Heb je geen groene vingers? Neem een paar grote kunstplanten in huis!

Ze zijn er genoeg, mensen die geen groene vingers hebben. En dat geeft helemaal niets, want ieder zijn meug, toch? Maar als je geen groene vingers hebt hoeft dat niet direct te betekenen dat je ook geen planten in huis kan zetten. Je kan bijvoorbeeld kijken naar planten die weinig water nodig hebben om het jezelf makkelijker te maken. Help jij zelfs die planten nog om zeep, dan is een stel kunstplanten groot formaat wellicht wat voor jou. Of je gaat voor een mini ecosysteem waar je geen omkijken meer naar hebt.

Kunstplanten groot; met één of twee van deze rakkers creëer je toch gezelligheid!

Het is simpel. Als je gewoonweg niet zo goed bent in het verzorgen van je planten en je wilt toch een gezellige uitstraling in je huis, dan zijn kunstplanten wellicht wat voor je. Je komt al een heel eind met leuke woonaccessoires in je interieur natuurlijk, maar helemaal af wordt het niet als je geen groen in huis hebt. Vind ik, maar ik ben daar niet de enige in. Het lijkt wel alsof het ‘in de mens’ zit om behoefte aan groen inhuis te hebben.

Ga je voor kunstplanten, dan werkt het het beste als je een groot exemplaar neerzet. Of eventueel twee als je veel ruimte hebt. Met te veel kleine kunstplanten maak je er namelijk een rommeltje van. Dat geldt overigens ook wel als je voor echte planten gaat. Nu heb je natuurlijk liefhebbers van een jungle in huis, maar die jungle neemt vaak de overhand. Gezelligheid wordt dan rommelig en dat is jammer. Met échte planten laat je er gewoon een paar dood gaan 😉 , maar als je kunstplanten in huis hebt dan kan dat niet natuurlijk.

kunstplant groot woonkamer
Bron: Maxifleur

Mooie grote kunstplanten in huis

Ik heb een paar favorieten als het gaat om grote planten, of ze nu echt zijn of niet, ook een kunstplant in het groot is van dit type tof. Eén van de trendy woonkamer planten is bijvoorbeeld de Ficus Lyrata. Ik heb deze zelf in de echte variant in huis, maar ook de kunstplant ficus is een échte eye catcher in je huis. De ronde bladeren hebben een prachtige groene kleur, ook als je de kunst variant pakt kiest. De Lyrata op stam is karakteristiek en geeft een open look in je woonkamer, ook al is de kunstplant groot. Het deel waar de stam zit is relatief ‘licht’ en daar kan je makkelijk langs kijken. Ideaal dus om op een plek te zetten waar je van alle kanten tegenaan kijkt.

Bron: Maxifleur
Bron: Maxifleur
Bron: Maxifleur

Welke type kunstplant is geschikt als je een groot formaat zoekt?

Er zijn een aantal varianten kunstplanten die je in groot formaat kan krijgen en die ook in je woonkamer of keuken bijvoorbeeld prachtig staan. Een ervan is de Ficus Lyrata zoals ik hierboven aangaf, maar er zijn er nog meer. Ik zet ze hieronder even voor je op een rijtje:

  • Ficus Lyrata
  • Strelitzia
  • Kunstpalm
  • Beliani Ficus
  • Monstera

Voorbeelden van kunstplanten in je woonkamer

Hieronder nog een aantal voorbeelden van deze kunstplanten voor in je woonkamer, keuken of hal. Zoals je ziet kan een kunstplant (groot of niet) echt nét dat beetje extra groen aan je kamer geven waardoor je direct meer gezelligheid creëert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven