Kobo e reader; welke types zijn er en welke zijn het fijnst

Een Kobo e-reader heb je in meerdere uitvoeringen. Welke e-reader past bij jouw wensen? En waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Kobo? En wat kan je allemaal doen met een e reader van Kobo en welke modellen zijn er? Kan je meer doen dan lezen?

Je leest het allemaal in dit artikel.

Waarom een Kobo e-reader?

Kobo e readers werken ‘samen’ met Bol.com.

Hierdoor kan je heel makkelijk je e-books kopen bij Bol en deze direct laten installeren op je eigen e-reader, waar je zelf dus niets voor hoeft te doen! In dit blog lees je overigens eerst wat de voordelen en nadelen van lezen op een ereader zijn.

Bol heeft een groot assortiment boeken, dus daar kan je voorlopig wel mee vooruit. Verder heeft Kobo zijn abonnement, Kobo Plus, waarbij je iedere maand het abonnementsgeld betaalt.

Je kan met dit abonnement heel veel boeken gratis lezen zolang je dit abonnement aanhoudt. Er zijn verschillende Kobo’s met hun eigen functies, zodat je de e-reader goed kunt laten aansluiten bij jouw specifieke wensen!

Hierbij heb je onder andere de keuze uit readers:

  • Met schermverlichting
  • Met de mogelijkheid tot luisteren naar boeken
  • Die waterbestendig zijn
  • Met verschillende schermgroottes
  • Met de mogelijkheid tot maken van notities
  • Met verschillende opslagcapaciteiten

Kobo Plus en Kobo app

Heb je een Kobo Plus abonnement, maar ben je vergeten om je e-reader mee te nemen?

Dat kan behoorlijk vervelend zijn, maar niet meer als je de Kobo app op je telefoon installeert. Je kunt dan gewoon via de app verder luisteren of lezen!

Leest weliswaar minder fijn dan met je e-reader, maar is altijd nog beter dan niets… En luisteren kan prima via je telefoon!

Beschermhoesjes voor je Kobo e-reader

Bescherm je e-reader door een hoes voor je apparaat te kopen. Sommige hoesjes kan je ombuigen tot standaard. Ook dat is handig.

Een slaaphoes is eveneens een idee. Sleepcovers hoef je alleen maar open of dicht te doen en je Kobo zal uit of in slaapstand gaan.

verschillende types van Kobo e reader met de voordelen en nadelen ervan

Libra 2

Wil je ook luisteren naar boeken? Dat kan heerlijk zijn als je languit in de zon ligt te doezelen, bijvoorbeeld, of wat dacht je van een lange treinreis?

Kobo heeft readers waarop je niet alleen zelf kunt lezen, maar waar ook luisterboeken op kunnen. Neem de Kobo Libra 2.

Deze reader heeft een schermgrootte van 7 inch en kan tot 32 GB aan boeken opslaan (tot 24.000! boeken).

Het heeft schermverlichting, dus kan je overal lezen. En het is ook nog eens water- en stofbestendig. Ideaal dus voor op het strand of bij het zwembad.

Kortom: deze e-reader heeft alles wat je hartje begeerd op dit gebied! In gebruik met een slaaphoes, zal het automatisch uit of in slaapstand gaan als je de hoes opent of dichtdoet!

Ik gebruik zelf de Libra 2 Kobo e-reader en ben er echt super tevreden over. En ik ben trouwens niet de enige, hier lees je meer over deze ereader en de 500 reviews! Prijs ligt op € 199,00

Kobo e reader Nia

Nia

Ben je op zoek naar een handzamer model en wil je dus een kleiner scherm? Dan kan de Nia iets voor je zijn.

De Kobo e reader Nia heeft een 6 inch scherm. De opslagruimte is bij deze een stuk kleiner (8 GB) maar biedt daarmee toch altijd nog heel veel mogelijkheden (tot 6.000 boeken!).

Ook de Nia heeft schermverlichting, maar is niet waterdicht. Dit model heeft genoeg om heerlijk te profiteren van het lezen op een e-reader. Maar heeft duidelijk minder mogelijkheden dan de Libra 2.

Maar wil je gewoon een e-reader hebben om te lezen op bed, de bank of in de trein…of op vakantie natuurlijk, dan is dit een mooi model van Kobo wat uiteraard een fijnere aankoopprijs heeft.

Of zoals Bol.com zegt: Klein model, groot plezier. Dit model kost € 109,00

Clara 2E e reader

De milieubewustere Clara 2E e reader van Kobo

Een e-reader die milieubewuster is, is de Clara 2E van Kobo.

Deze is gemaakt van gerecycled plastic en ocean-bound plastic. De Kobo e reader heeft een 6 inch scherm en een opslagcapaciteit van 16 GB.

Met deze Clara kan je in bad lezen, want hij is waterdicht tot maximaal 60 minuten in maximaal 2 meter diep water.

Je kunt hier ongeveer 12.000 e-books of 75 Kobo-luisterboeken op kwijt! Uiteraard hangt dit af van de groottes van de boeken. Je hebt wel een draadloze koptelefoon nodig om te kunnen luisteren of gebruik een luidspreker.

De Clara 2E kost € 149,00 en ook deze komt met 221 reviews heel goed uit de test

Kobo Sage

Kobo Sage

De Sage heeft een groter scherm (8 inch) en is ideaal om te gebruiken voor het maken van notities of om te luisteren naar je boeken.

Het heeft een grote opslagcapaciteit (32 GB) en is ook nog eens water- en stofbestendig. Door gebruik te maken van de Kobo Stylus kan je je eigen notities toevoegen in je e-books!

Dat is heel handig, zeker als je voor bijvoorbeeld studieboeken leest. Of misschien bepaalde passages wilt onthouden.

Je kunt PDF en Dropbox documenten integreren met de Sage en hij heeft ook een ingebouwd notitieboek. Let wel even op: de Stylus moet je wel apart erbij kopen.

De Sage kost € 299,00 en heeft minder reviews maar wel goede.

Style voor Kobo e reader

Kobo Stylus voor bij je e reader

Deze stylus kan je wel ook direct bij Bol.com aanschaffen, tegelijk met je e-reader. Zo kan je toch direct aan de gang met het maken van notities. Je ontvangt 1 vervangende penpunt erbij en gereedschap om je penpunt te vervangen.

De stylus is alleen compatible met de Sage en Elipsa en kost € 67,00

Kobo Elipsa Bundel

Zoals gezegd is de pen dus ook te gebruiken met de Elipsa.

Je kunt natuurlijk de Elipsa apart kopen, maar je hebt hierbij ook de mogelijkheid om een pakket te bestellen waarin je de Kobo e reader vindt en een stylus.

Zo heb je meteen een heel compleet pakket te pakken. De Elipsa is groot te noemen met een schermgrootte van 10.3 inch. 32 GB opslagruimte betekent ‘eindeloos’ kunnen opslaan.

De Elipsa heeft dus, zoals je vast al had begrepen, ook de mogelijkheid om notities te maken. Dit maakt hem tot een bibliotheek en notitieblok inéén. Helaas is hij niet waterbestendig.

Luisterboeken kan je wel ook afspelen op de Elipsa. In de trein met je koptelefoon op, bijvoorbeeld. Lekker toch! Overigens heb je keuze uit meerdere kleurmogelijkheden wat hoes betreft. Ga je voor blauw? Dan is het pack een goed idee.

De Kobo e reader Elipsa Bundle kost € 400,00 en vind je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven