Kokosolie in je haar, een wondermiddel om je haar écht te verzorgen

Vroeger had ik een hekel aan mijn haar. Ik was het enige kind met krullen in de klas en het sprong altijd alle kanten op. Elastiekjes braken altijd en regelmatig brak tijdens het uitkammen zelfs de kam! Man, wat was dat uitkammen een ramp! Maar inmiddels weet ik hoe ik mijn haar moet temmen, kokosolie in je haar doet namelijk wonderen.

Ik zal je vertellen waarom en hoe je de olie in je haar het beste kan gebruiken. Geleerd van mijn moeder.

Bij Holland & Barret vind je fijne kokosolie met heel positieve reviews

kokosolie in je haar

Kokosolie in je haar, een uitkomst!

Ik weet het nog zo goed: Ik zat als klein meisje aan de keukentafel en mijn moeder begon dan aan haar ritueel. 

Eerst verwarmde ze speciale olie een paar seconden op in de magnetron en deed deze dan in mijn haar. Dit liet zij dan 15-20 minuten intrekken, waarna zij er met een grote afro kam doorheen ging.

Het resultaat was dat mijn haar hierdoor heel zacht werd en makkelijk uitkambaar. Jawel, een wonder! Toen ik op de middelbare school zat ging ik helaas, de kokosolie in je haar rituelen van mijn moeder als overbodig beschouwen.

Zoals iedere puber trok ik alles in twijfel en zo ook het enige middel wat mijn haar ook maar enigszins verbeterde.

Op zoek naar betere haar producten voor in mijn haar

Ik had inmiddels de producten van L’oreal gevonden en ontdekt dat de grote potten gele en blauwe gel, mij minder dan 1 euro kostte.

En dat is ideaal natuurlijk als je een puberportemonnee hebt. Dit in combinatie met het gebruik van mouse en het vele stijlen van mijn krullen eiste op mijn 18e hun tol. Mijn haar was volledig beschadigd.

Wat was er in vredesnaam misgegaan? Hoe kon het zijn dat al mijn haarproducten geen positief effect hadden en dat mijn haar alleen maar droger werd?

Ik moest terugdenken aan mijn kindertijd, toen mijn moeder mijn haar verzorgde met kokosolie. Het was toen namelijk wél glanzend en gezond. Maar hoe deed mijn moeder dat nou precies met die olie in mijn haar?

Afijn, ik ben er inmiddels wel achter dat mijn moeder haar rituelen nog niet zo onverstandig waren.

Kokosolie in je haar doet wonderen en ik ben de afgelopen jaren dan ook aan het experimenteren geweest. Ik vertel je hieronder hoe je een kokos haarmasker voorbereidt en aanbrengt.

Ben je helemaal anti kokos, lees dan dit artikel over de haar- en huidverzorging met banaan, ook dat helpt.

kokosolie in je haar

Let hierbij wel op dat je hierbij 100 % pure kokosolie gebruikt!

Kokosolie in je haar, een haarmasker maken

 • Doe een paar eetlepels kokosolie in een kom (afhankelijk van je haardikte).
 • Warm het mengel op in de magnetron, tot het gesmolten is.
 • Test de olie aan de binnenkant van je pols om te controleren dat deze niet te heet is. Je wilt geen verbrande hoofdhuid!
 • Verdeel je haar in plukken en verdeel de olie over je gehele haarbos.
 • Zet een badmuts op of bind een plastic zak op je hoofd en laat het mengsel goed intrekken.
 • Spoel na 30-60 minuten het mengsel uit je haar.

Resultaat: Zacht en pluisvrij haar. Zelfs bij mij met mijn krullen! Ook perfect als haarverzorging nadat je een dagje strand hebt gehad, want dan is haarverzorging héél hard nodig!

De voordelen van dit haarmasker:

 • Vooral voor beschadigd haar is dit haarmasker ideaal. Kokosolie dringt diep door in je haar en gaat het verlies van proteïnen tegen. De olie dringt echt door tot aan je haarwortels en voedt hiermee intensief.
 • Het voorkomt uitdroging en geeft het je haar meer glans. Bij regelmatig gebruik zou het je haar ook dikker en sterker kunnen maken.
 • Kokosolie is geschikt voor alle haartypen.
 • Het is relatief goedkoop en met een pot kokosolie kan je wel even doen. Er zijn maar weinig haarmaskers die zo weinig kosten.

Mogelijke nadelen van kokosolie in je haar:

 • Hou er rekening mee dat kokosolie vet is. Als je het niet goed uitspoelt dan kan je een vettige look houden en daar zit niemand op te wachten natuurlijk.
 • Het kost wel wat tijd om dit haarmasker te gebruiken, hoe langer je het in laat trekken hoe beter.

Tip: Kokosolie op je huid

Niet alleen is deze olie in je haar een heerlijk haarmasker, het is ook ideaal voor een droge huid. Ik gebruik dan ook al enkele jaren alleen nog kokosolie als bodylotion en ik kan het iedereen aanraden! 

Want waarom zou je een bodylotion blijven gebruiken met de gedachte dat deze je huid zacht maakt, als dit in werkelijkheid komt door de hoeveelheid alcohol die je huid eigenlijk alleen maar uitdroogt?

Heb jij al eens eerder kokosolie in je haar geprobeerd als haarmasker, of ga je het proberen? Dan ben ik nieuwsgierig naar de effecten, laat je het me weten?

Waar koop je 100% kokosolie?

Dat heb ik natuurlijk ook voor je uitgezocht. Je koopt 100% kokosolie om een heerlijk haarmasker te maken bijvoorbeeld bij Holland & Barret. Hier vind je fijne kokosolie met heel positieve reviews

4 gedachten over “Kokosolie in je haar, een wondermiddel om je haar écht te verzorgen”

 1. Ik heb het net geprobeerd. Alleen heb ik dus de kokosolie in mijn haar gedaan. Maar dan super snel in een keer en toen gelijk de douche ingestapt! Is dit goed voor je haar en werkt het dan nog?

 2. Ik gebruik het een keer of 12 – 15 per jaar. Ik ben er zo over te spreken! Voor 10€ bij de wereldwinkel en je kan er zò lang mee doen want je hebt maar weinig nodig. Om extra kracht bij te zetten is 1 eitje toevoegen ook mogelijk. Het stinkt wel maar het werkt ècht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven