Kobo plus abonnement, de voordelen en nadelen

Heb je een e-reader aangeschaft van Kobo? Dan kan je gebruik maken van het Kobo Plus abonnement. Maar je kunt ook het Kobo Plus abonnement gebruiken via de app op je tablet of telefoon.

Wat houdt dit abonnement in, wat kan je ermee en welke voor- en nadelen heeft een Kobo Plus abonnement? Dat lees je hier.

kobo plus abonnement mogelijkheden, prijzen en reviews

Wat is Kobo?

Voor wie het niet weet eerst even de uitleg wat een Kobo e-reader is. Kobo is niets anders dan een merk e-readers, dat ook meteen een abonnement aanbiedt.

Kobo is daarbij gelinkt aan Bol.com. Met andere woorden: de boeken die je bij Bol.com bestelt zullen automatisch toegevoegd worden aan je Kobo e reader. Lekker handig.

Je kunt ook heel handig op je e-reader bekijken welke boeken te koop zijn bij Bol.com, mits ze natuurlijk als e-book verkocht worden. Maar er is meer: je kunt ook een abonnement afsluiten, wat Kobo-plus wordt genoemd.

Sta jij op het punt een e reader te kopen? Dan lees je hier waar je op moet letten bij aankoop.

Is Kobo van Bol.com?

Kobo en Bol.com hebben een samenwerkingsovereenkomst. E-books van Bol.com kunnen aangeschaft worden met een Kobo en Bol verkoopt alle e-readers en tablets van Kobo.

Kobo is dus geen onderdeel van Bol. Voor Kobo had Bol.com een overeenkomst met Sony. Maar doordat zij stopten met het maken van e-readers kwam Kobo om de hoek kijken.

Wat houdt het Kobo Plus abonnement in?

Sluit je een Kobo Plus abonnement af, dan heb je eigenlijk een soort bibliotheek op je e-reader. Je kunt namelijk alle boeken die onder dit abonnement vallen gratis lezen. Ben jij een fervente lezer, dan is dit een heel lucratieve oplossing!

Hier vallen trouwens ook luisterboeken onder. Maar dan moet je wel een e-reader hebben waarmee je die kunt afspelen natuurlijk, zoals bijvoorbeeld de Kobo Libra 2, de Clara 2E, de Sage en de Elipsa.

Ook leuk: je kunt tegenwoordig ook de Kobo Books-app gebruiken om de boeken te lezen of te beluisteren.

Hoe sluit je een Kobo Plus af?

Als je nog nooit lid bent geweest kan je een maand lang gratis uitproberen of je dit wat vindt. Dit kan zowel via Kobo.com als op je e-reader én via Bol.com.

Je zult worden doorgestuurd naar een betaalpagina om zo je gegevens vast te leggen. In principe duurt deze periode een maand (dertig dagen). Natuurlijk hoef je die periode dus niet te betalen.

Daarna ga je voor het Kobo Plus abonnement per maand betalen en je kunt hier gewoon iedere maand ermee stoppen. Dit doe je door voor het einde van de maand je abonnement te annuleren. Ook dit is heel eenvoudig gewoon aan te geven via je e-reader zelf.

Verschillende pakketten Kobo Plus

Je kunt kiezen uit Kobo Plus Lezen, Kobo Plus Luisteren of de combinatie van beiden. Zoals gezegd heb je uiteraard niets aan een luister abonnement als die functie niet op je e-reader zit. Maar je kunt met de Kobo-app ook direct op je smartphone of tablet e-books of luisterboeken lezen en luisteren.

Kan je alle boeken lezen via het Kobo Plus abonnement?

Heb je een abonnement afgesloten? Dan heb je een grote keuze uit titels. Maar niet alle boeken vallen onder het abonnement. Maar niet getreurd want het aanbod is wel grandioos. Honderdduizenden om ‘precies’ te zijn.

Tip: Zie je bij de shop een e-book staan met de optie ‘Lezen met Kobo’ dan kan je die dus gratis lezen.

Hoelang kan je het ‘geleende’ boek lezen

Een groot voordeel ten opzichte van de gewone bieb, is dat het boek in je boekenlijst blijft staan en je er dus zolang over kan doen als je zelf wilt. De enige voorwaarde is dat je abonnement nog loopt.

Als je stopt met je Kobo Plus abonnement, dan verdwijnt het boek. Hoewel de titel (in ieder geval is dat bij mij zo) wel in je boekenlijst blijft staan.

Je kunt dus best tussendoor even stoppen omdat je niet aan lezen toekomt, want je kunt altijd toch weer terugzien welk boek je gelezen hebt en het dan alsnog weer downloaden als je weer wel lid bent.

Moet je een Kobo e-reader hebben?

Ja en nee. Je kunt niet met een ander merk e-reader deelnemen aan dit abonnement. Maar je kunt dus wel een Kobo Plus abonnement nemen op Kobo.com en toegang krijgen tot de catalogus.

Dit is dan via de gratis Kobo-app. Deze app is geschikt voor Android, iOS-smartphones en tablets. Hiermee kan je op je telefoon gebruik maken van het Kobo Plus abonnement.

Kan dit abonnement op alle apparaten van Kobo?

Kobo Plus abonnementen worden door de Kobo Mini en de Kobo Wi-Fi niet ondersteund.

Previews lezen

Je kunt ook eerst previews lezen en daarna beslissen of je het boek wilt kopen. Wel handig als je eerst even wilt weten of een boek iets voor je is.

Daarvoor hoef je dus géén abonnement te hebben. Dit kan overigens niet bij alle boeken.

Kosten Kobo Plus abonnement

Als je veel leest, kan een Plus abonnement van Kobo zeker de moeite waard zijn. Op dit moment betaal je voor een maand (dertig dagen) €9,99.

Ga je voor de optie dat je zowel kunt luisteren en lezen dan is het €12,99.

Voordelen Kobo Plus

Even in een overzichtelijk rijtje de voordelen van dit abonnement

  • Eerst een maand uitproberen
  • Klein bedrag per maand
  • Elke maand opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
  • Grote keuze uit boeken, handig per categorie op te zoeken
  • Zowel luisteren als lezen is mogelijk
  • Ook via je telefoon of tablet
  • Onbeperkt lezen qua aantal
  • Een boek blijft beschikbaar zolang je lid blijft

En de nadelen

Tja, die vind ik lastig. Zelf ben ik wel enthousiast over het geheel. Zeker omdat je het abonnement heel eenvoudig kunt ‘aanzetten’ en ‘uitzetten’.

Lees ik veel, bijvoorbeeld in de vakantie, dan is een abonnement het zeker waard. Op andere tijden, waarbij ik minder de tijd hebt om te lezen, schakel ik hem dan gewoon weer uit.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je misschien vergeet om het af te zeggen en je dan voor niks geld kwijt bent. Maar ja, dat is bij ieder abonnement zo…

Meer informatie vind je via Kobo.com én via Bol.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven