Kokosolie in je haar, een wondermiddel om je haar écht te verzorgen

1

Vroeger had ik een hekel aan mijn haar. Ik was het enige kind met krullen in de klas en het sprong altijd alle kanten op. Elastiekjes braken altijd en regelmatig brak tijdens het uitkammen zelfs de kam! Man, wat was dat uitkammen een ramp! Maar inmiddels weet ik hoe ik mijn haar moet temmen, kokosolie in je haar doet namelijk wonderen. Ik zal je vertellen waarom en hoe je de kokosolie in je haar het beste kan gebruiken.

kokosolie in je haar

 

Kokosolie in je haar, een uitkomst!

Ik weet het nog zo goed: Ik zat als klein meisje aan de keukentafel en mijn moeder begon dan aan haar ritueel. Eerst verwarmde ze speciale olie een paar seconden op in de magnetron en deed deze dan in mijn haar. Dit liet zij dan 15-20 minuten intrekken, waarna zij er met een grote afro kam doorheen ging.

Advertorial

Resultaat was dat mijn haar hierdoor heel zacht werd en makkelijk uitkambaar. Jawel, een wonder! Toen ik op de middelbare school zat ging ik helaas, de kokosolie in je haar rituelen van mijn moeder als overbodig beschouwen.

Op zoek naar betere producten

Ik had inmiddels de producten van L’oreal gevonden en had ontdekt dat de grote potten gele en blauwe gel, mij minder dan 1 euro kostte. En dat is ideaal natuurlijk als je een puberportemonnee hebt. Dit in combinatie met het gebruik van mouse en het vele stijlen van mijn krullen eiste hun op mijn 18e hun tol. Mijn haar was volledig naar de maan.

Wat was er in vredesnaam misgegaan ? Hoe kon het zijn dat al mijn haarproducten geen positief effect hadden en dat mijn haar alleen maar droger werd? Ik moest terugdenken aan mijn kindertijd, toen mijn moeder mijn haar verzorgde met kokosolie. Het was toen namelijk wél glanzend en gezond. Maar hoe deed mijn moeder nou precies die kokosolie in mijn haar?

Lees ook: rozemarijn hydrolaat voor een futloze huid

Afijn, het geheim is dus kokosolie, daar ben ik inmiddels wel weer achter. Kokosolie in je haar doet wonderen en ik ben de afgelopen jaren dan ook aan het experimenteren geweest. Ik vertel je hieronder hoe je een kokos haarmasker voorbereidt en aanbrengt.

Let hierbij wel op dat je hierbij 100 % pure kokosolie gebruikt!kokosolie in je haar

Kokosolie in je haar, een haarmasker maken

  • Doe een paar eetlepels kokosolie in een kom (afhankelijk van je haardikte).
  • Warm het mengel op in de magnetron, tot het gesmolten is.
  • Test de olie aan de binnenkant van je pols om te controleren dat deze niet te heet is. Je wilt geen verbrande hoofdhuid!
  • Verdeel je haar in plukken en verdeel de olie over je gehele haarbos.
  • Zet een badmuts op of bind een plastic zak op je hoofd en laat het mengsel goed intrekken.
  • Spoel na 30-60 minuten het mengsel uit je haar.

Resultaat: Zacht en pluisvrij haar. Zelfs bij mij met mijn krullen! Ook perfect als haarverzorging nadat je een dagje strand hebt gehad, want dan is haarverzorging héél hard nodig!

Tip: Kokosolie op je huid

Niet alleen is kokosolie in je haar een heerlijk haarmasker, het is ook ideaal voor een droge huid. Ik gebruik dan ook al enkele jaren alleen nog kokosolie als bodylotion en ik kan het iedereen aanraden! Want waarom zou je een bodylotion blijven gebruiken met de gedachte dat deze je huid zacht maakt, als dit in werkelijkheid komt door de hoeveelheid alcohol die je huid eigenlijk alleen maar uitdroogt?

Heb jij al eens eerder kokosolie in je haar geprobeerd als haarmasker, of ga je het proberen? Dan ben ik nieuwsgierig naar de effecten, laat je het me weten?

Waar koop je 100% kokosolie?

Dat heb ik natuurlijk ook voor je uitgezocht. Je koopt 100% kokosolie om een heerlijk haarmasker te maken hieronder:

<3 Holland & Barret, verschillende soorten met heel positieve reviews

 

Advertorial
RECENSIEOVERZICHT
gezond
eenvoudig
werking
Hoi, mijn naam is Amanda.Ik ben vijfentwintig jaar, pasgetrouwd en van beroep social worker. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met fotografie, hardlopen en het bijhouden van mijn eigen blog (www.Amandainspiration.com). Ik ben half Surinaams (creools) en half Guyanees (hindoestaans). Zoals bijna alle Zuid Amerikanen houd ik (heel erg) veel van lekker eten, salsa dansen en een zoet wit wijntje tijdens een goed gesprek met vriendinnen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here