Konjac Sponge: een gezichtsverzorgende spons van aardappel?!

Gezichtsverzorging is er in alle soorten en maten. Dat hoeven we jou, moderne vrouw, vast niet uit te leggen 😉 . Waar let jij op als je verzorgingsproducten koopt? Heb je een vast merk dat je graag gebruikt? Of is het vooral de prijs waar je op let? 😉 Iedere vrouw heeft zo haar eigen puntjes. Maar één ding hebben we bijna allemaal gemeen: het moet niet ongezond zijn. Daarom is de populariteit van natuurlijke verzorgingsproducten sterk toegenomen. En ook dit keer nemen we er weer eentje onder de loep. De Konjac Sponge, ken jij hem al?

Lees ook: Waarom tandpasta en fluoride eigenlijk een hele slechte combi is

Lekker sponzen

Sponzen zijn terug van weggeweest. Onze oma’s hebben waarschijnlijk heel wat afgesponsd… En ook tegenwoordig zien we het nut van een fijne spons weer in. Gebruik een ruwe voor het scrubben. Of een zachtere spons voor een heerlijke massage. O, en je kan natuurlijk ook voor een aardappel spons gaan. Een wát, hoor ik de oplettende lezer nu denken… Jawel dames, de Konjac Sponge is toch echt gemaakt van aardappel. Maar niet meteen afhaken… Het is namelijk ook een heel fijn verzorgingsproduct.

De Konjac Sponge

De Konjac aardappel is een vaste plant, afkomstig uit Azië en ook wel bekend als Konnyaku. Al meer dan een eeuw gebruiken de Japanners Konjac voor speciale schoonheidsbehandelingen voor de huid.  Amorphophallus konjac ( (Konnyaku plant wortel) is een hydraterende plantvezel die alkalisch is, onzuiverheden en talg verwijdert en de zuurtegraad van de huid herstelt. Bovendien bevat deze plant veel natuurlijke goodies, zoals ijzer, fosfor, koper, zink, vitamine A, vitamine E, vitamine D, vitamine B1, vitamine C en foliumzuur. Het is dus geen wonder dat de Konjac zo populair is in Japan! En nu kan je dus ook een Konjac Sponge kopen.

Hoe werkt het?

De unieke structuur van de spons masseert de huid zacht, stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe huidcellen. De huid is grondig schoon en fris. Een extra reiniger of zeep is niet noodzakelijk, tenzij je dat echt wilt. Wanneer je wel gebruik maakt van extra reinigers of zeep dan is er maar een fractie van de normale hoeveelheid nodig. De spons genereert namelijk meer schuim en zorgt voor een betere verdeling.

Voor welke Kojac Sponge ga jij?

Er zijn verschillende soorten van de Konjac Sponge verkrijgbaar:

  • Konjac sponge groene klei gezicht (normale tot gecombineerde huid)
  • De Konjac sponge roze klei gezicht (vermoeide, gevoelige en vochtarme huid)
  • Konjac sponge rode klei gezicht (rijpe en/of droge huid)
  • De Konjac sponge Bamboo gezicht (Effectieve reiniging van de onzuivere/acne gevoelige huid)

Ook voor het lichaam zijn verschillende soorten body sponges verkrijgbaar. Scoor ze online of bij de drogist.

Lees ook: Gezichtsreiniging stappenplan: iedere dag in 3 minuten klaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven