Krista Bergsma, working mam van week 39

‘Is dat niets voor jou daar in het Zeeuwse?’ vroeg een oud-collega van het reisburo toen ze de advertentie las van Personal Touch Travel, die op zoek waren naar zelfstandig reisadviseurs.
Na onze verhuizing van Ridderkerk naar Zeeland zo’n 7 jaar geleden was ik nog een beetje zoekende naar de ideale baan. We hebben geen familie (lees: oppas) in de buurt, en ik wilde onze dochter ook niet meteen bij een vreemde oppas brengen, en twijfelde of ik niet iets voor mezelf wilde starten of toch gewoon ‘lekker makkelijk’ ergens in loondienst te gaan. Mijn man heeft ook een eigen bedrijf, en dat was al zo hectisch, en dan nog een bedrijfje erbij, zou dat ons gezin dan goed doen?
Ik werkte al sinds de MTRO (toerisme en recreatie) in de reiswereld en vond het een erg leuk wereldje. Dus de opmerking van mijn collega bleef knagen. Ik heb toch de stoute schoenen aangetrokken en een vrijblijvende afspraak gemaakt. Dat maakte me zo enthousiast dat ik ter plekke heb besloten er helemaal voor te gaan. En het oppas-probleem was ook van de baan, want een zelfstandig reisadviseur werkt vanuit huis. En ik ga bij de klanten langs met mijn mobiele
werkstation zodat ik ter plaatse de vakantie of zakenreis kan boeken!
Ik heb er nog geen dag spijt van gehad! Inmiddels hebben we 2 dochtertjes van 4 en 9 jaar, en ik kan mijn eigen tijd indelen! Dus ik werk onder schooltijd, (voorheen peuterspeelzaal) en de avonden, en indien nodig in het weekend. Ja, ik ben 24 uur per dag bereikbaar, maar dat weet je als je er aan begint.
Ik schrijf mezelf in voor studiereizen (uitnodigingen van touroperators om een bestemming te leren kennen, met een groep andere reisagenten, meestal een dag of 5/6), en probeer het zo te plannen dat er een weekend in valt zodat mijn man thuis is, en de opa’s en oma’s vullen dan de overige dagen in.
Ik heb wel moeten leren – mede na een cursus time-management- dat ik werk en gezin zo veel mogelijk moet scheiden. Het gevaar bij thuiswerken sluipt er namelijk in dat je bijv al snel je mail checkt terwijl je aan de thee zit met de kinderen, en toch nog even de mail beantwoord, of bij ieder bliepje van je telefoon, toch je voicemail af gaat luisteren of toch nog even de tickets afgeeft bij je klant met de kinderen.
Ik heb nu vaste dagen en avonden dat ik werk, en alleen echte spoedgevallen doe ik even tussendoor. De avonden zijn voor mij heel nuttig, omdat ik bergen werk verzet, in alle rust, en ik hoef niet op de klok te kijken. En of het nu een weekendje Drenthe is dat ik boek, een huwelijksreis naar de Antillen, of een pakketreis Mallorca, ik heb nog steeds heel veel plezier in mijn werk. En als ik dan mijn tevreden klanten hoor, die blij met me zijn, en genieten van de service
aan huis, geeft dat natuurlijk heel veel voldoening.
Het enige wat ik af en toe mis, is het hebben van naaste collega’s, maar dan bel ik met één van de 70 Personal Touch collega’s, of ik ontmoet ze tijdens de 4-jaarlijkse bijeenkomsten en dan heb ik weer gelachen voor 10. Ik wil niets anders meer…

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top