Kraaienpootjes bestrijden? Helemaal weg hoeft niet van mij, maar wat minder mag wel

Ik weet het, het hoort een beetje bij ouder worden, rimpels in je gezicht. Maar om daar nu reuze blij van te worden? Nee. Toch roept Frank altijd dat hij verliefd is geworden op mijn lachrimpels. Ja, 18 jaar geleden had ik die dus blijkbaar ook al. Uiteraard ben ik blij dat hij gecharmeerd is van die kraaienpootjes onder mijn ogen, maar belangrijker vind ik dat ik me er zelf oké bij voel. En dat is helaas niet altijd het geval.

Ik vind het dan ook fijn om zo nu en dan producten uit te proberen die mijn huid goed verzorgen. Producten die er het liefst ook voor zorgen dat de rimpels en lijntjes wat verminderen. Dit keer zijn dat de producten van Remescar en ik vertel je graag mijn ervaringen in deze review.

remescar review

Rimpels en lijntjes verminderen, zoals bijvoorbeeld de kraaienpootjes onder mijn ogen

Nog even over Frank. Die zegt dus dat ik die lachrimpeltjes bij mijn ogen al had toen ik hem leerde kennen. Dat kan best kloppen, want ik ben een vrolijke meid en lach graag 😉 . Maar ik zie echt wel dat mijn huid de afgelopen jaren behoorlijk wat te verduren heeft gehad. De kraaienpootjes zijn duidelijk verergerd. Het zijn nu niet alleen de rimpeltjes aan de zijkant van mijn ogen die me opvallen, maar ook de rimpels onder mijn ogen. Om over de fijne rimpels boven mijn bovenlip maar te zwijgen.

Kraaienpootjes verminderen onder mijn ogen

Nu zijn er een aantal dingen die ik kan doen waardoor ik er in de ochtend frisser uit zie en de lijntjes minder zichtbaar zijn. Om te beginnen is op tijd naar bed gaan belangrijk. Daarnaast helpt het als ik veel water drink én zie ik er ook een stuk frisser uit als ik geen wijntje heb gedronken de avond ervoor. Eén wijntje is nog niet heel erg zichtbaar. Het tweede wijntje zorgt er helaas wel voor dat de kraaienpootjes in de ochtend meer zichtbaar zijn.

Dat zijn kort gezegd de zaken die ik zelf qua levensstijl kan aanpassen om de kraaienpootjes te verminderen. Dus mocht jij ook last hebben van rimpels onder je ogen, dan raad ik je zeker aan om bovenstaande uit te proberen.

instant rimpel corrector om kraaienpootjes te verminderen

Producten die rimpels onder je ogen verminderen

Naast bovenstaande is het ook belangrijk om je huid goed te verzorgen met de juiste producten. Zoals aangegeven heb ik de afgelopen weken producten van Remescar mogen uitproberen. De Instant Rimpel Corrector, een anti-aging serum en een fijne dag- en nachtcrème.

Mijn verzorgingsritueel is als volgt. In de ochtend stap ik onder de douche en was ik me. Daarna dep ik mijn gezicht droog en reinig ik hem nog extra met de micellair water die ook in mijn pakket zat. Vervolgens breng ik de hydraterende dagcrème aan. Een heerlijk product kan ik je wel vertellen. De dagcrème heeft eventjes tijd nodig om in te trekken. Tijdens mijn ontbijt is daar mooi de tijd voor.

Dan ga ik naar boven om mijn tanden te poetsen en daarna komt hét moment van de Instant Rimpel Corrector. Ik knijp een hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel uit de tube en wrijf die even tussen mijn vingertoppen. Daarna ’tap’ ik voorzichtig met mijn wijsvingers onder mijn ogen om de rimpel corrector aan te brengen tegen de kraaienpootjes. Ik wrijf dus niet maar breng (op advies van Remescar zelf) de rimpel corrector al tappend aan. En ik wil je graag even laten zien wat die Instant Rimpel Corrector doet om de rimpels onder mijn ogen te verminderen.

kraaienpootjes verminderen door Remescar Instant Rimpel Corrector
Kraaienpootjes voor de Instant Rimpel Corrector

Behandelen van rimpels onder ogen
Rimpels onder mijn ogen na gebruik van de Instant Rimpel Corrector

Vergelijkend warenonderzoek voor mijn kraaienpootjes

Ik heb mijn uiterste best gedaan om de foto op dezelfde manier te maken om een echt goed vergelijk te kunnen laten zien. Zonder make up. De eerste foto is dus vlak voor het aanbrengen van de Instant Rimpel Corrector. De dagcrème heb ik hiervoor al in laten trekken. Foto nummer twee heb ik gemaakt een paar minuten nadat ik de Rimpel Corrector heb aangebracht, over instant gesproken….

De kraaienpootjes zijn natuurlijk niet helemaal uit mijn gezicht verdwenen. Dat zou ook wel een kunst zijn, want het is geen botox hè. Daarnaast zijn zeker de lachrimpels naast mijn ogen best wel aanwezig. Maar de rimpels onder mijn ogen zijn duidelijk minder zichtbaar en daar ben ik heel erg blij om. Uiteindelijk blijkt ook dat dat eigenlijk de rimpels zijn waar ik het meeste last van heb als ik in de spiegel kijk.

Wil je ook graag deze Instant Rimpel Corrector proberen om kraaienpootjes te verminderen? Hou er rekening mee dat ze instant effect heeft, géén blijvend effect. Maar zolang je je huid ook goed blijft hydrateren en voeden is het een fijne boost die bij mij resultaat geeft tot wel ongeveer 8 uur.

Mijn avondroutine om rimpels en lijntjes te verminderen

Niet alleen in de ochtend, maar ook in de avond probeer ik mijn verzorgingsroutine op orde te houden om huidveroudering minder kans te geven. Ik gebruik hiervoor de nachtcrème en het anti aging serum. Deze laatste mag je overigens niet direct dagelijks smeren. Dit serum bevat namelijk een hoge concentratie Retinol dat zorgt voor de stimulatie van de collageenproductie. Het verstevigt je huid en maakt deze strakker. Een mooie ondersteuning dus als je kraaienpootjes hebt. Maar je huid moet wel de kans krijgen om aan dit product te wennen. Stapsgewijs in je verzorgingsroutine opnemen dus en niet gelijk iedere avond gebruiken.

Remescar review

De producten die ik tot nu toe van Remescar gebruikt heb vind ik zelf prettig in het gebruik. Ik lees her en der ook het nodige over de Remescar wallen en donkere kringen crème, maar die heb ik niet getest. Daar kan ik je dus niets over vertellen.

De Instant Rimpel Corrector vind ik in ieder geval prettig werken om de rimpels en kraaienpootjes onder mijn ogen te verminderen. Jammer dat het resultaat niet blijvend is, maar wel logisch natuurlijk. Na het aanbrengen van de Rimpel Corrector wacht ik altijd nog even met het aanbrengen van mijn oogpotloodje. Gebruik je nog vloeibare make-up of concealer of iets dergelijks? Dan kan je de Instant Rimpel Corrector beter aanbrengen na je make-up.

Je moet overigens ook niet vergeten om het product tussen je wijsvingers op te warmen en te activeren voordat je het gaat gebruiken. En zorg ervoor dat het product goed intrekt zodat je geen witte vlekken overhoudt.

De overige producten zoals de dag- en nachtcrème zijn prettig in het gebruik. Ze smeren fijn maar de huid blijft niet te lang vettig. Dat vind ik een pré. Wel hou ik er zelf van als er echt een lekker geurtje aan mijn producten zit. Tijdens mijn Remescar review heb ik gemerkt dat de geur van de producten wel héél subtiel is 😉 , net wat sterker had ik wel lekkerder gevonden denk ik. Afijn, het gaat om het resultaat natuurlijk.

Ben jij bekend met de producten van Remescar en herken jij je in mijn review? Of zijn de resultaten voor jou anders?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven