Koreaanse skincare en cosmetica, wat is hun routine?

Huidverzorgingsproducten zijn er in heel veel verschillende samenstellingen. Kies je voor Koreaanse skincare en cosmetica, dan kies je voor producten die heel hoog gewaardeerd worden bij schoonheidsspecialisten. Wat maakt Koreaanse cosmetica anders? Aan wat voor skincare producten kan je dan denken en wat houdt de Koreaanse skincare routine eigenlijk in?

We nemen je mee in de wereld van de Koreaanse huidverzorging en haar producten.

Koreaanse skincare en cosmetica routine

Koreaanse huidverzorging, cosmetica en skincare routine

Koreanen snappen dat hydratatie heel belangrijk is voor je huid, want door een goede hydratatie zal je huid veerkrachtiger blijven en rimpels zullen minder opvallen.

De Koreaanse cosmetica is echt in opkomst in Europa. Wat niet vreemd is, want de producten blijken heel goed te werken. Er zijn zelfs sites te vinden die spreken over ‘een overname van de beautywereld’ door deze Koreaanse skincare.

Koreanen zelf zijn overigens ook slimmer bezig dan ons. Ze gaan niet pas handelen als de eerste rimpels zich voordoen, maar al van jongs af aan zijn ze bezig met de juiste verzorging voor hun huid.

Daar waar ik pas op mijn 16e begon met een crème op mijn huid, doet mijn dochter dat nu overigens al vanaf haar 12e, dus ook in Nederland lijkt er wat te veranderen op dit gebied.

Maar Zuid-Korea kan je echt wel zien als een voorloper op het gebied van huidverzorgingsproducten. Ze steken er dan ook veel tijd en geld in om de Koreaanse cosmetica verder te ontwikkelen. En het bijzondere is daarbij ook nog eens dat je cosmetica niet duurder is dan andere goede merken.

Ook fijn om te weten is de voorliefde voor natuurlijke ingrediënten waardoor minder chemicaliën gebruikt worden.

Koreaanse skincare Elishacoy

Koreaanse cosmetica en skincare routine

Allereerst is het goed om te weten dat met Koreaanse cosmetica alle producten bedoeld worden die voor de huidverzorging van toepassing zijn. Dus niet alleen de make-up zoals wij die kennen in de vorm van concealer, blush, mascara etcetera, maar juist ook de crèmes en serums.

We spreken dan ook over een skincare routine, want wil je de Koreaanse cosmetica op haar best gebruiken dan is het slim om er een goede routine van te maken. 

Dat maakt het meteen anders dan onze eigen routine. Schoonheidsproducten van Europese bodem willen juist nog weleens verschillende handelingen combineren. Maar dat een product beter zal werken als het specifiek voor 1 doel gebruikt wordt, is eigenlijk niet zo moeilijk om te begrijpen.

Misschien is de Koreaanse skincare routine wel wat langer werk, maar zie het als even investeren in jezelf! Even tijd voor jezelf! En daarbij: als je je gezonde huid zo mooi stralend weet te houden van zichzelf, dan hoef je geen tijd meer te stoppen in allerlei make-up.

De make-up heb je dan eigenlijk helemaal niet meer nodig en dat bespaart ook geld én tijd.

Het grote verschil tussen de Westerse manier van verzorging en de Koreaanse

Daarmee komen we misschien wel uit bij de kern van het hele verhaal. In de Westerse wereld proberen we ons gezicht er mooi en stralend uit te laten zien door make-up te gebruiken. Eigenlijk onzin, want waarom zou je jezelf verstoppen achter al die lagen?

Met de Koreaanse cosmetica gaat men niet uit van make-up, maar van huidverzorging waardoor make-up niet (of minder) nodig is.

webshop Koreaanse skincare producten

Hoe ziet normaal gesproken de Koreaanse skincare routine eruit?

In principe bestaat de routine uit 10 stappen. Dat klinkt als heel veel, maar op deze website met Koreaanse huidproducten lees je dat het meer een menu is en je echt niet exact deze routine hoeft te volgen.

Je kunt zelf kiezen wat voor jou het beste werkt en het beste past bij jouw huidtype. Wel stellen ook zij dat de beste huidverzorging wel bestaat uit meerdere verzorgingsproducten, die je iedere dag zult moeten gebruiken om het gewenste resultaat te behouden/krijgen.

Welke 10 stappen zijn er in het gebruik van Koreaanse skincare routine?

Zoals gezegd zijn er in principe 10 stappen die je kunt volgen. We zullen ze hier kort behandelen.

  1. Reinigen. Dit doe je met een rinse-off foam reiniger of reinigingsgel. De foam reinigers zijn bijzonder omdat ze niet uitdrogen terwijl je een explosie van schuim ervaart, heerlijk! Hierdoor zal je overtollig talg verwijderen en andere onzuiverheden, zoals mee-eters. Gebruik je make-up, dan worden restanten hierdoor ook nog eens goed verwijderd. Ook dode huidcellen hebben het nakijken. Gebruik dit bij voorkeur zowel in de ochtend als de avond.
  2. Afhankelijk van jouw huidproblemen kan je een exfoliant gebruiken.
  3. Tonic lotions zullen de pH-waarde van je huid herstellen. Het zal de huid zuiveren, opfrissen en steviger maken. Je gebruikt dit dus na de reinigers, maar wel voordat je emolliënten gebruikt.
  4. Binnen de Koreaanse skincare routine zijn Essences de volgende stap. Essences zijn een “combinatie” tussen een toner en een serum met een lichte, waterige consistentie, waarbij water het belangrijkste ingrediënt is. Dit masseer je in je huid, eenmaal opgenomen zal het van binnenuit je huid hydrateren en een beschermingslaag vormen. Hierdoor houdt de hydratatie de gehele dag aan. Uiteraard zijn de Essences ook voedend door de antioxidanten en de mineralen die ze bevatten. Ze bevatten een hoge concentratie actieve bestanddelen.
  5. Vervolgens is het tijd voor een serum. Breng 2 of 3 druppeltjes aan en masseer dit ook in op gezicht en hals. Deze serums zijn bedoeld om rimpels tegen te gaan of een ander huidprobleem, zoals pigmentvlekjes, mate van hydratatie of bijvoorbeeld te weinig elasticiteit aan te pakken.
  6. Een sheetmasker breng je aan op een schone huid en dus na het reinigen of na het aanbrengen van de toner. Hoe je het masker aanbrengt kan je het beste op het product zelf bekijken. Een masker kan bedoeld zijn om te hydrateren, te voeden, te kalmeren of te regenereren.
  7. Dan zijn de ogen aan de beurt. Gebruik regelmatig een oogcrème om ook daar de huid goed gehydrateerd te houden.
  8. De huid nog dieper hydrateren doe je vervolgens met een moisturizer, emulsies, lotions, crèmes, gels en nachtmaskers. Je voedt ook meteen je huid. Hiermee zal je minder snel rimpels krijgen omdat de elasticiteit beter in stand blijft. Gebruik een lotion of creme voor overdag en een rijke cream voor nacht.
  9. Wil je nog meer doen voor je huid, gebruik dan een ‘leave-on’ slaapmasker. Dit is een masker dat je niet af hoeft te halen, maar dat diep indringt en de huid gezond en elastisch maakt.
  10. Ook de zon is niet altijd even fijn voor je huid, maar dat wist je vast al. Een BB créme met 50+ spf is dan ook geen overbodige luxe maar gewoon slim om te doen. Gebruik dit iedere dag! Zo blijft je huid jonger en kunnen er minder snel vlekken ontstaan.

Waar koop je goede Koreaanse huidverzorgingsproducten en cosmetica?

Gelukkig is Koreaanse skincare en cosmetica tegenwoordig ook goed in Nederland te verkrijgen. In de webshop van QKC hebben ze Koreaanse huidverzorgingsproducten van het merk Elishacoy voor alle huidtypes.

Meer over QKC

Meer informatie over de producten die QKC allemaal in haar webshop heeft vind je natuurlijk op hun website.

Ik kan in ieder geval alvast aangeven dat ze voor ieder huidtype een prachtige passende lijn met huidverzorgingsproducten hebben. Deze Koreaanse skincare gaat van toner tot crème en van serums tot maskers tot lipverzorging.

Collageen crème productlijn Koreaanse cosmetica

Alle producten zitten prachtig verpakt en écht dicht. Draai je de deksel van een potje of de dop van een tube? Dan zal je altijd een extra laagje moeten openmaken voordat je het product kan gebruiken. Ook handig; je kan de openingsdatum op het potje noteren.

In toekomstige blogs zal ik dieper ingaan op de verschillende producten om jullie zo meer kennis te laten maken met de skincare uit Korea.

Een groot voordeel van de producten is ook nog eens dat ze voor alle huidtypes geschikt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven