Koperen kranen in je badkamer; zo combineer je ze

Wil je weer eens iets anders in je badkamer, dan zijn koperen kranen momenteel de trend. En ondanks het feit dat een trend misschien suggereert dat het tijdelijk is, ik kan je vertellen dat een koperen kraan alleen nog maar gewilder gaat worden.

De vraag is even hoe je dat koper mooi kan combineren met andere kleuren en dat ga ik je vandaag laten zien.

Koperen kranen geven sfeer aan je badkamer

De trend voor andere kranen dan de standaard kleur startte met zwarte kranen en ging daarna door naar messing. Totdat we de laatste tijd ook steeds vaker koperen kranen zien. En terecht want de koperen kraan heeft het allemaal. Deze kranen zorgen voor een warme sfeer, een chigue uitstraling én een klein beetje kleur in de moderne badkamers van tegenwoordig.

Geen trends dus in de zin van dat ze snel weer uit het woonbeeld verdwijnen, maar blijvende positieve aanvullingen op het standaard palet.

Van oude aftandse badkamer naar prachtige koperen kranen

Ik hou van moderne badkamers en sfeervolle uitstraling. Niet gek ook, want ik kom van een oude badkamer af die echt van de begin jaren 70 was, met van die bordeaux rode tegels aan de muur. Hier lees je meer over de badkamer die we inmiddels hebben opgeknapt en zie je ook hoe hij er uit zag.

Gelukkig hebben we sinds heel kort wat vorderingen gemaakt met onze nieuwe badkamer en zit het eiken badkamermeubel met koperen kranen erin. Je wilt niet geloven hoe lang we hier mee bezig zijn geweest! We hebben ongeveer 6 maanden lang met een bouwval badkamer gezeten.

En ook al hebben we beneden in ons bijhuis nog een douche, die afgelopen maanden waren toch best een beetje afzien. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Niet alleen door het sloopwerk wat we zelf in de badkamer gedaan hebben, maar ook door het wachten op de loodgieter, de stucadoor en de tegelzetter.

Het is bijna onmogelijk om nog met goed fatsoen afspraken met die mannen te maken. Ze hebben het te druk waardoor ze hun afspraken niet nakomen en de hele planning weer op zijn kop gegooid wordt. Vandaar ook dat we dus maanden onderweg zijn geweest.

Maar gelukkig mag het resultaat er zijn. Ook al is de badkamer nog niet helemaal af, de koperen kranen hebben we!

Zo kan je koperen kranen mooi combineren

Ik wil je graag even laten zien hoe wij de koperen kranen gecombineerd hebben, maar geef je ook meer insipratie van andere badkamers zodat je kan zien hoe mooi koper in de badkamer is, niet alleen op het gebied van kranen, maar ook voor de douche, de douchenis en de goot.

koperen kranen in badkamer combineren

Koperen kranen combineren met verf op de muur

Wij hebben in onze badkamer sommige muren geverfd en andere muren laten betegelen. De muur achter het badkamermeubel heb ik geverfd in een zachte warme tint waar de koperen kranen prachtig bij uitkomen.

Daarnaast komt het heel mooi uit bij het witte solid surface wastafelblad. En bij het maatwerk meubel van massief hout dat Fine Wood Design voor ons gemaakt heeft.

Tip: Fine Wood Design heeft ons solid surface wastafelblad helemaal op maat gemaakt op het massief eiken meubel, precies zoals ik het in gedachten had. Zo hebben wij gekozen voor een solid surface wastafelblad van muur tot muur met prachtig gevormde waskommen die er ingemaakt zijn. Dit is zo vakkundig uitgevoerd dat het lijkt alsof de waskommen er in gegoten zijn, maar dat is niet zo. Echt een staaltje vakwerk!

De zwart gemarmerde tegels passen trouwens ook uitstekend bij het koperkleurige douchegarnituur. Er zit een marmertekening in die van zacht beige tot wat donkerder roodbruin gaan. De zwarte tegels gecombineerd met het koper uit de kranen geeft hierdoor een diepe luxe uitstraling aan het geheel en het koper springt er qua kleur echt uit.

Ik ben super blij met de keuze voor onze koperen kranen en denk niet dat ik hier snel spijt van zal krijgen.

Koperen kranen combineren dus heel goed met donkere én met lichte tinten. Ik denk zelfs dat het heel goed met een roze badkamer gaat. Check hieronder ook de witte badkamers eens.

Ik vind dat koperen kranen trouwens ook iets meer uitstraling hebben dan de goudkleurige kranen die je juist heel veel ziet. Ze geven een warmere en luxere sfeer af aan de hele ruimte.

Tip: als je gaat voor koperen kranen bij je wastafels en je douche en je wilt er bijvoorbeeld ook een koperkleurige nis bij hebben, of een douchegootje, zorg er dan voor dat je alles bij dezelfde leverancier koopt en van hetzelfde merk zodat het koper echt allemaal dezelfde kleur heeft.

Want de ene koperen kraan is de andere niet, is wel gebleken. Onze koperen kranen zijn echt een beetje roodachtig qua tint en dat vind ik heel mooi. Maar je hebt ook koperen accessoires die veel donkerder van tint zijn of juist meer richting goudkleur neigen. Goed opletten dus.

Koper combineren met natuurtinten

Dat koperen kranen heel goed matchen met natuurtinten blijkt wel uit bovenstaande moodboards. Het koper geeft een warme ondertoon aan de rustige natuurlijke tinten en materialen waardoor het effect fantastisch is.

Koper en hout passen heel erg goed bij elkaar, vandaar ook dat de koperen kranen mooi bij ons massief eikenhouten meubel staan. Ze zijn een perfecte match als je het mij vraagt. Maar koper en beton is bijvoorbeeld ook fantastisch.

Don’t overdo it

Ik denk dat het belangrijk is om bij het combineren met koper in je badkamer de balans te houden. Dus als je gaat voor koperen kranen, dan kies je voor de rest er omheen andere kleuren en materialen uit. Zo zorg je ervoor dat het koper van de kranen echt opvalt en een eyecatcher wordt.

Wil jij bijvoorbeeld graag een koperen waskom? Dan zou ik daar zelf zwarte kranen bij uitkiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven