Kruidvat luiers vs Pampers: geen grote verschillen

De juiste luiers kiezen voor je baby kan soms best lastig zijn. Zeker als je overlegt met andere ouders, want iedere ouder heeft hier wel een eigen mening over. Vandaar ook dat het zo fijn is dat er met regelmaat testen gedaan worden met luiers door diverse testpanels. Deze keer een test van Kruidvat luiers door het testpanel van Sanoma. Eens kijken of de Kruidvat luiers resultaten soortgelijk zijn vs Pampers. De laatstgenoemde zijn nu niet specifiek getest, maar de uitkomsten worden daar wel mee vergeleken. De resultaten uit de test delen we graag hieronder met je.

Stockfoto van baby en moeder door Trendsetter Images

Ervaringen met Kruidvat luiers, hoe zit dat nu eigenlijk vs Pampers ?

In de testen met de Kruidvat luiers zijn een aantal verschillende soorten luiers getest. De New Born luiers, Kruidvat luiers vanaf maat 3 en de luierbroekjes. Deze 3 verschillende soorten behalen allemaal hun eigen resultaten in de test. Overall kan wel gezegd worden dat er geen grote verschillen lijken te zijn tussen de ervaringen van de Kruidvat luiers vs ervaringen met Pampers luiers uit andere testen.

Zelf hebben we vroeger ook beide merken aan luiers gebruikt en getest. Voor ons was al snel duidelijk dat niet bij ieder kind standaard hetzelfde merk luiers ook dezelfde resultaten heeft.

Waar ben je als ouder naar op zoek bij het gebruik van luiers?

Allereerst is het van belang om te weten waar je als ouder zijnde naar op zoek bent als je luiers koopt. Er zijn een paar dingen belangrijk bij je keuze in luiers. Je wilt luiers die fijn zitten bij je baby. Die goed passen en niet doorlekken. Dat staat zo ongeveer op nummer één. Daarnaast wil je natuurlijk ook liever niet de hoofdprijs betalen voor de luiers. Wist je dat je baby in het eerste levensjaar ongeveer 2300-2500 luiers gaat gebruiken? Het is dan in ieder geval slim om de goedkoopste luier aanbiedingen in de gaten te houden. Maar het is vooral belangrijk dat je de luiers kiest die het beste bij jouw kindje passen.

Hier let je dus op bij de aanschaf van je luiers:

 • Past de luier goed
 • Sluit de luier overal aan op de huid, zonder echt te knellen
 • Absorbeert de luier goed
 • Beschermt de luier tegen doorlekken in de nacht
 • Is de luier betaalbaar

Testresultaten Newborn Kruidvat luiers (maat 1 en 2) vs Pampers

Laten we eerst eens even in de testresultaten duiken van de Newborn Kruidvat luiers vs Pampers luiers die het testpanel al eerder uitgeprobeerd hebben. De uitkomsten van de testresultaten laten hetvolgende zien:

 • Gewaardeerd met een 8,2
 • 96% van de testers is (heel) tevreden over het gebruiksgemak van de Kruidvat Newborn luier
 • 86% van de testen zouden de New born luiers aanraden aan andere kersverse ouders 
 • 94% van de testers is (heel) tevreden over de pasvorm van de Kruidvat Newborn luier.
 • 88% van de testers is tevreden over de absorbtie van de luier

Negen van de tien 10 ouders raadt Kruidvat luiers aan aan andere ouders. Dat is een mooi aantal en maakt het de moeite waard om de Kruidvat luiers in ieder geval voor je eigen baby ook eens uit te proberen.

Ervaringen met Kruidvat Pampers, vanaf maat 3

Een andere groep ouders heeft testen uitgevoerd met luiers vanaf maat 3 van de Kruidvat luiers, vergelijken we de resultaten vs onze eigen Pampers ervaringen dan komen ook hier mooie resultaten uit de tests.

 • Gewaardeerd met een 8,1
 • 94% van de testers is (heel) tevreden over de pasvorm en gebruiksgemak van de Kruidvat luier.
 • 90% van de testers is (heel) tevreden over het draagcomfort van de luiers
 • 85% van de testen zouden de luiers aanraden aan andere kersverse ouders
 • 85% van de testers is tevreden over de absorbtie van de luier

Nu we weten hoeveel luiers we verschonen in het eerste jaar bij onze kleintjes weet je ook dat het belangrijk is dat niet alleen de luiers goed zitten, maar ook dat het verschonen relatief makkelijk gaat. Daarnaast is het ook richting het zindelijk worden van je kind fijn om bijvoorbeeld met luierbroekjes te werken. In de test werden dus ook de luierbroekjes meegenomen.

Alternatief: luierbroekjes van de Kruidvat

Ik vond het een verademing, het moment dat ik aan de luierbroekjes kon gaan beginnen. Zoveel fijner om op deze manier je kind te verschonen. En uiteraard onmisbaar bij het zindelijk worden van je kind. De Kruidvat luiers test heeft ook plaatsgevonden op het gebied van luierbroekjes en ook hier zijn de resultaten positief.

 • 92% van de testers is (heel) tevreden over de zachtheid
 • 82% van de testers is (heel) tevreden over het gebruiksgemak van het Kruidvat luierbroekje

Zoals je ziet komt Kruidvat bij het testpanel behoorlijk goed uit de bus. Hun conclusie over de verschillende luiers van Kruidvat lijken niet onder te doen voor de ervaringen die wij hebben vs Pampers. Kijkend naar het prijsverschil is het dan ook slim om zelf te ervaren hoe dit merk je bevalt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven