Koolhydraatarme bolletjes en broodjes, lekker simpel maken met dit recept

Even geleden heb ik jullie al verteld dat ik weer met een koolhydraatarm dieet bezig ben. Ik zal niet zeggen dat ik helemaal geen koolhydraten meer eet, want zo nu en dan heb ik een cheat day, maar ik probeer me er zo goed mogelijk aan te houden. Omdat ik zo’n zin in broodjes had besloot ik dit keer zelf koolhydraatarme bolletjes te maken.

Pas na het eten ervan besloot ik om dit recept met jullie te delen, haha, want eerst moest ik natuurlijk weten of het lekker is. Maar dat is het! Dus heb jij een keer trek in keto bolletjes en wil je deze koolhydraatarme broodjes zelf maken? Het is eenvoudig en lekker, dus ik zou zeggen: why not!

Ze zijn in ieder geval nog makkelijker te maken dan deze koolhydraatarme gebakjes die ook enorm lekker zijn!

koolhydraatarme bolletjes

Recept koolhydraatarme bolletjes zelf maken

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 5 bolletjes. Dat lijkt misschien niet veel, maar ik moet zeggen dat ik na één koolhydraatarm broodje al weer vol zit, dus wat mij betreft is het meer dan voldoende.

Ingrediënten keto bolletjes

 • 150 gram griekse yoghurt, 10%
 • 4 eieren
 • klein beetje zout
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 45 gram Psyllium vezels (ik kocht ze bij de Jumbo)

Met bovenstaande ingrediënten maak je zelf lekkere witte bolletjes die koolhydraatarm zijn. Wil je bijvoorbeeld koolhydraatarme Italiaanse broodjes maken dan kan je er nog wat Italiaanse kruiden doorheen mengen.

koolhydraatarme bolletjes beslag

Zo maak je de koolhydraatarme broodjes

Zoals je hebt gezien zijn de ingrediënten niet heel moeilijk en ook de bereiding is super easy!

 • Verwarm de oven voor op 180° hetelucht of 200° voor de gewone oven
 • Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze even door elkaar
 • Het beslag is nu nog redelijk dun, maar als je het 2 minuten laat staan dan is het dik genoeg om er koolhydraatarme bolletjes van te maken
 • Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel het beslag (ik heb er met een lepel dus 5 broodjes van gemaakt
 • De ‘bolletjes’ lijken nu nog niet zo mooi, maar door er even met een natte lepel overheen te strijken (met bolle kant), maak je de bolletjes gladder
 • Zet 20-25 minuten in de oven en klaar zijn ze
koolhydraatarme broodjes in de oven
Zo zien de bolletjes er na 20 minuten eruit bij mij, ik heb ze daarna nog 4 minuten gedaan en toen waren ze perfect!

Laat de koolhydraatarme broodjes even afkoelen voordat je de bolletjes gaat eten. Ik heb ze 10 minuten af laten koelen en er vervolgens ééntje gegeten met ham en kaas.

Super lekker en ook goed vullend door de Psyllium vezels. Eentje was voor mij genoeg, de rest gaat in de vriezer voor andere dagen!

Hoe smaken deze keto broodjes?

De koolhydraatarme bolletjes hebben een zachte korst en ook als je de broodjes doorsnijdt kan je zien hoe fluffy ze van binnen zijn.

binnenkant koolhydraatarme broodjes

De smaak vind ik wat lastig te omschrijven. Ze zijn niet heel sterk van smaak en nemen eigenlijk meer de smaak aan van het beleg dat je er op doet. Helemaal prima dus.

Wat me wel opvalt is dat je -als je een hap pakt- een lichte crunch hoort. Je voelt dan geen harde vulling of iets dergelijks, maar het klinkt gewoon net anders dan een gewoon wit bolletje. Daar moest ik even aan wennen, maar uiteindelijk maakt het voor de smaak niet uit natuurlijk.

Ik vind het in ieder geval heerlijk om een beetje afwisseling te creëren met de crackers die ik normaal gesproken eet en ben blij met dit gezonde koolhydraatarme recept.

koolhydraatarm beleg op broodje

Wat kan je op deze koolhydraatarme bolletjes eten?

Zoals gezegd had ik op de witte keto bolletjes een plakje ham en kaas, maar je kan er bijvoorbeeld ook wat kipfilet opdoen, kaas en komkommer of gewoon een gebakken ei. En wat dacht je van koolhydraatarme jam erop?

Wat mij zo verbaasde is dat het beslag enorm makkelijk te maken is en dat je dus eigenlijk binnen een half uurtje een lekker koolhydraatarm broodje hebt om te eten met dingen die je gewoon standaard in huis kan hebben.

zelfgemaakte keto bolletjes

Tip: eet niet teveel van deze bolletjes achter elkaar als je honger hebt, maar laat je maag heel even ‘wennen’ aan het bolletje dat je gegeten hebt. Ik vermoed namelijk dat veel mensen aan 1, maximaal 2 van deze koolhydraatarme bolletjes meer dan voldoende heeft voor de lunch.

Tip: En nog een tip, deze broodjes zijn ideaal voor een lekker broodje hamburger. De vorige keer heb ik alleen de hamburger met toebehoren gegeten, maar een volgende keer pak ik zo’n koolhydraatarm broodje op tijd uit de vriezer. Even ontdooien en klaar voor de hamburger!

Meer inspiratie voor koolhydraatarme broden en bakken vind je hier en wil je liever zelf helemaal niet meer nadenken over het menu dat je op tafel zet? Dan is dit misschien wel wat voor jou 😉 .

3 gedachten over “Koolhydraatarme bolletjes en broodjes, lekker simpel maken met dit recept”

 1. Gisteren deze broodjes gemaakt, heel goed gelukt met psylliumvezel van Kruidvat. Prima gerezen. Gisteravond eentje met kruidenboter bij een kop aspergesoep, vanmorgen met bacon en gebakken ei, 5 minuutjes in de Airfryer voor extra knapperigheid. Heerlijk, dank voor het recept.

 2. Hi, de broodjes zijn wat plat gebleven. Waar zit dit aan kunnen liggen? Verder wel mooi van kleur en vorm…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven