Met een kwijlslab van Honni kan je voor de dag komen

We laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Deze keer vertelt Susan over ‘de kwijlslab‘ en welke ambities ze heeft met Honni.

kwijlslab

Een kwijlslab, hip èn niet voor het eten

Persoonlijk had ik nog niet eerder van een kwijlslab gehoord. Ik heb dan ook het bedrijf van Susan volledig over het hoofd gezien toen mijn kinderen klein waren en wat jammer is dat! Gelukig wil Susan hieronder haar verhaal wil vertellen, want wat had ik graag in de tijd dat mijn kids klein waren ze zo’n prachtige kwijlslab omgedaan in plaats van al die natte kleertjes iedere keer verschonen!

Lees maar snel verder…

kwijlslab susanHallo, ik ben Susan Holst. Een Deense vrouw van 43 jaar en ik woon nu 13 jaar in Nederland samen met mijn Nederlandse man en mijn 2 kinderen: en jongen van 9 en een dochter van 7 jaar. Ik hou ervan om oplossingen te bedenken en uit te voeren op een praktische wijze waarin de meeste mensen zich kunnen vinden. Ik geloof in duurzaamheid en de kracht van een eerlijk en puur product en met die basis heb ik dan ook de kwijlslab ontworpen.

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?
Ik ontwerp dus allerlei verschillende slabben, die ook dienen als modieuze sjaals. Uiteraard kan je de kwijlslab in mijn webshop kopen. De sjaals vangen het overmatige speeksel op, dat vaak voorkomt bij het doorkomen van tanden bij kindjes. De collectie is inmiddels uitgebreid om ook voor gehandicapten en ouderen sjaals te bieden. Het idee kreeg ik bij mijn tweede kind, omdat ik de slabben niet op de Nederlandse markt kon krijgen, en omdat ik geen complimenten kreeg van de sjaals die ik in Denemarken had gekocht.

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen ?
Ik ben 6 jaar geleden begonnen met “Honni”. Ik wilde graag mijn opgebouwde kennis op de Nederlandse en de Deense markt gebruiken maar daarnaast ook flexibel kunnen werken. Ik wilde werk voor mijzelf creëren wat mij voldoening gaf en een financiële onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wil ik er ook zijn voor mijn kinderen.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?
Mijn voldoening haal ik uit de positieve reacties van mijn klanten. De reacties voor ouders van gehandicapte kinderen, die lang voor een modieuze oplossing hebben gezocht en nu heel blij zijn met de kwijlslab van Honni’s. Ik vind het geweldig om iets te bouwen, en in mijn tempo en met mijn normen en waarden.
Het is een kick als je iets bedenkt, en je ziet dat het aanslaat.

kwijlslab_groen

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?
In het begin werkte ik ca 15 uur en deed mijn bedrijf ernaast. Nu is het een fulltime baan, die ik onder schooltijden en sávonds en in het weekend uitvoer. Hoeveel uren, dat weet ik eigenlijk niet. Maar denk toch dat ik de 40 uur haal.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?
Hmm, ja dat is altijd een lastige. Ik werk alle uren onder schooltijd nu. Als de school uit is tot aan bedtijd ben ik er voor de kinderen, ben ik moeder en regel de huishoudelijke taken. Af en toe moet ik iets doen voor het bedrijf. Als ik toevallig tijd krijg zonder dat de kinderen er zijn, ja dan kruip ik weer achter de PC. Dit is het voordeel van een internet winkel.

S’avonds zit ik achter mijn PC en als de kans er is in het weekend, dan sluip ik even naar mijn atelier.
Sinds dit jaar is mijn productie niet meer aan huis, dit betekent dat ik wel altijd in de huiskamer s´avonds achter de computer zit. Dat de productie niet meer in huis is, maakt een groot verschil. De grote valkuil in deze manier van werken is wel, dat je constant aan het schakelen bent tussen werk en gezin.

kwijlslab

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?
Mijn droom op korte termijn is een klein bedrijf te hebben met 1 tot 2 vertrouwde medewerkers, die ook hart voor de zaak hebben. Ik wil 5 dagen per week werken onder schooltijden, met af en toe een avond erbij. De huishoudelijke taken wil ik zeker uitbesteden 😉 .

Als de kinderen dan naar de middelbare school gaan, wil ik mijn bedrijf een extra zetje geven, en fulltime werken. Tegen die tijd zou ik dan graag het bedrijf willen uitbreiden tot 4 of 5 medewerkers, maar dat is dan ook de limit. Groter mag het niet worden.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?
Overweeg goed of je bereid bent om een groot gedeelte van je sociale leven op een laag pitje te zetten. Je moet van hard werken houden, en zorg dat je bedrijf jouw passie is, anders is het niet vol te houden.
En het allerbelangrijkste, luister naar andere mensen, maar volg je intuïtie. Je kan alleen op je allerbest zijn als je doet wat bij jou past in het jongleren met jouw bedrijf en jouw gezinsleven.

 

1 gedachte over “Met een kwijlslab van Honni kan je voor de dag komen”

  1. Oooo ik ben zo’n enorme fan van de Honni sjaaltjes! Echt ideaal tegen de kwijlplekken en nu mijn peuter al lang niet meer kwijlt draagt ze de sjaaltjes nog steeds dagelijks, maar dan puur voor de sier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven