Lago Maggiore camping Eden review; bevalt deze camping met kinderen van 9 jaar en ouder?

In het begin van de vakantie zijn we naar Lago Maggiore camping Eden geweest. Een heerlijk weekje Italië met zijn viertjes om even te relaxen en cultuur en natuur te snuiven aan het prachtige Lago Maggiore meer. Op uitnodiging van Vacanceselect verbleven wij in één van de safaritenten en ik vertel je daar graag meer over.

camping eden, lago maggiore

Meer informatie over Lago Maggiore campings vind je op de website van Vacanceselect

Lago Maggiore camping Eden; slapen in een safaritent

We zijn al een aantal keren eerder naar Italië geweest, maar dit keer is het de eerste keer dat we Lago Maggiore en omgeving gaan verkennen. Het meer ligt op het grensgebied van Zwitserland en Italië en ligt dan ook bovenin Italië. Onze standplaats is camping Eden in Dormelletto, gelegen in het zuidelijke deel van het Lago Maggiore gebied. Zo’n kleine 1000 km rijden vanaf Eindhoven.

Gelukkig hebben we niet veel file onderweg, maar nog steeds is 1000 km een aardig eindje autorijden met kinderen natuurlijk. We doen wat spelletjes voor onderweg en verder wordt er vooral veel geslapen. Eind van de dag komen we aan op de kleine camping Eden. We worden vriendelijk te woord gestaan door een dame op de receptie en na het inchecken worden we naar onze safaritent gebracht en kan het grote genieten beginnen.

Je ziet op de foto al dat deze safaritent van Vacanceselect er goed bij staat. Een heerlijk groot terras en ook voor de tent meer dan voldoende ruimte om te relaxen 😉 . Veel meer heb je niet nodig voor een meisje van 9 en een jongen van 13!

Voorzieningen op camping Eden aan Lago Maggiore

Al voordat we gaan weten we dat de camping niet al te groot is, een bewuste keuze. We hebben in het verleden al de nodige grotere campings bezocht en willen dit keer eens wat anders proberen. Een kleine camping met goede reviews, dat moet goed komen, toch?

Lago Maggiore camping Eden heeft ‘in principe’ alles in huis voor het vermaak van je kinderen, ook al denk ik wel dat het meer op gezinnen met kleinere kinderen gericht is dan op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 9-16 jaar.

camping eden zwembad

Zwembad en animatie

Er is een zwembad aanwezig wat groot genoeg is voor kleine kinderen om zich in te vermaken. Onze kids poedelen er even in, maar zijn daarna vrij snel klaar. Doordeweeks is het een tandje rustiger in het zwembad dan in het weekend. Lotte ziet dan ook haar kans schoon als ze het zwembad helemaal voor zichzelf heeft.

lago maggiore kleine camping

In het hoogseizoen is er animatie voor de kinderen, voornamelijk gericht op kleinere kinderen met bijvoorbeeld de minidisco. Hier voelen onze koters zich net wat te groot voor, dus dit hebben we dan ook overgeslagen. Ondanks dat het animatieteam enorm hun best doet en er een klein feestje van maakt. De klanken die er tijdens de minidisco geproduceerd worden zijn dan ook gezellig. Daarnaast wordt er ook zo nu en dan wat voor de volwassenen georganiseerd. Iets met het zwembad en bier drinken 😉 .

Blijf je liever in Nederland? Check dan Glamping Nunspeet eens

Speeltuin en speelvelden

Qua speeltuin en speelvelden is er in het begin van de camping veel ingericht voor de kinderen. Speeltoestellen, een tafeltennistafel, een voetbalveld en ook een volleybalveld zijn aanwezig. Volop ruimte voor vermaak dus waar ook veel gebruik van gemaakt wordt. Aangezien het een relatief kleine camping betreft is het begin van de camping voor iedereen makkelijk te bereiken. Hele kleine kinderen kan je niet alleen laten gaan maar zodra ze wat ouder zijn is dat een makkie.

Het volleybalveld is overigens dicht bij het meer te vinden, en dus ook vlak bij onze tent. Uiteraard hebben we daar de nodige potjes volleybal gespeeld. De jongens tegen de meisjes bijvoorbeeld.

Zorg er overigens wel voor dat je iets tegen de muggen bij je hebt. Omdat je in de buurt van een meer zit is een avondje buiten spelen of doorzakken zonder een muggenspray niet echt aan te raden.

lago maggiore meer in de avond

Het meer Lago Maggiore

De camping ligt aan het prachtige Lago Maggiore meer. De aansluiting van de camping op dit meer is niet echt heel breed, maar je kan er goed liggen zolang het niet al te druk is. Nu heb je daar niet snel last van, hooguit in het weekend, vanwege de hoeveelheid vaste gasten op deze camping die er door de weeks niet altijd zijn. Dus in principe plek genoeg voor ons aan het meer samen met de zwanen die ook een gedeelte van de ‘kade’ in beslag nemen.

lago maggiore meer zwemmen

Onze kinderen kunnen de aantrekkelijke drijvende trampoline in het meer niet weerstaan en hebben heerlijk in het meer gezwommen, met de zwanen als publiek. Het in en uit het meer gaan is iets minder fris, het ‘strandje’ is niet echt schoon. Dat is een beetje jammer.

lago maggiore kleine camping

Restaurant en loungeruimte

Om het zwembad heen vind je heerlijke loungebedden, loungestoelen en daarnaast is er een restaurant aanwezig waar je betaalbaar kan eten en drinken. Iedere ochtend zijn er verse broodjes in het restaurant verkrijgbaar voor het ontbijt bij je tent. Lekker!

Hou er rekening mee dat er geen campingwinkel aanwezig is. Is overigens ook nergens voor nodig want 200 meter van de camping vandaan zit een mega grote supermarkt waar je alles kan krijgen.

lago maggiore camping eden pizza

Om de hoek van de camping zit overigens ook nog een restaurant waar je heerlijk pizza kan eten. En veel 😉 .

De sfeer op de camping

De safaritent van Vacanceselect waar wij in verbleven op Lago Maggiore camping Eden ligt in een rijtje met safaritenten aan de buitenste rand van de camping, het dichtst bij het Lago Maggiore meer. Het merendeel van de tenten is bezet door Nederlandse gezinnen met kleine kinderen. Met een babbeltje op zijn tijd hebben wij ons hier dan ook prima vermaakt.

camping eden lago maggiore

In het weekend moet je er wel rekening mee houden dat er Italiaanse ‘stamgasten’ op de camping zitten. Een behoorlijk deel van de camping bestaat namelijk uit vaste staplaatsen die aan Italianen toebehoren. Ontzettend leuk om te zien, al die kleine gezellige staplaatsen met eigen tuintjes vol bloemen en kruiden. Je waant je volledig in Italiaanse sferen.

lago maggiore camping

De Italianen zijn in de ochtend en avond flink actief en houden er een serieuze siësta op na in de middag. Lekker rustig dus tussen de middag. Vergeet niet dat de camping op dat moment ook gesloten is voor autoverkeer. Wil je er tussen 13.00-15.00 op uit? Zorg er dan voor dat je je auto voor 13.00 op de parkeerplaats zet, zodat je gewoon weg kan. Want tijdens de siësta gaan de slagbomen naar beneden en kan je niet meer weg. We spreken uit ervaring 😉 .

Check ook de familievakantie Algarve waar Didie geweest is

Watersporters en dierenliefhebbers

Als watersportliefhebber en booteigenaar zit je op deze camping gebakken. De aardige eigenaar van deze camping rijdt met zijn tractor maar wat graag je boot naar de waterkant zodat je hier volop kan varen.

Ook de hondenliefhebbers zitten goed op camping Eden. Ze zijn volop aanwezig en zodra je je tent of caravan uitkomt is er gelegenheid om je hond uit te laten. Als ik dat geweten had dan had onze Ca$h ook lekker mee kunnen gaan. Beetje jammer is het wel dat de eigenaren van die lieve beestjes de plek waar hun hond gezeten heeft niet even controleren. Zo troffen wij aan het meer, op het kleine stukje ‘strand’ diverse hondendrollen aan.

lago maggiore camping eden safaritent

De safaritenten op camping Eden in het gebruik

Helemaal compleet. En schoon. Daar kan ik niets anders over zeggen. De safaritenten zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om een heerlijke vakantie te beleven op deze Lago Maggiore camping.

camping eden safaritent vacanceselect

Binnen in de tent bevinden zich twee bankjes bij de tafel en in het keukentje vind je al het keukengerei dat je nodig hebt. De douche geeft een heerlijk brede en warme straal (vind ik altijd zooooo fijn) en de bedden slapen meer dan uitstekend.

De ligging van de safaritenten is overigens ook fantastisch. Een beetje zon, maar ook bijtijds in de schaduw op de warmere momenten. Zelfs in de ochtend is het prima te hebben in de tent en voelt het niet alsof je de tent uit brandt. Een dikke plus wat ons betreft.

lago maggiore camping safaritenten

Bij ons verblijf zijn beddengoed en handdoeken inbegrepen waardoor we eigenlijk alleen maar wat kleding, boeken en spelletjes bij ons hebben. Dat vind ik nou fijn op vakantie gaan. Je bent zo ingepakt om te vertrekken en thuis hoef je ook niet enorm veel op te ruimen.

lago maggiore isola bella
Uitzicht op Isola dei Pescatori vanaf Isola Bella

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van deze Lago Maggiore camping?

Wat er allemaal te doen is in de omgeving van deze Lago Maggiore camping? Dat vertel ik je graag uitgebreid in een volgend blog, maar ik kan je wel alvast verklappen dat er rondom het Lago Maggiore meer voldoende te beleven en te zien is.

Hou je van natuur? Dan zit je hier goed. Hou je van wandelen? Dan zit je hier ook goed. Hou je van stadjes en van shoppen en van water? Ook dan zit je hier goed!

lago maggiore val grande
De Easy wandeling op de Val Grande

Wij zijn zo ongeveer iedere dag op pad geweest en hebben genoten van de gletsjerwandeling bij de Val Grande, het bezoek aan de Borromeïsche Eilanden (Isola Bella en Isola Madre) en de vele stadjes in de buurt van deze Lago Maggiore camping. Daarnaast ligt ook Milaan op rijafstand, dus een bezoekje aan deze stad pik je ook gemakkelijk mee.

milaan
De kathedraal van Milaan op Piazza del Duomo

Meer informatie over Lago Maggiore campings vind je op de website van Vacanceselect

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven