Koninginnedag

April heeft ons dit jaar nog niet met prettig weer weten te verrassen en naar ik de berichten mag geloven, gaat dat ook niet gebeuren. Voor Koninginnedag ziet het er dan ook niet veelbelovend uit. Ik hoop voor de Koningin en haar familie dat het meevalt. Ook voor de inwoners van Rhenen en Veenendaal trouwens. Als iedereen met een paraplu op moet lopen omdat het zo regent, is het leuke er volgens mij snel af.

Ook voor mijn vriendin en haar zus duim ik voor goed weer. Zij zingen in popkoor “all4fun”, dat samen met nog drie andere koren een optreden mag verzorgen voor de Koningin. Een hele eer en daarbij ook bijzonder leuk. Ze staan in principe eerste rang en hebben grote kans de Koningin en haar familie van dichtbij te kunnen zien. Nadeel is wel dat ze al voor 8.00 u. ’s morgens aanwezig moeten zijn op hun plek bij het Gemeentehuis, omdat het centrum van Veenendaal daarna hermetisch wordt afgesloten. Na die tijd komt er niemand meer in of uit. Voordat de Koningin echter toe is aan het gezongen onthaal door de koren, zal het al dik na de middag zijn. Gelukkig is dit volgens mijn vriendin geen enkel probleem en zullen de koorleden zich in de tussentijd prima zingend vermaken.

Langs de geplande “koninklijke” route in Veenendaal worden speciale tribunes neergezet. Dat klinkt goed, hoor ik u denken. Nou dat valt tegen. Eenmaal in zo’n vak met tribunes schijn je daar niet zomaar weer weg te komen. Je moet blijven tot er aan wordt gegeven dat je eruit mag. Ik krijg het op voorhand al benauwd bij het idee. Wat als je naar de wc moet? Dan kun je beter lekker binnen zitten, in een pand langs de route bijvoorbeeld, voorzien van een hapje en een drankje en mèt gebruik van toilet.

Dit is beslist geen illusie hoor, want in de plaatselijke krant stond onlangs namelijk een stukje over de ABN Amro bank. Hun pand ligt aan de Markt in Veenendaal en dat is pal langs de route die de Koningin en haar gevolg zullen afleggen. Nou hadden ze bij de bank bedacht om hun ramen op Koninginnedag tussen 11.00 u. en 14.00 u. ter beschikking te stellen aan hun cliënten. Leuk initiatief, ware het niet dat dit privilege natuurlijk niet voor al hun klanten geldt.

De cliënten die minimaal 5000 euro netto per maand verdienen of over 50.000 euro aan contanten beschikken komen bij deze bank in aanmerking voor Preferred Banking en dit zijn de cliënten die zijn uitgenodigd. De genodigden mogen hun partner en maximaal twee introducés meenemen om vanuit het bankraam een glimp van hare majesteit op te vangen. De bank zorgt ook voor een tv zodat de rest van de koninklijke wandeling ook gevolgd kan worden.
(bron: www.veenendaalsekrant.nl)

Ik schaam me er bijna voor dat ik ooit bij deze bank heb gewerkt, maar ja, geld opent nu eenmaal deuren.

In Rhenen hebben ze op het eventuele wc-probleem al wel een oplossing bedacht: het wc-potgooien! Ook de Oranjes mogen hieraan deelnemen en proberen een wc-pot zover mogelijk weg te smijten. Tja, weer eens iets anders dan koekhappen en spijkerbroekhangen.

Al met al voor mij geen reden om af te reizen naar Rhenen of Veenendaal. Nee, laat mij maar lekker thuis voor de buis zitten. Eerste klas op mijn eigen bank met een Nespresso en een Oranjetompouce. Plus twee toiletten tot mijn beschikking. Dat noem ik nou pas echt “Preferred Banking”.

2 reacties op “Koninginnedag”

  1. Pingback: Koningsgezind | Dagelijkse dingen en dromen

  2. Lieve vriendin, wat een leuk stuk. En, heel erg bedankt voor de mooie reclame voor ons koor. Ooo vrolijk Veenendaal. Doe mee doe mee. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top