Kracht on Tour, hoe zit het met jouw financiële onafhankelijkheid?

Er is een groot verschil tussen hoe Nederlandse vrouwen denken over financiële onafhankelijkheid en hoe de werkelijke situatie is. 81% van de vrouwen vindt financiële onafhankelijkheid voor zichzelf belangrijk. Daarmee geven zij aan dat zij voor zichzelf willen kunnen zorgen. Maar wat betekent dat? Voor jezelf kunnen zorgen betekent onder andere meer keuzevrijheid, grotere zelfstandigheid en een sterkere positie in de maatschappij. Kracht on Tour maakt daar werk van! Wist je dat er nog steeds een grote loonkloof tussen mannen en vrouwen bestaat?

kracht on tour

Kracht on Tour maakt bewust

Ik ben een groot voorstander van financieel onafhankelijk zijn. Toch heb ik een aantal jaren geleden mijn financiële onafhankelijkheid ‘in de ring gegooid’ om een eigen zaak te starten. Een moeilijk moment vond ik dat, met name omdat het een stap terug leek. Ook al had ik erg veel zin in het ondernemerschap, de onzekerheid van de toekomst en de afhankelijkheid van mijn man op dat moment was een heet hangijzer. Ooit, in een vorige relatie, heb ik mijzelf namelijk gezworen om nooit meer afhankelijk te zijn van een ander. Nooit meer mijn hand hoeven ophouden en nooit meer gedwongen zijn om in een relatie ’te blijven’ omdat je financieel niet anders kunt. Het aanwezig zijn bij Kracht on Tour bracht dit gevoel weer naar boven.

Uit de cijfers blijkt dat momenteel 48% van de Nederlandse vrouwen niet in haar eigen onderhoud kan voorzien als dat nodig is, terwijl 70% van de vrouwen op een bepaald moment in haar leven op eigen benen moet staan omdat ze single, gescheiden of weduwe is. Daarmee ontstaat de onwenselijke situatie dat de kans op armoede bij vrouwen groter is dan bij mannen. Als vrouw kan je dit natuurlijk voorkomen door je meer bewust te zijn van je financiële positie. Daarnaast kan je ervoor kiezen om actie te ondernemen en financieel onafhankelijk te worden. Door werk te zoeken, meer uren te gaan werken of een eigen bedrijf te starten (met dat laatste ben je natuurlijk niet à la minute onafhankelijk, maar pak je het goed aan… dan liggen er zeker kansen).

Check hier maar eens hoe Cilla Ezerman, een van de rolmodellen van Kracht on Tour, haar kansen heeft gepakt!

httpv://youtu.be/0_-7eMchYjY

KRACHT on Tour

De minister voor Emancipatie Jet Bussemaker organiseert Kracht on Tour om mannen en vrouwen, werknemers en ondernemers, bewust te maken van het belang van financiële zelfstandigheid van vrouwen. Dit doet zij door in gesprek te gaan met vrouwen over de keuzes die zij maken en de mogelijke gevolgen daarvan voor hun financiële positie. Gedurende twee jaar bezoekt de minister zes regio’s om op regionaal niveau afspraken te maken met gemeenten, werkgevers en andere relevante partijen over het bevorderen van financiële zelfstandigheid van vrouwen. Kracht on Tour heeft de ambitie de economische verschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Binnenkort doen ze de regio Eindhoven aan en MamsatWork is daar op uitnodiging bij.  Natuurlijk laten we je achteraf weten hoe het geweest is.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven