#lakdoor; help Tijn voor een machine tegen hersenstamkanker

Tijn werd in december 2016 bekend met zijn ‘Lak aan’ actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. Zijn doel? 1 miljoen euro binnenhalen voor de Stichting Semmy, zodat zij een machine naar Nederland kunnen halen waarmee kinderen met hersenstamkanker behandeld kunnen worden. Doe mee met de actie #lakdoor

#lakdoor voor Tijn en Semmy

Ondanks dat hij zelf helaas niet meer geholpen kan worden laat Tijn zien waar mensen als hij toe in staat zijn. Bekijk het filmpje even.. ontroerend!

Het is een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak is vanaf 30 mei voor een tientje te bestellen op lakdoortijn.nl. Tijn roept heel Nederland op: #lakdoor !

Wat een inzet

Ongelooflijk vind ik het dat deze jongen zich met heel zijn hart inzet om andere kinderen nog een kans te geven. Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken.

Lees ook: wat als je moeder chronisch ziek is?

Dokter Dannis van Vuurden, Tijns behandelend arts, is kinderoncoloog aan bij VUmc en specialist op dit gebied. “Eén van de grootste problemen in de behandeling is dat medicijnen die in het laboratorium goed werken, de tumor niet bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot aangeschaft en onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG in een behandelstudie worden behandeld.

#lakdoor tijn nagellak

Tijn zijn nagellak; #lakdoor Tijn

Tijn wil kinderen helpen die, net als hij, vechten tegen hersenstamkanker. Daarom is Tijn zijn eigen nagellaklijn begonnen in 4 van zijn lievelingskleuren; roze, blauw, paars en rood. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Semmy. Het doel? Minstens 1 miljoen euro ophalen, zodat de stichting een nieuwe behandelmethode naar Nederland kan halen, waarmee CED (‘convection-enhanced delivery’) mogelijk wordt. Zo hebben kinderen zoals Tijn, wel een kans.

Doe je mee met #lakdoor ? Hier koop je een potje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven