The Rub Scrub: scrub jezelf schoon en zacht met koffie scrub!

Zelf ben ik al jaren fan van verzorgingsproducten op natuurlijke basis. Zonder toegevoegde rommel je lichaam schoon en zacht maken is heerlijk voor mijn eczeemgevoelige huid. Laatst kreeg ik een natuurlijke koffie scrub van The Rub Scrub opgestuurd om te testen. De basis van deze scrub is dus… je raadt het al… koffie. Toen ik dat las dacht ik maar één ding: ik hou van koffie én van scrubben, dus die twee gecombineerd klinkt als een ideaal badritueel! Maar zou deze scrub net zo lekker zijn als hij klinkt?

koffie scrub

Natuurlijke lichaamsverzorging van The Rub Scrub

Het hoofdingrediënt van dit natuurlijke verzorgingsproduct is dus koffie. Hiermee scrub je lekker je dode huidcellen weg. Daarnaast zou de cafeïne in koffie goed zijn voor de doorbloeding én dus goed werken tegen cellulitis. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Maar met koffie alleen heb je nog geen volwaardige scrub, dus is er kaneel, bruine suiker, zeezout, kokosolie, amandelolie en cacao aan toegevoegd. Mmm…klinkt dat niet verrukkelijk? Na het scrubben zou je huid super zacht aan moeten voelen.

Rub Original: koffie scrub die eruit ziet om een lekker bakje pleur mee te zetten

Scrubben is voor mij een weekendritueel. Lekker na het hardlopen uitgebreid scrubben onder de douche. Zo ook die dag dat ik de koffie scrub van The Rub Scrub ging proberen. Bij het zakje hoort een lepeltje, dat overigens gelijk door Dochter werd geconfisqueerd: “Mam, als jij daarmee klaar bent, mag ik dan dat lepeltje hebben om mijn toetjes mee te eten?”.

koffie scrub

Enfin, ik stond daar heerlijk in de douche met mijn zakje Rub Original. Ik verheugde mij op de geur van het openmaken van een zak koffiebonen, maar moest toch mijn neus even in het zakje scrub steken om te ruiken. Ja, dat was koffie. Daarnaast rook ik een vleugje kaneel en zoet van de suiker. Ik nam een flinke schep op mijn hand en bekeek het eens goed. Fijne koffiekorrels gecombineerd met grove zeezout- en suikerkorrels. Het ziet eruit alsof je er een lekker bakje koffie mee kan zetten 😉 .

Koffie op je lijf smeren: “mam, wat dóe je?!”

Ik smeerde het goedje op mijn lijf en dacht alleen maar: “jasses”. Het idee van koffie op je lijf smeren is in de realiteit toch ranzig en vergt enige ‘wennerij’ 😉 . Een weeïge koffielucht kwam in mijn neus en dat was toch anders dan de frisse scrubluchtjes die ik gewend was. Het duurde echter niet lang of ik was er toch aan gewend.  De grove korrels scrubden mijn lichaam. Mijn gezicht durfde ik niet te scrubben met deze grove scrub, dus dat heb ik overgeslagen.

koffie scrub rub scrub

Inmiddels was Jongste Zoon (6) de badkamer binnengekomen en keek mij met grote ogen aan. “Mam, wat doe je?!” zei hij, terwijl hij keek naar mijn benen vol koffie. “Ik scrub mijzelf met koffie”, zeg ik en wacht zijn reactie af. Hij kijkt eens naar mijn benen en naar het bad en besluit dan dat hij het echt heel vies vindt. Ik geef hem geen ongelijk: mijn lichaam en douche zitten onder de koffiekorrels. De kleur werkt hierbij natuurlijk niet mee, in tegenstelling tot de witte scrubs waarbij de korrels in de douche minder opvallen.

Het is het resultaat dat telt!

Maar het resultaat is een superzachte, iets vettige, huid. Heerlijk! Hoe smerig het scrubben in de douche in eerste instantie was, zo blij was ik met het resultaat. Mijn huid voelde niet alleen super zacht, maar ook een beetje vettig.

Dat komt vast door de kokosolie die erin verwerkt is. Bij andere scrubs die ik heb gebruikt, voelt mijn huid ook zacht aan, maar heb ik altijd het gevoel dat ik mijn huid daarna snel in de bodylotion moet zetten. Ik heb dan een beetje een trekkerig, droog gevoel. Bij deze koffie scrub van The Rub Scrub had ik dat totaal niet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dus blij verrast ben met het resultaat. Mijn huid voelt heel zacht en soepel aan. En die weeïge koffielucht? Die was ook zo weer verdwenen. Vervangen door de geur van een heerlijk kopje, versgemalen, koffie. Want daar had ik na deze koffie scrub wel zin in 😉 .

Naast de Original Scrub heeft The Rub Scrub ook de koffie scrubs ‘Coconuts’ en ‘Hammam’. Daaraan zijn ook nog een vleugje kokos (‘Coconuts’) of menthol en eucalyptus (‘Hammam’) toegevoegd. Ik ben benieuwd naar de geur van deze twee varianten.

Lijkt het jou wat? Jezelf scrubben met koffie? Ik kan het je in ieder geval aanraden, ook al is het even wennen.

Winactie: Kans maken op een zakje Rub Scrub om het ook eens zelf te proberen? Doe dan mee. Geef hieronder aan wat normaal gesproken jouw scrub ritueel is en deel dit bericht via social media. De actie loopt tot 22 oktober 2016.

Andere artikelen over huidverzorging vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven