Koorts meten met Wishbone infrarood thermometer, uitgebreide test

Een paar weken geleden heb ik de Wishbone infrarood thermometer ontvangen om te testen. Ik had van te voren alvast wat gelezen en het leek me super handig om het koorts meten bij zoonlief uit te proberen. Mijn zoontje van 10 maanden heeft een ontstoken vinger. Antibiotica hielp niet, dus wij moesten zijn temperatuur goed in de gaten houden! Heel fijn dus dat we nu niet elke keer met de gewone thermometer hoefden te controleren.

Wanneer gebruik je de Wishbone thermometer ?

Je kunt de volgende dingen controleren met de Wishbone: Lichaamstemperatuur van mensen, van huisdieren, temperatuur van de omgeving, en de temperatuur van objecten (bijvoorbeeld flesje of badje).

Ik kreeg hem thuis in een klein etuitje met extra batterijtjes. Het is echt een handig formaat wat eigenlijk wel in ieder handtasje past dus je kunt hem altijd overal mee naartoe nemen.
De gebruiksaanwijzing die erbij zat vond ik erg duidelijk. Ik ben zelf niet echt heel handig met apps installeren enzo, maar met deze handleiding is het toch gelukt 😉 !

Testen van de Whisbone

Eerst eens de temperatuur van ons huis meten. De thermometer gaf aan dat het in ons huis bijna 25 graden is, terwijl de thermostaat die in huis hangt 23.5 aangaf. Mijn man zei dat dat met de luchtstroom te maken kon hebben dus ik heb het nog een keer geprobeerd. Dit keer vlak langs de thermostaat, maar hij bleef op 24.8 uitkomen.

koorts meten infrarood thermometer

Toen heb ik mijn kat ook maar eens aan de test onderworpen, hij zat precies op 37! Deze kan ik niet controleren want ik gebruik onze eigen thermometer uiteraard niet voor de katten 😛 . Qua gebruik kon ik de Whisbone echter wél goed testen. Het ging eigenlijk heel makkelijk, hij keek even op en binnen 2 tellen had ik zijn temperatuur al.

koorts meten bij kat

Koorts meten, hoe nauwkeurig is de Wishbone?

Mezelf heb ik ook maar even getest, je kunt de Wishbone recht voor je hoofd houden, of bij je slaap. Ik moet zeggen dat er bij mij wel een beetje verschil in zat waar ik hem hield. 36,5° voor mijn hoofd en 36,2° bij mijn slaap. Niet heel veel verschil dus, maar als je hem bij je kindje gebruikt om te testen of hij koorts heeft vind ik het wel belangrijk.

Toen de belangrijkste, mijn zoontje mocht hem testen! Boven bij het verschonen keken we alvast wat onze gewone thermometer aangaf: 37 precies!
Daarna beneden met de Wishbone kwam hij op 36,4! Toch een flink verschil vond ik zelf, misschien was hij boven gewoon nog wat warmer omdat hij net uit bed kwam, dat kan.

koorts meten met de whisbone

Verschil in temperatuur is te verklaren

Maar wat ik ook gelezen heb over rectaal koorts meten is het volgende. In veel gevallen ligt de temperatuur die je meet dan tussen de 0,5° en de 1 ° hoger dan dat je bijvoorbeeld een oormeting doet. Als dit waar is dan geeft de Wishbone heel aardig weer wat hij moet doen 😉 .
Het gebruik van de Wishbone was ook nu weer super makkelijk! Melle vond het wel super interessant om te kijken wat dat gekke ding is wat ik bij zijn hoofd hou maar als hij een blokje in zijn handen krijgt is hij voor die 2 seconden wel afgeleidt 😉 .

Herhaalde testen met het meten van de temperatuur

Deze testjes heb ik de afgelopen weken vaker gedaan en eigenlijk kwam ik steeds tot dezelfde conclusies, handig in gebruik, maar ik signaleer de verschillen ten opzichte van de gewone thermometer.
Het scheelt steeds ongeveer een 0,5 graad. Alleen bij de omgevingstemperatuur scheelt het nog meer, soms echt een paar graden. Op zich dus wel een consistent verschil. En dat blijkt nu net ook een van de belangrijkere elementen te zijn bij het koorts meten. Als je meet, meet dan iedere keer met dezelfde methode. Zo kan je het verloop zien. Het gaat niet zozeer om de 0,5° verschil, het gaat erom dat je in de gaten kan houden of de koorts zakt of stijgt!

Wil je meer weten over koorts meten en de verschillende methodes? Dan kan je hier meer informatie vinden.
Wat ik wel zeker weet is dat de Wishbone in ieder geval een stuk handiger in gebruik is dan de gewone thermometer. Hij gaat dan ook zeker mee op vakantie!

Ook handig denk ik trouwens als je oudere kinderen hebt die toch echt niet meer op de ouderwetse manier hun koorts gemeten willen hebben 😉 .

Winactie van de Whisbone thermometer

Wil jij er graag een in je handtas hebben? Doe dan mee met onze winactie. Geef hieronder in een reactie aan hoe vaak jij temperatuurt en deel dit bericht via onderstaande social media. De actie duurt tot 20 Juli 2016.

 

18 gedachten over “Koorts meten met Wishbone infrarood thermometer, uitgebreide test”

 1. Mijn zoontje heeft een heel zwak imuunsysteem en vandaar dat ik elke dag eigenlijk wel een keer de temperatuur meet.
  Wat zou dit handig zijn zeg.

 2. Avatar foto
  Lisanne Boem

  Vaak als ze zich niet lekker voelen, maar rectaal is zo vervelend dat ik hier heel blij mee zou zijn.

 3. Temperatuur meten die ik vooral als de kinderen echt goed ziek zijn en wanneer het een hittegolf is ;), ideaal om in noodsituaties dit apparaat altijd bij de hand te hebben en te kunnen helpen als dat nodig is

 4. Elke dag bij onze kleine meid van 6 maanden, omdat ze meerdere malen koorts heeft gehad en ik dat niet voel
  De KA adviseerde me dat ook te blijven doen
  Ze heeft ook al eens koude koorts gehad toen ze 2 maanden was
  Bij onze grote meid echt alleen als ze ziek is, maar dan voel ik ook geen koorts
  Mijn warmte/koud sensoren werken voor geen meter, daarom doe ik heel graag mee.

 5. Avatar foto
  Iris Alexia

  Superhandig en zeker met vier kinderen tussen 2 en 12 jaar oud. Zoals je schrijft de oudere kinderen vinden het niets op de ouderwetse manier! Ook handig idd om in je tas te hebben vooral bij mijn dochter zegt het temperaturen op gevoel niets. Dat is bij haar zo misleidend ik heb dan echt een thermometer nodig! Hij ziet er ook nog eens grappig uit!

 6. Blijkbaar heb ik echt onder een steen gelegen, want ik had geen idee dat je op deze manier temperatuur kunt meten, super!!

 7. Nu zo min mogelijk. De kinderen piepen als ik wil meten. Ze haten de thermometer. Maar ik houd als ze ziek zijn toch wel altijd graag het koortsverloop in de gaten.

 8. Ik maak heel graag kans. Zodra ik bij mijn zoontje met een gewone thermometer aan kom dan gaat hij al tegen stribbelen. Dus koorts meten is bij hem dan echt onmogelijk. Ik heb daarom wel een oor thermometer gekocht. Maar deze werkt niet goed. Meerdere keren geprobeerd maar geeft een veel te lage temperatuur aan.

 9. Avatar foto
  Madelon brouwer

  Ik meet niet vaak maar ben soms wel benieuwd hoe hoog de koorts is en aangezien kinderen geen poespas aan hun lijf willen als ze ziek zijn lijkt me dit ideaal!

 10. Dat is nu eens super handig. Heb hier alweer een koortsig kindje op de bank hangen, en temperaturen is een ramp. Ook s nachts wil ik dan vaak snel even zien hoe hoog te koorts is, dan is dit echt een super oplossing! Ik maak heel graag kans. Deel via Facebook en Twitter.

 11. Avatar foto
  Nicoline Bruinsma

  Leuke actie! Zou er graag een winnen voor mijn zoontje, die al krijst bij het zien van een rectale thermometer en oordingen vindt ie ook vreselijk…

 12. Onze kinderen zijn (helaas0 met regelmaat ziek en omdat ze een bloedafwijking hebben houd ik hun temperatuur goed in de gaten. Afgelopen week was mijn zoontje van 26 mnd opnieuw ziek en heb ik wel zo’n zes keer per dag gecheckt…..(bij elke luierverschoning) Een wishbone zou geweldig zijn om het in de gaten te houden zonder hem lastig te hoeven vallen met een thermometer tussen zijn billen. En voor mijn oudste twee meiden zou het helemaal ideaal zijn…

 13. Avatar foto
  Manon van Leijenhorst

  Onze jongste dame van bijna 8 maanden geeft soms opeens koorts.. je voelt dan dat ze heel warm is. Kan ook zo weer weg zijn. Zijn vaak toch de tanden. Wel fijn als je onderweg bent om even te meten en je plannen bij te stellen. Hoop er een te winnen.

 14. Lijkt me erg handig. Onlangs een oor-/ voorhoofdthermometer gekocht maar die is echt niet betrouwbaar. Ene oor had koorts en andere was niets aan de hand. Met drie jongens handig want zoals je al schrijft, die oudsten willen vaak niet meer laten meten.
  En bij de jongste kan het bij het verschonen maar die vindt het echt niet leuk, en dat is het door zijn geworstel ook echt niet leuk. Vorige week meer dan een week koorts door dubbele oorontsteking en waarschijnlijk keelontsteking en dan moet het helaas toch wel gebeuren ?

 15. Ik meet alleen als ik vermoed dat hij koorts heeft,en sta niet regelmatig met de thermometer klaar,omdat hij het meestal ook niet erg leuk vind. Dit lijkt me wel reuze handig ook met vakantie en zo

 16. Doe heel graag mee om te winnen. Onze zoon heeft heel vaak koorts door oorontstekingen en moeten veel temperaturen! Dit zou heeeel fijn zijn voor ons zoontje.

 17. Oh wow ik doe graag mee.. De temperatuur van mijn kleintje meet ik regelmatig, maar dat is omdat ik soms niet goed weet of ze zich niet zo lekker voelt ofzo en aan de temperatuur kun je veel aflezen alleen neem ik de thermometer nooit mee onderweg.. Daar denk ik niet aan..
  Facebook: An Na

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven