar hoppa aan het karten. Het bordspel leg je in het midden van de tafel, zodat iedereen erbij kan. Iedereen kiest daarna zijn eigen Koala in een kart uit en krijgt de bijbehorende Koalakaart erbij. Die leg je gewoon voor je neer.

De verrassingskaarten leg je in het midden van het bordspel en de finishkaarten ernaast. Schud de verrassingskaarten voordat je ze gaat gebruiken en leg het stapeltje met de vraagtekens naar boven. Iedereen mag 2 verrassingskaarten van de stapel pakken en op zijn of haar koalakaart leggen. Je legt de verrassingskaarten open op tafel, iedereen kan ze dus zien. Vervolgens even bepalen wie er mag beginnen (diegene die het hoogste gooit met de gewone dobbelsteen) en of you go!

Koala Kart dobbelstenen

Spelregels van het Koala Kart bordspel

Ik loop er even vlug met je doorheen.

Diegene die start gooit met de twee dobbelstenen. Het aantal stappen dat je vooruit mag bestaat uit de punten van je gewone dobbelsteen, vermenigvuldigd met de vermenigvuldiger. Als je stop gooit is je beurt voorbij helaas. Raad eens wie er hier vaak ‘stop’ gegooid heeft? Juist, Luc! Er zijn maar weinig spelletjes waar hij geluk bij heeft. Behalve bij het Bankroet bordspel. Daar gaat het erom wie het eerst zijn geld kwijt is, en dat wint hij keer op keer, haha. Maar dat terzijde.

Tijdens het karten met je Koala over het bordspel kom je allerlei obstakels tegen. Sommigen helpen je op weg, anderen zijn juist dwarsliggers. De turbo, het vraagteken en de achteruit pijl vind je op het bord (en op sommige verrassingkaarten). De andere hindernissen komen alleen via de verrassingskaarten.

Iedere keer dat je over de finish heen komt krijg je een finishkaart. Bij 3 finishkaarten ben je de winnaar. Deze zijn alleen nog niet zo makkelijk te veroveren doordat je elkaar goed kan dwarsliggen tijdens dit bordspel.

Een ander dwarsliggen bij het Koala Kart bordspel

Dat is natuurlijk het leukste van het Koala Kart bordspelletje, een ander dwarsliggen. Dit doe je voornamelijk door de verrassingskaarten die je in je bezit hebt en die je tijdens je eigen beurt mag uitspelen. Als je de dobbelstenen gegooid hebt mag je namelijk een of meerdere van je verrassingskaarten inzetten, tot aan het moment dat je de dobbelstenen doorgeeft aan de volgende speler.

De leukste kaart om een ander mee dwars te liggen? De hengel natuurlijk! Die vinden wij zo grappig. Met de hengel zorg je ervoor dat je een koala die voor jouw staat terug hengelt naar het vakje waar jij op staat. Op die manier kan je een koploper mooi terugzetten in het spel.

Koala Kart bordspel koala pionnen

De koala’s die je kan kiezen om mee te spelen

Zoals hierboven aangegeven speelt het bordspel zich af in Australië en dus is het best logisch dat er geen gewone pionnen gebruikt worden maar dat je een Koala kan kiezen. In een kart 😉 . Onderstaande koala’s kunnen jouw speelinstrument zijn:

 • Tiny: de grootste ijsliefhebber van de koala’s
 • Kent: de slimmerik van het stel
 • Billy: de sportiefste koala die ik ken
 • Trish: een uitgekiende dame die zich niet het kaas van haar brood laat eten (lusten koala’s dat eigenlijk wel)
 • Pawpaw: de oudste koala onder deze racers, maar wel ervaren natuurlijk!
 • Joy joy: altijd vrolijk
Koala Kart pionnen

Eindconclusie van de Koala Kart review

Het Koala Kart bordspel is een spelletje dat je er makkelijk even bij pakt. Super grappig omdat het een mix is van zelf vooruit zien te komen, maar ook anderen dwarsliggen. Het is vrij simpel qua spelregels dus iedereen vanaf ongeveer 6 jaar kan heel snel meedoen.

Omdat het maar een klein half uurtje duurt is Koala Kart ook een bordspel dat je speelt als je niet veel tijd hebt. Je hoeft er niet persé een hele middag voor uit te trekken. Wil je langer spelen? Dan doe je toch nog een game? Of je spreekt van tevoren af dat je 5 finishkaarten moet hebben voordat je gewonnen hebt, dat kan natuurlijk ook.

Je kan het spel met maximaal 6 spelers spelen. Hoe meer spelers er mee doen, hoe leuker het wordt, want er zijn meer mensen met verrassingskaarten in het spel waardoor je elkaar meer dwars kan zitten. Strategisch is er echt wel wat leuks te bedenken, ook al bestaat een deel van het bordspel natuurlijk uit wat geluk hebben met het gooien van de dobbelstenen.

Reviews van anderen

Wat anderen er van zeggen? Dat is heel simpel. Kijk maar op Bol.com naar de reviews van het Koala Kart bordspel. Daar lees je hoe enthousiast andere kopers van dit spel zijn en zie je ook dat het met verschillende leeftijden gespeeld wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven