Koningsdag nagels lakken; 30x inspiratie, tips en ideeën

Het is alweer bijna zover en dus tijd om al dat rood, wit blauw en oranje uit de kast te trekken voor Koningsdag. En uiteraard lakken we dan ook mooie koningsdag nagels. Zo maken we onze looks helemaal compleet met nailart voor het koningshuis feestje.

Ben je uitgedacht en even helemaal inspiratieloos als het gaat om het lakken van je nagels voor Koningsdag? Geen nood, hieronder vind je vast en zeker voldoende Koningsdag nailart inspiratie voor jouw nieuwe look. Tover je nagels om in Koningssferen en stort je in het feestgedruis. Veel plezier!

Koningsdag nagels en nagellak

Koningsdag nagels; toffe nailart voor Koningsdag

Wil jij er ook weer eens uitspringen met Koningsdag, dan horen Koningsdag nagels natuurlijk ook bij je look.

En dan heb ik het niet alleen over simpel rood-wit-blauw of oranje, maar nét een tikkie extra zoals je hieronder zit.

Trek er even een uurtje voor uit en je nagels zijn tip top in orde voor alle feetsjes en partijen die jij in het kader van Koningsdag afgaat.

Welke kleuren nagellak gebruik je voor Koningsdag

De volgende kleuren nagellak kan je met Koningsdag combineren op je nagels:

  • Rode nagellak
  • Wit
  • Blauwe nagellak
  • Oranje nagellak
  • Goudkleurige nagellak of gouden glitters
  • Eventueel een beetje zwart, maar mooier is een combinatie van bovenstaande kleuren.

Kies bij het kiezen voor de kleuren nagellak voor heldere kleuren die er echt uitspringen, dan wordt je nail art voor Koningsdag op zijn mooist!

Denk je dat je zelf niet in staat bent om dit soort nagels te lakken? Dan kan je natuurlijk altijd nog een afspraak maken met een nagelstyliste om je nagels te laten doen.

Maar heel eerlijk? Deze bovenstaande Koningsdag nagels zijn niet zo heel moeilijk om te maken. Het gouden kroontje valt best mee en de stipjes erboven maak je gewoon met een sateprikker.

De oranje nagels van foto 2 hebben wat goud glitter aan de onderzijde… dit kan je met nagellak doen, mar je kan ook je net oranje gelakte nagel in een potje met goudglitter dopen. Voor de rood wit blauwe nagel werk je met bijvoorbeeld plakband om een rechte lijn te kunnen lakken.

Hou in ieder geval ook even een paar ‘ground rules’ in de gaten als je je nagels gaat lakken voor Koningsdag, of welke andere gelegenheid dan ook.

Basisregels voor het lakken van je nagels

We weten allemaal dat voor het lakken van je nagels niet alle soorten nagellak even goed zijn. Of even goed dekken bijvoorbeeld. Daarnaast heb ik er zelf nogal last van dat ik met gewone nagellak een dag doe. Dan heb ik al chips van mijn nagellak af.

Gebruik goede nagellak

Behalve als ik Pink Gellac gebruik. Deze gel nagellak met LED lamp blijft zeker een week zitten, maar vaak ook nog langer. En dan ziet het er nog net zo mooi uit.

Ik gebruik deze nagellak omdat ik nogal veel ribbels in mijn nagels heb, en gewoon niet het geduld heb om een hele tijd te wachten totdat mijn nagels droog zijn. Daarnaast kan ik echt niet iedere twee dagen de tijd vinden om mijn nagels opnieuw te doen.

Ik zou het ook enorm frustrerend vinden als ik mijn nagels helemaal fancy heb en de dag erna is het Koningsdag en zien ze er al niet meer zo tof uit. Je wilt hier even van blijven genieten, toch?

Meer informatie over Pink Gellac vind je hier

Lak je nagels in drieën en niet alleen voor Koningsdag

Eerst een basecoat, dan de kleur en dan een topcoat. Door op deze manier je nagels te lakken heb je de beste bescherming, maar ook de langste houdbaarheid.

Tip: Voor stipjes of het aanbrengen van steentjes en dergelijke gebruik je het beste een dottingtool.

Verzorg ook je handen na het lakken

Je handen hebben ook de nodige verzorging nodig. Niet alleen na het lakken natuurlijk, maar dan zeker. Gebruik een fijne voedende crème om je handen in te smeren zoals bijvoorbeeld deze.

Voorbeelden van Koningsdag nagels

Bron: Pinterest Mamakletst, het gouden kroontje is een stickertje natuurlijk!
Bron: Pinterest Goodhousekeeping, je hebt een beetje een vaste hand nodig voor deze gewolkte Koningsdag nagels (of een sjabloontje), maar tof is het wel.
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest Discover hubpages, breng de rode, witte en blauwe nagellak aan en ga er dan met een cocktailprikker doorheen om te mixen
Bron: Pinterest HTKL, hier wordt met zilver gewerkt, maar dit kan je uiteraard ook met goud doen. Breng in dit geval de nagellakstreepjes aan met een prikker, niet met het kwastje want dat is te dik.
Bron: Pinterest Mamakletst, de stipjes breng je weer aan met een prikker, alleen het kroontje is enorm veel werk. Gebruik hiervoor zeker een dottingtool.
Bron: Pinterest, allemaal verschillende nagels voor Koningsdag, ook leuk!

Andere fijne inspirerende blogs over nagellak vind je hier:

Bewaren op Pinterest

Bovenstaande ideeën bewaren voor later en weer makkelijk terugvinden? Pin onderstaande afbeelding op een van je Pinterest borden.

koningsdag nagels en oranje nagellak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven