Tegenwoordig koken de kinderen ook allebei één dag in de week. En aangezien Luc gek is op wraps stonden deze op zijn menu om te maken, voor mij werden dat koolhydraatarme wraps.
Ze koken niet alleen natuurlijk, ik help ze erbij, maar ze moeten wel zoveel mogelijk zelf doen. En zelf verzinnen wat ze willen eten, zolang het maar voldoende groenten bevat. Luc is gek op alles wat met rijst en pasta te maken heeft.
Maar als ik hem de keuze laat, dan maakt hij iedere week wraps. Omdat hij het zo lekker vindt, maar ook omdat het zo makkelijk is 😉 . Je begrijpt al… zo nu en dan grijp ik in. Maar deze keer mocht hij wraps maken en voor mij een koolhydraatarme variant.
Koolhydraatarme wraps met frisse kip maken is zo moeilijk niet
Om mijn gewicht in balans te houden probeer ik -als het kan- een koolhydraatarme variant te eten tijdens het avondeten. Eten de kinderen wraps, dan maken we koolhydraatarme wraps voor mij en voor de rest net hoe het uitkomt.
Soms koolhydraatarm, soms niet. In dit geval hadden de kinderen gewone wraps en heb ik koolhydraatarme wraps van Powerslim gebruikt.
Voor wie PowerSlim niet kent; PowerSlim is een door diëtisten ontwikkeld afslankprogramma wat bestaat uit persoonlijke begeleiding van een PowerSlim coach en koolhydraatarme voeding.
PowerSlim heeft ongeveer 350 coaches in Nederland en 100 in België Super handig om in huis te hebben zodat je voor jezelf altijd eenvoudig een koolhydraatarme variant kan maken als je wilt.
Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.
Ingrediënten wraps met kipfilet en avocado
De ingrediënten (voor 4 personen) die hij op een boodschappenlijstje zette voor de wraps zijn:
- 1 rode ui
- 2 avocado’s
- kruidenkaas light (1 eetlepel per wrap)
- plakjes gerookte kipfilet (plakje per wrap)
- 2 groene paprika’s
- 4 bosuitjes
- krop ijsbergsla (paar blaadjes per wrap)
- handje alfafa per wrap
- 4 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel verse koriander per wrap
- peper en zout
- cherry tomaatjes (3 per persoon)
- een halve limoen
- wraps (voor koolhydraatarm raad ik 1 wrap per persoon aan)
Tip: Het boek over makkelijk afvallen met gezond en voor lekker eten is een echte aanrader! Je vindt het boek hier.
Koolhydraatarme wraps als avondeten maken
In het begin vroeg ik me wel eens af of dat het maken van (koolhydraatarme) wraps wel voldoende is voor het avondeten, maar inmiddels weet ik… als je ze goed genoeg belegd, dan kan je hier prima je maag mee vullen.
En anders maak je er gewoon nog wat extra salade bij als je wilt, zo blijf je de voordelen van een koolhydraatarm dieet houden terwijl je toch lekker en voldoende eet.
Voorbereiding voor de wraps
- Ontpit de avocado’s en snij ze in stukjes
- Meng naar snaak peper en zout door de avocadostukjes en voeg wat limoensap toe
- Snij de paprika’s in stukjes
- Kook de eieren, laat ze schrikken en snij ze in de plakjes
- Halveer de tomaatjes
- Was de ijsbergsla en snij deze in dunne reepjes
- Snipper de rode ui en snij de bosui in dunne ringetjes
(koolhydraatarme) wraps maken
Of dat je nu koolhydraatarme wraps gaat maken of gewone wraps gebruikt, het verschil zit hem in dit recept alleen in de te gebruiken wraps. Het beleg is in beide gevallen hetzelfde.
- De wraps even kort opwarmen in de magnetron (op de verpakking staat aangegeven hoe lang)
- Besmeer de wraps met de kruidenkaas
- Leg hier bovenop 1 of 2 plakjes gerookte kipfilet
- Verdeel de ui, bosui, het avocado megnsel, de alfafa, de sla en de paprika over de wrap
- Rol de wrap op en steek er een satéprikker in
- Verdeel de schijfjes gekookte ei, de tomaatjes en de koriander over de wraps zodat het geheel er ook nog eens leuk uitziet.
- Eet smakelijk!