Koken zonder Teflon laag? Durf jij het aan en waarom zou je?

Wil jij koken zonder Teflon laag? Misschien zijn pannen zonder deze laag wel precies wat je nodig hebt. Met deze pannen hoef je je geen zorgen te maken over die laag die na verloop van tijd kan slijten.

Dat is niet alleen goed voor duurzaamheid, maar je kunt ook gezonder koken. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij.

Pannen zonder Teflon laag zijn veelzijdig in de keuken en kunnen zelfs goed dienen voor het dichtschroeien van vlees.

Wil jij weten wat de alternatieven zijn voor Teflon? Of gewoon op zoek naar wat tips om te koken zonder anti-aanbaklaag? Puur Mieke weet hier alles van, dus lees verder!

koken zonder teflon

Alternatieven voor Teflon

Hoewel je af en toe Teflon gecoate pannen op een laag vuurtje kunt gebruiken, zijn er veiligere alternatieven om te koken zonder al te veel gedoe.

Roestvrij stalen pannen zijn geweldig voor dagelijks gebruik, omdat je er van alles in kunt bakken of braden zonder je zorgen te maken over giftige stoffen. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken en blijven mooi glanzend.

Een gietijzeren pan met een dikke bodem is een andere goede keuze, omdat die voorkomt dat je eten aanbrandt en je zo lekker kunt koken zonder je druk te maken over problemen met Teflon.

Maar er zijn nog meer goede anti aanbakpannen, óf je kookt iets in de slowcooker, dat kan ook!

De voordelen van koken zonder Teflon

Waarom zou je koken zonder Teflon?

Allereerst gaat zo’n pan veel langer mee, zelfs als hij een paar krasjes heeft. Duurzaamheid is dus een pluspunt, want je hoeft hem bijna nooit te vervangen.

Het beste van alles is dat het gezonder is, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke stoffen die voorkomen in Teflon.

En het koken gaat ook nog eens sneller, vooral bij vlees en vis. Je krijgt knapperig vlees zonder veel moeite, maar onthoud wel dat je niet even kunt weglopen, want het gaat sneller dan je denkt.

Tips voor bakken zonder Teflon

Bakken zonder een anti-aanbaklaag en koken zonder Teflon lijkt misschien wat uitdagend, maar met deze handige tips kun je het makkelijk aan.

Je moet de pan voorverwarmen op middelhoog vuur voordat je er wat olie aan toevoegt en je vlees erin legt.

Je vlees kan aanvankelijk wat aan de bodem plakken, maar maak je hier niet al te veel druk om. Het zal vanzelf loskomen als het een mooie korst heeft ontwikkeld.

Zorg ervoor dat je de pan niet te heet of te laag verwarmt, anders loop je het risico dat alles blijft plakken. Je zou hittebestendige olie of boter kunnen gebruiken om te voorkomen dat ze verbranden.

Met deze tips ben je klaar om te braden zonder anti-aanbaklaag. Dus, twijfel jij of je huidige Teflon pan nog wel geschikt is om mee te koken? Denk er niet langer over na, en schakel over op een pan zonder Teflon om te koken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven