De koffie corner in huis; inspiratie en tips voor leuke koffiehoekjes

Misschien heb jij het al voorbij zien komen? De laatste trend van de afgelopen maanden is wel een toffe koffie corner in huis. Je ziet ze overal opduiken. In magazines, maar ook op Pinterest bijvoorbeeld of bij woonfluencers op Instagram.

De koffie corner; wat zet je in je koffiehoekje en hoe pak je dat aan?

Ik heb er zelf ook al verschillende keren over nagedacht hoe ik zo’n koffie corner bij ons in huis in zou kunnen richten. Ik heb dus al aardig wat ideeën opgedaan en inspiratie gezocht om toe te passen.

Helaas nog zonder resultaat, want we hebben nog meer te doen in huis én ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het dan zou willen.

Maar ik deel mijn koffie corner ideeën graag met jullie, zodat jullie alvast aan de slag kunnen om vervolgens je barista kwaliteiten te showen!

Kies jij voor een hele aparte hoek in je keuken, of een klein hoekje op het aanrecht?

Deze vraag moet je wellicht eerst even beantwoorden voor jezelf. Heb jij de ruimte in je keuken of woonkamer (in de buurt van de keuken) waar je een volledige koffie corner in kan richten? Of blijft het voor jou bij een klein hoekje in je keuken op het aanrechtblad?

Als je daar een keuze in gemaakt hebt, dan kan je ook beter zoeken naar inspiratie voor de inrichting van jouw koffie corner.

Misschien heb jij wel het idee dat een koffie corner heel uitgebreid moet zijn, maar als je bovenstaande voorbeelden bekijkt dan zie je dat dat helemaal niet noodzakelijk is.

Ook in het klein kan je een heel leuk koffiehoekje inrichten. Alles wat je nodig hebt zijn een koffiezetapparaat, de koffiebonen voor jouw specialty coffee of cups, wat leuke mokken en misschien nog wat lepeltjes of suiker of iets dergelijks.

Wat kan je allemaal in een uitgebreide koffiehoek kwijt?

Wil je wel full monty gaan met je koffie corner, dan lees je hieronder wat je allemaal in die corner kwijt kan om het totaalplaatje te creëren.

 1. Alles voor de koffie, van bonen tot cups, suiker, cacao, melk, lepeltjes, mokken en candy.
 2. Je koffiezetapparaat en melkopschuimer
 3. Theepot, theezakjes, losse thee en alles wat met thee te maken heeft; vergeet ook de verse munt niet!
 4. Koffielikeurtjes, liefst in gave flesjes natuurlijk
 5. Een aantal heerlijke magazines om te lezen en jouw me-time compleet te maken

Vooral deze laatste zie je niet altijd terug, maar past wel heel erg goed natuurlijk. Want ja, je kan tijdens je bakkie koffie even scrollen op je telefoon, maar je ook heerlijk wegdromen met een VTwonen of een leuk tuinmagazine.

Koffie corner met krijtbord erachter

Over de meeste dingen kunnen Frank en ik het wel eens worden, maar de koffie corner met krijtbord is een eeuwige strijd bij ons.

Ik vind ze prachtig, die koffiehoekjes met op de achterwand een krijtbord waarop je wat leuke dingen kan zetten. Ik heb sowieso altijd al een zwak voor krijtborden gehad, maar dat terzijde.

Hij vindt er echter niet veel aan, dus ik denk dat ik nog wat meer overtuigingskracht moet laten zien als wij aan onze corner gaan beginnen.

industriële koffihoek in huis
Koffiehoekje in industriële stijl

Zeg nou zelf, dit is toch té leuk! Wat me overigens wel opvalt is dat er héél veel koffie corners zijn die zwart zijn. Hele lichte varianten zoals hieronder? Daar moet je echt naar zoeken.

koffiehoekje gemaakt met aparte kast
Bron: Pinterest IngridM, zoals je ziet kan je ook gewoon met een los kastje een prima koffie corner inrichten.

Wat zie je altijd in een koffie corner aan materialen terugkomen?

Hier gaat het dan even niet over de producten die je kunt gebruiken in je koffie corner, maar juist om de spullen die je bij de inrichting zelf eigenlijk altijd tegen komt:

 1. Planken om leuke dingen op te zetten
 2. Potten en een plantje
 3. Een ‘barretje’
 4. Materialen om dingen aan op te hangen, denk bijvoorbeeld aan het ophangen van je koffiekopjes, of een etagère waar je het een en ander op kan zetten
 5. Een kastje met lades is uiteraard heel erg praktisch
 6. Liefst nog een paar stoelen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd
tips om een leuke koffie corner in te richten en je koffiehoekje praktisch en gezellig te maken

Praktische tips voor jouw koffie corner

Hierboven heb je allerlei leuke tips gelezen om je koffie corner in te richten, maar er zijn ook een aantal praktische zaken waar je even rekening mee moet houden.

Waar zet jij je koffiezet apparaat neer?

Hoe leuk een aparte koffie corner ook is, je wil het koffiezet apparaat niet te ver bij je keuken vandaan zetten. Het waterreservoir zal immers regelmatig gevuld moeten worden, en wat denk je van de lekbak? Die moet juist weer regelmatig geleegd worden.

Heel vervelend als je met een volle lekbak naar de andere kant van je huis moet lopen met alle risico’s op knoeien onderweg.

Denk na over de achterwand

Een wit geschilderde muur is mooi, maar kan ook heel kwetsbaar zijn voor koffievlekken. Denk dus eens aan tegels, of juist die donkere muur.

Wil je toch graag een lichte muur? Zorg er dan voor dat je de muur behandeld zoals ik met de muren in de keuken gedaan heb zodat ze afwasbaar worden.

de beste specialty koffie en koffiebonen

Gebruik koffie kreten, posters of andere opvallende items aan de muur

De aankleding kan je in een koffie corner zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Van potjes en kopjes tot aan planten en de leukste posters of koffie kreten aan de muur.

Kies voor items die jou aanspreken in moderne stijl, of juist een beetje vintage, het kan allemaal.

Denk in de vorm van posters die je inlijst en ophangt, houten bordjes, houten letters zoals wij in de keuken hebben, of bijvoorbeeld een lichtbox waar je iets in zet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven