Kus op de mond of op de wang bij je kind?

Zojuist op het journaal gehoord, ècht! Een kus op de wang bij je kind dát kan, maar een kus op de mond kan ècht niet volgens een Engelse psycholoog. Natuurlijk neem ik dan meteen de ‘proef op de som’. Zo direct als ik ben stel ik zoonlief, die binnen handbereik staat, gelijk de vraag: Zeg, wat vind jíj daar eigenlijk van? Als ik je s’avonds gewoon een kus op de mond geef als je gaat slapen? En daar komt de aap uit de mouw…

kus op de mond

Kus op de mond ? Yak!

Nooit verteld en nooit gemerkt, maar nu ik het dan toch zo vraag geeft zoonlief van bijna elf aan dat hij het eigenlijk een beetje vreemd vindt. Dus ik vraag aan hem of dat hij aan sex moet denken (omdat de psycholoog dus aangeeft dat het verwarrend is voor kinderen omdat ze een kus op de mond associëren met een situatie tussen papa en mama). WHUT? Ik zie het hem denken en hij begint direct te sputteren… hahaha, misschien ben ik iets te direct 😉 . Maar nee, hij moet dus niet aan sex denken maar vindt het gewoon een beetje vreemd.

Dat hij daar nooit eerder iets van heeft laten merken heeft geen reden zegt hij, maar aangezien ik nu (nogmaals) benadruk dat hij het gewoon mag zeggen als hij iets raar, vreemd of niet fijn vindt hebben we nu maar afgesproken dat de kus op de mond voor hem verleden tijd is (in ieder geval met zijn mama en papa 😉 ).

Wat vind dochterlief ?

Maar wat vindt dochterlief van de kus op de mond? Mijn zes-jarige spring-in-veld roept onomwonden dat ze het ‘wel leuk’ vindt. Voorlopig kunnen wij dus nog even doorgaan met onze gewoonte, maar dan alleen maar bij onze jongste 🙂 . Hoe zo’n klein onderwerp tijdens het journaal toch zomaar ineens in je gewoontes kan gaan zitten wroeten…

Hoe gaat dat bij jullie? Was jij daar al lang vanaf gestapt of is een kus op de mond nog steeds heel normaal?

1 gedachte over “Kus op de mond of op de wang bij je kind?”

  1. Avatar foto
    Nikki -BolletjesKleed

    Interessant om te lezen. Zelf heb ik nog geen kinderen maar ik heb me wel vaak afgevraagd wat ik zal doen!

    Gr, Nikki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven