Koolhydraatarme fettucini met champignons, prei en varkenshaasstukjes

Super lekker recept, deze koolhydraatarme fettucini met champignons en prei. Ik ben echt een liefhebber van lekker eten en moet daarom ook wel een beetje opletten met wat ik eet. Ik zoek dan ook steeds vaker de recepten uit die weinig koolhydraten bevatten om er zo voor te zorgen dat ik niet teveel daarvan binnenkrijg op een dag. En deze koolhydraatarme fettucini met champignons en prei is een blijvertje kan ik je wel vertellen!

fettucini met champignons en prei

Koolhydraatarme fettucini met champignons

Je hebt ongeveer 15 minuten nodig om dit recept op tafel te krijgen, dus ook dat valt alles mee.

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Ingrediënten van deze fettucini met champignons (voor 2-3 personen)

  • 1 bakje champignons
  • Fettucini van body & fit
  • zakje gesneden prei
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 knoflooktenen
  • kookroom
  • peper en zout naar smaak
  • stukjes varkenshaas indien gewenst

Ik neem dus specifiek de koolhydraatarme variant, maar je kan ook gewone fettucini gebruiken als je wilt. Dan wordt het recept alleen niet koolhydraatarm, dat snap je 😉 . Voor één zakje fettucini betaal je € 1,75 en dat is dus genoeg voor een maaltijd voor 2 personen. En heel erg smaakvol kan ik je vertellen.

fettucini met champignons

Bereiding van de fettucini met champignons, prei en roomsaus

Snij de champignons en de prei (ik had al een zakje gesneden prei, maar je kan daarvoor in de plaats natuurlijk ook gewoon een hele prei pakken en die snijden). Snipper de ui.

Voor het snipperen van ui gebruik ik trouwens tegenwoordig een apparaatje van Tefal, super handig ding.

Doe wat olie in een wok en verwarm deze. Pers de knoflook uit en voeg de uitjes toe. Kort bakken totdat de ui een beetje glazig wordt, daarna de champignons toevoegen en even meebakken voordat je de prei toevoegt.

Het geheel even bakken en peper en zout naar smaak toevoegen. Voeg de kookroom toe (ik gebruik een half flesje van Finesse).

Bak terwijl de varkenshaasstukjes in een andere pan.

Als de champignons, prei roomsaus bijna klaar is voeg je de fettuccini nog 2 minuutjes toe. Als laatste de varkenshaas stukjes erdoor en dan is de fettucini met champignons klaar om te eten.

Geniet ervan!

Wil je de maaltijd verder uitbreiden? Serveer er dan een koolhydraatarme salade bij! Ook lekker: pasta puttanesca met ansjovis

Tip: Het boek over makkelijk afvallen met gezond en voor lekker eten is een echte aanrader! Je vindt het boek hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven