Koningkaart… een kijkje achter de schermen bij Renate

We laten ons graag inspireren door andere werkende vrouwen. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Deze keer vertelt Renate over haar bedrijf Koningkaart en hoe ze gegroeid is met haar internetbedrijf naar een organisatie met 5 medewerkers.

koningkaart RenateMijn naam is Renate van Acker, ik ben 45 jaar, getrouwd met Tom, heb geen kinderen en ben woonachtig op een Groninger Tjalk uit 1908 in de museumhaven in het centrum van Rotterdam. Op dit schip wonen ook nog een grote zwarte poedel, Vegas genaamd en twee katten, Loeki en Panter. Oorspronkelijk kom ik uit Zeeuws-Vlaanderen, geboren en getogen in Axel, en na de middelbare school ben ik naar Rotterdam verhuisd voor mijn studie aan het Grafisch Lyceum, om vervolgens de Kunstacademie (avond) te doen. Daarnaast hebben we een klein vakantiehuisje in de bossen van Garderen op de Veluwe waar we graag lange wandelingen met de hond maken. Daarnaast heb ik nog een aantal andere hobby’s, zoals sporten, Tai Chi, duiken, lezen, uit eten, bioscoop, theater en reizen.

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?
Na het Grafisch Lyceum ben ik met veel plezier in de reclamesector gaan werken als vormgever / DTP’er. Na diverse reclamebureaus versleten te hebben ben ik op mijn 30e (dat was dus in 2000 😉 ) gaan freelancen, ook als vormgever / DTP’er.

Van Ukkepuk naar Koningkaart

Dat vond ik erg leuk om te doen en lekker afwisselend door de verschillende bureaus waar ik terecht kwam. In 2003 heb ik mijn 1e geboortekaartjessite zelf gebouwd (ukkepuk) met 20 eenvoudige eigen ontwerpen. Dat liep al vrij snel erg goed en de jaren erna werd dat flink uitgebouwd. Na dus 5 jaar een duobaan te hebben gehad met het freelancen en tot ’s avonds nog doorwerken met de geboortekaartjes werd het tijd om een keuze te maken. Begin 2008 heb ik besloten me full time op de kaarten te richten.
Het werd daarbij ook tijd voor een professionele website met ontwerptool en de naam is veranderd in Koningkaart aangezien ik ook andere kaarten wilden gaan ontwerpen (trouwkaarten, kerstkaarten, uitnodigingen, etc).

kningkaart geboortekaartjes

Inmiddels is Koningkaart.nl uitgegroeid tot een mooi bedrijf met vijf medewerkers en prachtige uitgebreide collectie kaarten. Alles is zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daarnaast zijn we het afgelopen jaar ook actief in Belgie met Koningkaart.be.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?
Ondanks dat we een internetbedrijf zijn proberen we toch iedere klant zo goed mogelijk te helpen. We krijgen dan ook heel veel leuke complimenten en reacties. Dat is toch altijd weer leuk om te horen. Wat ik erg leuk vind is dat we voor een klant uit Den Haag een geboortekaartje hebben gemaakt voor alle vier de kindjes en aansluitend de trouwkaart. Dat was met een baby op de wereld waar steeds een kindje bij kwam, uiteindelijk zaten er 4 kindjes op de wereld. Heel erg leuk als mensen weer bij ons terug komen. Dan heb je het goed gedaan denk ik.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?
Mijn privé leven is erg belangrijk voor mij. Ik ga graag sporten, wandelen, uit eten, reizen, etc. Ik zorg dan ook dat ik uiterlijk 18 uur thuis ben. Is het erg druk? Ik sta liever ’s ochtends om half 6 op om vroeg te beginnen dan dat ik einde van de dag later doorwerk. Zo heb ik altijd de hele avond om zelf leuke dingen te doen.

koningkaart trouwkaarten

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?
We proberen met onze ontwerpen in te spelen / voor te lopen op de trends die je ziet in diverse sectoren als mode, lifestyle, amerika, pinterest, etsy etcetera. Daarnaast proberen we een zo breed mogelijke collectie aan te bieden. Van stoer tot klassiek tot hip, dus voor ieder wat wils. De kaarten worden door onze grafisch ontwerper en (nog steeds) door mij ontworpen.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?
Ondernemen is hard werken maar zo leuk en inspirerend! Soms is het lastig met vakanties om de zaak over te laten aan anderen (als internetshop) maar ook dat went. Je kunt ook grotendeels je eigen tijden indelen, dat heb ik ook altijd als heel prettig ervaren. Ik heb er nooit geen dag spijt van gehad.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven