Gezocht: een (diervriendelijke) nieuwe vloer

Toen mijn vriend voorstelde een konijn te nemen, zag ik daar geen kwaad in. We hebben weliswaar een appartement maatje schoenendoos, maar dat is voor een konijn geen probleem. Toch? Zo’n gewoon konijnenhol is ook niet al te ruim. Onze pluizenbol bleek echter al snel over een onbedwingbare drang tot knagen te beschikken. Ook graven is een van haar hobby’s. Onze houten meubels en elektrische bedrading waren al snel aan flarden; tijd voor Pistache (jawel, manlief doopte zijn konijn Pistache) om een nieuw project te zoeken. Helaas werd dat onze vloer.

kwantum online vloer voor konijn

Nu was ik toch al niet helemaal kapot van de crèmekleurige vloerbedekking (inmiddels gemêleerd, met dank aan onze zwarte labrador), die de vorige bewoonster van onze flat vermoedelijk zo’n 35 jaar geleden heeft uitgekozen. Met kale plekken en hier en daar een donkergele vlek, want ook konijnen hebben wel eens een ongelukje, is het echter helemaal geen gezicht meer, en vermoedelijk ook niet al te hygiënisch, ondanks de ontelbare lagen tapijtreiniger. Het is tijd voor een nieuwe vloer.

Ik schreef al eerder over de verlichting en accessoires die ik onlangs vernieuwd heb, en laten ze nu bij Kwantum online ook vloeren verkopen. Woopie… tijd om daar weer eens te gaan checken dus, want dit keer is het dus wel duidelijk wat ik nodig heb 😉 .

Wij gaan bij deze aankoop sowieso voor een oersterke diervriendelijke vloer. Maar het materiaal van je vloer is natuurlijk altijd belangrijk en die moet passen bij je leefstijl. Dat scheelt een hoop tijd die je schrobbend op je knieën doorbrengt. Je legt geen tapijt in je keuken en kiest (als je slim bent) voor een krasvrije vloer waar je niet iedere vlek op ziet als je jonge kinderen in huis hebt bijvoorbeeld. Voor een ruime keus aan vloeren in alle prijsklassen die we gewoon vanaf de bank – voetjes van de vloer 😉 – digitaal bestellen hebben we dus ook onze plek gevonden. Manlief, Pistache en ik kruipen met een zak wortels achter de laptop.

Op Kwantum online bestellen we niet alleen laminaat (jaa, eindelijk, hygiëne!) maar ook het benodigde gereedschap – in appartement schoenendoos hadden we dat nog niet in huis. Het bestellen was zo gebeurd, in de discussie over het kleurtje ging nog de meeste tijd zitten. Drie keer raden wie er gewonnen heeft 🙂 .

kwantum online

Nou is mijn mannetje best wel handig, dat moet gezegd, maar als jij of je schat nou niet over een paar rechterhanden beschikken kan je je vloer ook door de vakmannen van de Kwantum laten leggen.

Je kan ook plinten en parketlatten, ondervloeren en isolatiemateriaal scoren, als je toch bezig bent. Heb je al een prima vloer, maar wil je wel eens een nieuw kleurtje in de kamer door er een los vloerkleed op te leggen? They have it! Je haalt je bestelling af bij een vestiging bij jou in de buurt of laat hem thuis bezorgen. Dan heb je hem ook binnen no time is je huis, in mijn geval, bunny proof.

Wij zijn blij, onze portemonnee kan ook nog lachen en Pistache.. ach, die is iets minder blij, maar hé, de meeste konijnen zitten al ver voor deze leeftijd in een ovenschotel 😉 . Wil je het knagen van een konijn proberen te beperken? Kijk dan hier nog even voor wat tips.

 

kwantum online

2 gedachten over “Gezocht: een (diervriendelijke) nieuwe vloer”

  1. Avatar foto
    Rebecca Brants

    Hoi Joukje,

    Ken je pvc vloeren? Die zag je vroeger vaak in scholen en ziekenhuizen maar tegenwoordig is er een grote opkomst en kun je ze in alle soorten en kleuren ook thuis laten leggen. Wij wilden namelijk ook ‘gewoon laminaat’ leggen maar kwamen via via in aanraking met pvc vloeren. Slijtvast, handig schoon te maken, vochtbestendig en ook heel belangrijk, brandvertragend! Slaap je ’s nachts toch iets rustiger moet ik zeggen..

    1. Hi Rebecca, bedankt voor je reactie. Jammer alleen dat je op deze manier probeert om reclame te maken voor je ‘eigen’ bedrijf, of het bedrijf waarvoor je werkt. Je snapt vast wel dat we die links er even uitgehaald hebben voor je. Mocht je interesse hebben in een plaatsing? Neem dan gerust even contact op middels een mailtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven