Kunst en vliegwerk vanwege bomvolle planning

Hoe krijg ik het allemaal voor elkaar qua planning? Tja dat weet ik af en toe ook niet helemaal! In ieder geval met veel kunst en vliegwerk.

Kunst en vliegwerk dag in, dag uit

Moeder ben je, dag in, dag uit, 24 uur per dag, dat behoeft geen uitleg. Overdag, in de avond, in de nacht… kortom altijd. Maar daarnaast zit er nog veel meer in mijn planning.

Parttime werkzaam in het Toerisme

Ik ben 24 uur per week werkzaam in het toerisme. Ik werk bij een Vakantiepark, waar ik dus ook vaak in de weekenden en in de vakanties moet werken. Dit betekent dat ik dan doordeweeks vrij ben om heerlijk te kunnen genieten van de kinderen. Fijn, want ik kan zo ook leuke uitstapjes met ze maken, waarbij het dan niet heel erg druk is. Ik werk al een geruime tijd bij dit park waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Top dus. Ze houden super goed rekening met mijn wensen inzake de kinderen en mijn wensen inzake mijn sport.

Ik krijg eigenlijk altijd mijn aangevraagde dagen vrij. Maar dat is ook een kwestie van geven en nemen. Ik ben zelf ook de beroerdste niet om bij grote drukte langer te blijven of om eventueel een dagje extra te werken.  Uiteindelijk werkt dat altijd in je voordeel 😉 . Het komt ook wel eens voor dat mijn vriend, die soms ook weekenddiensten heeft, en ik beiden op dezelfde weekenddag moeten werken. De kinderen gaan dan naar een van de opa’s of oma’s. Je herkent het kunst en vliegwerk van dit soort dagen vast wel 😉 .

kunst en vliegwerk

Waterpolo

Daarnaast speel ik ook nog waterpolo in competitie verband. We trainen twee keer in de week. Op woensdag om 19.00 uur. Ik ga dan altijd eerst met dochterlief naar haar zwemles. Tijdens haar les sta ik vaak te kijken door het raam en mijn eten op te eten. Woensdag is onze vaste brood-eet-dag anders redden we het niet.

Als zij klaar is met haar les en we weer thuis zijn moet ik bijna meteen door naar mijn training. Op vrijdagavond trainen we ook om 21.15 uur, van september tot eind april (tijdens de competitie). Een heel vervelende tijd. Normaal gezien wil ik dan op de bank hangen, zo op het einde van de week, maar helaas. De kinderen liggen dan al in bed, dus dat scheelt al een hoop. Ik ben altijd wel weer blij als die vrijdagavond trainingen afgelopen zijn, want ze zijn vooral lastig als je bijvoorbeeld een weekendje weg wilt, of als er feestjes zijn op vrijdagavond (zéér geregeld).

En dan hebben we ook nog wedstrijd op (meestal) zaterdagavond van eind september tot eind april. Dit is in Zuid-Nederland (Zeeland, Limburg of Noord-Brabant). Helaas dus niet altijd naast de deur, maar gelukkig ook niet gigantisch ver weg. Het vereist wel enige planning vooraf, aangezien we als team minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig moeten zijn. Voilà, nog meer kunst en vliegwerk 😉 .

De tijden waarop we spelen kan variëren van in de middag tot later in de avond en soms spelen we zelfs op zondag, al is dit heel erg uitzonderlijk. Onze thuiswedstrijden spelen we laat, na bedtijd van de kinderen. Maar goed, daar gaat dan dus ook je zaterdagavond. Heel veel van onze weekendplannen, plannen wij om mijn sporten heen.

Helaas draait mijn vriend ook weekenddiensten. Als hij moet werken en ik heb wedstrijd vinden we meestal wel (weer) een oppas in een van de opa’s of oma’s en soms mogen de kinderen dan ook blijven logeren.  Dat is natuurlijk een groot feest. Verder klaag ik niet hoor, maar het is wél druk, ook al kies ik er zelf voor.

Gelukkig loopt de competitie nu weer op z’n einde en kunnen we weer van onze vrijdag- en zaterdagavonden genieten en wat meer tijd voor onszelf inplannen. Maar het is het geregel wel waard hoor vind ik 😉 .

Ik ben benieuwd. Sport jij ook en is dat voor jou ook zo’n gedoe in de planning? En doe je een teamsportof niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven