Een koffie abonnement voor wat extra uitdaging en flavours

Ik ben tegenwoordig helemaal in de abonnementen 😉 . Niet alleen om over te schrijven, maar dus ook om zelf te gebruiken. Ik vind het super leuk om op deze manier uitgedaagd te worden om ook weer wat nieuwe smaken te proberen. Zo ook met dit koffie abonnement van de Koffiebox.

Diegene van jullie die me al wat langer volgen weten dat ik eigenlijk best wel een ‘zeikerd’ ben met koffie. Ik heb er al meerdere keren over geschreven. Ik drink heel graag koffie, maar niet overal. Het komt bij mij namelijk nogal precies met de koffie. Als de koffie niet helemaal mijn smaak is dan vind ik hem vaak ook gelijk ‘vies’ en wil ik hem niet meer opdrinken. Het gebeurt zelfs dat ik er misselijk van word. Overdreven, i know!

koffie drinken abonnement

Een koffie abonnement, waarom zou je?

Ik kan me voorstellen dat je je dan ook afvraagt waarom ik dan zo’n koffie abonnement uit wil proberen. Eigenlijk is dat om dezelfde reden als dat ik een wijn abonnement heb. Alhoewel ik met wijn iets minder smaakgevoelig ben dan met koffie, dat is ook weer zo. Maar ‘ergens roept er iets in me’ dat ik een aansteller ben met die koffie en dat ik het gewoon echt moet leren drinken. Moet leren proeven en moet leren uitproberen. Een beetje zoals kinderen die niet willen eten. Die laat je ook gewoon proeven toch, een aantal keren? Tenminste, wij wel.

Zo kan dat ook met koffie. Natuurlijk kan je altijd je eigen koffie blijven drinken, maar dan raak je zo vastgeroest in de smaak die je gewend bent dat je daarna helemaal nergens meer iets lust. Ik niet in ieder geval, haha. En daar wil ik eigenlijk vanaf. Ik wil mezelf uitdagen om te proeven, vandaar dus dat abonnement waarbij ik verschillende soorten koffie kan proberen. Vind ik het niets? Dan weet ik dat er een kleine proefzak met koffiebonen ligt om verder te drinken en dat ik daarna weer een nieuwe smaak kan proberen.

koffie abonnement

Koffie van de Koffiebox

Dit abonnement komt van de Koffiebox en dat is weer een concept van Koffietje.nl, dé website van koffieliefhebbers Sám en Roald. Het verhaal achter hun liefhebberij is alleen al de moeite waard om te lezen. Zij stippelen op hun reizen geen culturele route vol bezienswaardigheden uit, maar een route van koffietentje tot koffietentje om zo de beste, leukste en lekkerste koffiemakers te ontdekken all over the world. Leuk idee toch?

Maar niet alleen in het buitenland gaan ze alle koffiebars af, ook in Nederland weten ze de lekkerste koffiecorners te vinden. En die leggen ze allemaal vast op Koffietje.nl. Ga jij dus naar een bepaalde stad en wil je weten waar je daar de lekkerste koffie kan drinken, dan kan je hier lle informatie vinden.

Naast alle info over de koffiedrab die ze weten te vertellen zijn ze dus ook een koffie abonnementen service gestart waarbij je zelf ook de lekkerste koffie’s kunnen uitproberen. Maar dan gewoon thuis. In iedere Koffiebox komen 3 soorten koffie uit één bepaalde stad. Op de website staat volop informatie over de koffiebonen (of de filtervariant) die er die maand in de box verkrijgbaar zijn. Een superleuk concept als je het mij vraagt.

Is het nu wel of geen abonnement voor koffie?

Misschien is koffie abonnement niet helemaal de juiste benaming voor dit concept. Je zit namelijk niet aan dit abonnement vast en kan per maand beslissen of je de koffie wilt bestellen of niet. Wil je de Koffiebox bestellen? Dan betaal je eenmalig het bedrag voor die box en voor de volgende maand krijg je gewoon weer een mailtje met info over de nieuwe editie van de box zodat je kan beslissen of je die maand weer graag je koffie aangeleverd wilt krijgen of niet. Super vrijblijvend dus. En natuurlijk kan je de koffiedrab daarna als scrub gebruiken, zo heb je er dubbel plezier van!

En vind je een bepaalde koffie heel lekker? Dan weet je dus precies bij welke koffiebranderij die koffie vandaan komt en kan je hem zelf nabestellen bij die branderij als je dat wilt. Vandaar ook dat het slim is om van de koffie’s uit je abonnementen box te noteren wat je ervan vond (en hoe je hem gezet hebt). Er zit standaard een kaartje bij waarop je dat kan noteren.

Van de eerste zak met koffiebonen die we geprobeerd hebben kan ik je al aangeven dat die beduidend anders is dan de koffiebonen die we normaal gebruiken. Ik moest dus ook écht wennen. Het feit dat er een lichte kersensmaak aan de koffie zat was in combinatie met de cappuccino die ik altijd drink wat minder lekker dan hem in de volle smaak te proberen zonder melk. Ik heb dus zowaar weer wat gewone koffie gedronken met deze koffiebonen variant.

Tip van Flip: Als je een van de koffie’s minder van smaak vindt, probeer er dan eens iets zoets bij te pakken. De smaak veranderd dan volledig en wellicht vind je hem dan wel ineens heel lekker.

Na de eerste zak met koffiebonen merk ik al aan mezelf dat ik nieuwsgierig ben naar de andere smaken die er in mijn box zitten. Een goed teken toch?

Winactie

Ben je na het lezen van mijn verhaal geïnteresseerd geraakt in de Koffiebox, dan is deze winactie wellicht leuk voor jou om aan mee te doen. Wij mogen namelijk 3 Koffieboxen weggeven voor de volgende editie. Laat hieronder weten waarom jij graag kans wilt maken op zo’n Koffiebox als je wilt meedoen met deze actie. En wie weet ontvang jij begin Maart wel een box van de Koffiebox en raak je ook verslaafd aan dit koffie abonnement om je zintuigen te blijven prikkelen! De actie loopt tot en met 21 februari 2021, daarna trekken we de winnaars.

90 gedachten over “Een koffie abonnement voor wat extra uitdaging en flavours”

 1. Avatar foto
  Annemiek Bosdijk

  Nu we zo veel thuis werken is het hoog tijd voor lekkere koffie, we hebben een bonen-koffiezetapparaat gekocht. Want een Senseo is wel lekker snel maar niet echt super lekker. Het is toch beter werken met lekkere koffie.

 2. Wauw, ik loot graag mee! Mijn dag begint niet zonder koffie en ook ’s avonds voor de tv is het een van mijn favoriete momenten van de dag. Echt genieten en daarom ben ik heel benieuwd naar deze box.

 3. Avatar foto
  Wilma van 't Hof

  Ik ben thee- en koffie-liefhebster.
  Heb al heel erg veel verschillende soorten thee gekocht en gedronken. Intussen zijn er al enkele thee-soorten/smaken favoriet.
  Lijkt me gaaf om ook koffie te gaan testen. En op zoek te gaan naar lekkere smaken.

 4. Reizen en koffie, twee favoriete van mijn man. Reizen kan nu helaas niet maar koffie drinken wel. En met deze box kan hij wat nieuws proberen en doen alsof we op reis zijn.

 5. Mijn man is niet zo voor veranderingen. Ikzelf mag graag een ander soort/smaakje proberen . Ik doe dus heel graag mee aan deze proeverij. Lekker.

 6. Mooie actie! Ik ben dol op koffie en test graag nieuwe varianten uit. Zo’n box is me dus op het lijf geschreven!

 7. Nu we veel aan huis gekluisterd zitten is dit abonnement erg leuk en tof om thuis eens uit te proberen! Iets waar je naar uit kunt kijken! Ik loot graag mee!

 8. Om ‘s ochtends, op zondag, na een flinke wandeling met mijn buurvrouw heerlijk warm te worden met koffie (en iets sterks erin).

 9. Ik heb al van alles geprobeerd maar tot nu toe kom ik altijd weer uit op mijn good old filterkoffie apparaat. Maar sta nog altijd open voor wat nieuws

 10. Avatar foto
  tamara van der smissen

  Lijkt me geweldig om op het werk uit te mogen proberen samen met collega’s.
  We hebben hier een Nespresso apparaatje, maar dat is niet mijn favoriete koffie.
  En de automaat in de kantine, bah, daar komt zo’n waterige koffie uit.
  Wellicht dat de koffiebox uitkomst kan bieden 🙂 . Zal toch wel een smaakje tussen zitten voor op kantoor?

 11. Om altijd lekker fit te zijn, neem ik een sprintje naar een bakje koffie. Van duplotreinen bouwen tot aan zoommeetings, scherp moet ik zijn en wat is zo n koffiebox dan ontzettend fijn. Een ander smaakje op zijn tijd, met het proeven van deze koffie vliegt de tijd. Ik ben opeens supersnel, maar op het moment dat ik hiervan drink dan geniet ik vd rust. Met deze koffie raak je nooit uitgeblust!

 12. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie
  Jongens wie lust er een kop
  Koffie, koffie, lekker bakkie koffie
  Wat knapt de mens daarvan op
  Je kan heel lang leven en blijft ook gezond
  Als je maar nooit op de koffie komt
  Koffie, koffie, lekker bakkie koffie
  Wat knapt de mens daarvan op
  WIL IK DEZE WEL EENS EEN KEER PROBEREN

 13. Een heerlijk kopje koffie bij het online lesgeven daar fleur ik van op, dus ook de leerlingen. Geeft me een BOOST!!

 14. Avatar foto
  fam. Heerschap

  Er gaan hier heel wat boontjes doorheen. Wij zijn echte koffie-genieters. Het perfecte kopje koffie hebben wij nog niet kunnen vinden. Deze koffiebox lijkt ons dan ook heel handig.

 15. Als ik moet kiezen tussen een goede bak koffie en wijn, zal de keus altijd de koffie zijn. Ik ben een echte koffiejunk. Ik heb een juramachine, die ook alle gangbare creaties aankan

 16. In mijn flat doen we tegenwoordig een ‘balkonkoffietje’. Door de Corona zijn we creatief geworden en op deze manier kunnen we toch nog samen koffie drinken. We staan dus buiten koffie te drinken en kletsen met elkaar op het balkon. Deze originele koffiegeuren gaan de flat op de kop zetten!

 17. Avatar foto
  Stefany van wijk

  Ik ben geen koffievriend, omdat ik heel moeilijk ben met koffie. Het moet echt specifieke koffie zijn wil ik het drinken, dus ik ben wel benieuwd of dit wellicht iets voor mij is

 18. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  wij hebben sinds kort een koffieapparaat voor koffiebonen en zijn nog aan het ontdekken welke koffie we nu echt lekker vinden. Ik maak dus graag kans op zo’n koffiebox!

 19. Jaaaa! Dit is echt super leuk. Ik hou normaal gesproken super veel van reizen en ook voor mijn werk kom ik vaak in verschillende steden. Niets is er leuker dan om aldaar met leuke mensen af te spreken in koffiebarretjes. Tsjaaa, nu zit ik dus home alone aan de keukentafel met mijn eigen koffie, maar hiermee zou je virtueel toch nog op reis kunnen langs alle leuke koffiesteden. Echt een leuk idee of bepaalde thema’s te koppelen aan verschillende koffiepakketten!

 20. Avatar foto
  Annemieke Bosdijk

  We hebben een bonenkoffieapparaat. Maar we hebben nog niet de lekkerste boon gevonden, we wisselen. Nog regelmatig van smaak, op zoek naar de perfecte boon.

 21. Een groot voordeel van thuiswerken is dat je nu eindelijk met echt lekkere koffie kunt pauzeren, daarom zou ik dólgraag de Koffiebox gaan uitproberen! En wie weet kan ik met een goede smaak dan alsnog mijn baas gaan inspireren…

 22. wij zijn echte koffieliefhebbers en proberen graag alles uit. we zijn heel benieuwd wat dit pakket ons kan bieden. we doen dan ook graag mee

 23. ja leuk! Wij hebben een koffiebonenmachine maar ik heb tot nog toe nog steeds niet DE allerlekkerste variant koffie gevonden. Ik hoop dat ik met deze koffiebox eindelijk mijn favoriet tegen kom en heerlijk kan genieten van deze bakkies.

 24. Avatar foto
  Jacqueline Pallett

  Ik zou zo’n pakket graag willen winnen, maar niet voor mijzelf, maar voor mijn zoon, die dol is op het proberen van diverse soorten koffie.

 25. Ik ben zo kieskeurig als wat met koffie en daarom drink ik het veel te weinig. Misschien is dit wel de ideale oplossing om er achter te komen welke koffie ik nog meer lekker vindt!

 26. Avatar foto
  Anneke Veldhuijs

  Ik laat mij graag prikkelen, deze koffiebox lijkt mij dé unieke kans om kennis te maken met nieuwe smaken en geuren.

 27. Koffie is m’n leven, kan niet zonder dan ga ik beven.
  Koffie hou ik van, drink het zo nu en dan.
  Koffie hier, koffie daar … koffie geef het mij maar.
  Koffie is lekker, verschillende soorten steeds gekker.
  Koffie waarmee ik begin: de dag, voor een stralende lach.

 28. ik drink wel 20 bakjes koffie per dag dus koffie moet bij mij ook lekker en goed zijn.
  maar ik ben ook altijd in om iets nieuws te proberen

 29. Voor een ‘kampioen koffieleut’ als mijn persoontje …..experimenteer ik graag met elk onbekend koffieboontje ……

 30. Wat een heerlijke actie ! Mijn dag begint pas echt goed met een heerlijke kopje espresso & een kopje van Caramel Macchiato is altijd een mooie afsluiting van de dag . Koffie maakt me blij ! Mijn troost, mijn brandstof, het zwarte goud. Goede koffie brengt energie ! Ik maak dolgraag kans op een koffie pakket . Bedankt voor deze geweldige kans en een fijne dag gewenst !

 31. Wat een onwijs leuke manier om nieuwe koffies te leren kennen. Ideaal tijdens het thuiswerken om nog wat leuke afleiding te hebben waarna je weer volledig gefocuessed (okay iets minder tijdens het drinken van de koffie) aan de slag kan!

 32. Koffiedrinken is voor mij een dagelijks rustmoment. Ik laat me graag verrassen met nieuwe koffiesmaken om er nog meer van te genieten!

 33. Mijn vader is een echte koffieliefhebber. Het zou een leuk cadeau zijn voor zijn verjaardag. Ik weet nooit wat ik moet geven. Deze tip ga ik zeker onthouden, maar een box winnen zou natuurlijk helemaal top zijn!

 34. Ik heb nog niet echt ge-expirimenteerd met verschillende soorten/smaken koffie. Dit lijkt me een ideale manier om koffie te ontdekken.

 35. In een nieuw huis met een nieuw koffieapparaat wil ik graag alles uitproberen samen met mijn partner! We zijn binnenkort 25 jaar getrouwd en dit zou zomaar de kers op de taart zijn!

 36. Wat gaaf! Deze medewerker van de Kinder Intensive Care kan wel een boost gebruiken! Ik ben echte koffieliefhebber en houd ervan om verschillende smaken én sterktes uit te proberen. Zo’n proefpakket is ideaal!

 37. Mijn man houdt erg van koffie en hij is nog steeds op zoek naar de beste koffiebonen. Verschillende geprobeerd, nog niet gevonden. Dus dit lijkt me een ideale kennismaking met 3 soorten die hij ongetwijfeld nog niet heeft uitgeprobeerd.

 38. Avatar foto
  Nadine Rozeman

  Omdat ik met dit koffiepakket kan kijken of ik deze koffie ook lekker vind en ik kan dit dan ook eventueel nog verdelen onder mensen die ik ken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven