Koffer inpakken? Ik ben een kneus, maar gelukkig heb ik deze Lifehack

Je koffer inpakken; het klinkt een stuk eenvoudiger dan het is. Ten minste… dat vind ik dan. Maar misschien (lees: zeker weten) ontbeer ik ook wel wat bijzondere inpakkwaliteiten, dat zou zomaar kunnen. Aangezien ik ook nog van het type ben dat altijd op het laatste moment mijn koffer gaat inpakken is die combinatie niet handig!

Wij zijn inmiddels weer terug van 2 weekjes vakantie. Ik zal je even in het kort toelichten hoe het er bij ons aan toe gaat vlak voordat we weg gaan. Ik irriteer me suf, iedere keer weer, maar ik lijk het maar niet te leren!

koffer inpakken lifehack

Mijn koffer inpakken doe ik 2 uur van te voren

Man heeft een vakantie checklist (eentje waar ik altijd de draak mee steek) en die gaat al dagen van te voren aan de slag. Ik? Nope. Ik ben dan aan het werk, want dáár ligt pas een hoop wat weggewerkt moet worden (vind ik dan hè). Het enige wat ik al dagen van te voren doe is… wassen. Mijn motto: als alles klaar ligt in de kast, dan ben je ook zo klaar met je koffer inpakken. Ik ben er inmiddels achter dat niet alle motto’s werken 😉 .

Taken verdelen

Bovenstaande heeft uiteraard tot gevolg dat ik alles nog last minute moet doen. Frank en ik hebben een onuitgesproken afspraak samen. Ik pak mijn eigen koffer in en die van de kinderen, hij doet de rest. Maar dan dus ook al het andere. Van koffiezet apparaatje tot paspoorten en van speelgoed tot boeken voor de nodige ontspanning. Daar ben ik dus vast vanaf.

Last minute shoppen

Mijn eerste last minute activiteit is dat ik om 16.00 in de middag nog even bedenk dat ik graag nog wat zomerjurkjes wil hebben én een bikini. Ik stop met werken. Op naar het centrum. Het voordeel is dat je maar een uurtje de tijd hebt om te shoppen, want dan gaan de winkels dicht. Het GROTE nadeel is natuurlijk dat je misschien niets kan vinden en weer chagrijnig naar huis gaat. Maar… ik had geluk!  En manlief dus ook 😉 . Zomerjurkjes genoeg, alleen de bikini liet het afweten. Maar aangezien ik toch niet bikiniproof ben neem ik dat voor lief.

Koffer inpakken, mijn aversie en kneuzigheid

En dan komt het ergste deel. Mijn koffer inpakken. Ergens heb ik een aangeboren aversie tegen dit onderdeel van de vakantie. Ik vind het onhandig en ik kan het niet goed. Daarbij denk ik altijd dat ik te weinig bij me heb om vervolgens met meer dan een halve koffer aan schone kleding weer terug te komen. Herken je dat? Dat weet ik van mezelf, en toch kan ik dat blijkbaar niet veranderen.

Daar komt nog bij dat ik, als mijn koffer eenmaal ingepakt klaar staat, me altijd nog bedenk dat dit-dit-en-dat óók nog mee moet. En dan krijg je nog allemaal van die losse tasjes en losse schoenen die er dan bijkomen in de auto. Onhandig. Onoverzichtelijk. Een zooitje.

De koffer openmaken? Watch out!

Nu heb ik inmiddels een hele mooie koffer van SuitSuit via Coolblue tot mijn beschikking, een echte knapperd vind ik zelf. En handig ook, want er zitten 360° wieltjes onder waardoor je hem gewoon voor je uit kan rijden. In mijn fantasie loop ik dan ook met deze koffer vanaf het vliegveld over een mooie boulevard naar mijn luxe hotel. In werkelijkheid ging het wat anders in deze vakantie op de camping, maar wie weet welke trips ik nog ga maken met mijn buddy.

koffer inpakken en naar eurocamp

Maar het grootste probleem blijft. En dat komt door mijn manier van de koffer inpakken. Mijn manier van inpakken heeft onder andere tot gevolg dat er minder in mijn koffer past. Maar veel irritanter is dat, bij het verkeerd openmaken van de koffer, er altijd de helft uitvalt. 

Nu heeft deze koffer dat voor mij voor de helft opgelost, doordat je hem aan één zijde kan dichtritsen. Handig dus voor kleine spullen. Maar zoals ik tot op heden inpak, heb ik ook aan de andere kant stapeltjes met kleding, met daartussen gepropt sokken en ondergoed, want hé… die koffer moet wel vol! En je snapt hem al… dit is de zijde die eruit valt als ik de koffer verkeerd open maak.

Hoe pak ik mijn koffer in en wat is de lifehack?

Gelukkig is daar Youtube voor de nodige trucjes. Hierboven kan je zien hoe ik het zelf doe en hoe het dus NIET moet. Dankzij de dame verderop in het filmpje zie je ook meteen hoe het WEL moet/kan. Het ziet er in eerste instantie misschien een beetje typisch uit, maar wat een mooi pakketje vouwt deze vrouw! De voordelen zijn legio:

  • er past veel meer in je koffer
  • het is één pakketje, waardoor er geen losse stapeltjes uit kunnen vallen (check!)
  • de kleding wordt zo rond gevouwen dat je geen kreukels meer hebt

Maar ‘ieder voordeel heb zijn nadeel’… zo ook deze manier van inpakken. Als jij denkt ‘even’ snel iets uit je koffer te halen om bijvoorbeeld je trui om te wisselen voor een shirtje… think again 😉 , want ALLES moet dan uitgevouwen worden!

Ik ben er nog niet uit wat voor mij de beste manier van koffer inpakken is, jij wel? Of heb je nog andere tips?

 

koffer inpakken
Advertisement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven