Lama knutselen? Hier vind je leuke DIY lama inspiratie!

Het is weer tijd voor creativiteit! Lekker samen knutselen is niet alleen heel gezellig… Maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen. En die van de grote mensen, als ze tenminste wel zin hebben om een potje mee te knutselen natuurlijk. Dus zet de knutselspullen maar klaar; hier vind je genoeg inspiratie. En wat is er nou gezelliger dan samen een lama knutselen?

Lama’s zijn hip, en dat is niet voor niks. Van speelgoed tot schoolspullen; je komt ze overal tegen. De wollige knuffelbeesten zien er natuurlijk gewoon ontzettend schattig uit.

En daaronder zit een lekker ondeugend karakter! Ben jij ook dol op lama’s en op knutselen? Of wil je de kids gewoon even lekker bezig houden? Dan vind je hier een overzichtje met leuke lama knutsels voor kleine én grote kinderen.

lama knutselen

Sommige trends zijn niet te verklaren. Opeens waren we allemaal verslingerd aan de roze flamingo. Maar die is langzaam van zijn troon verstoten… Door de lama! Vind jij het ook zo’n heerlijk dier?

Droom je stiekem van je eigen lama als huisdier, dan begin maar vast met knutselen. Is nog gezellig ook. Je kan het uiteraard aan de kinderen overlaten, maar ook voor volwassenen is creatief bezig zijn op zijn tijd een aanrader.

Gaan je kinderen een lama knutselen? Doe dan eens gezellig mee! Aan inspiratie heb je in ieder geval geen gebrek meer. Bekijk onderstaand lijstje maar eens.

Fijn knutsel materiaal voor de lama’s vind je bij de Hema, Bol.com, de Xenos en Action.

’n Lama knutselen: dubbel pret

Knutselen is natuurlijk altijd leuk. Maar als je ook nog eens heel blij wordt van het eindresultaat, levert het dubbel plezier op! En als je een beetje inspiratie hebt kan er zomaar eens een kunstwerkje uitkomen. Een lama kunstwerk, welteverstaan!

We zeggen er even bij: onderstaande lama knutsels hebben we niet zelf uitgevonden. De ideeën komen van Pinterest, dus alle credits gaan naar hun creatieve makers.

1. Een lama knutselen van papieren bordjes

Niks hoedje van papier; maak een lama van papier! Het idee is eigenlijk heel simpel, en ook geschikt voor wat jongere kindjes. Zeker als papa of mama het even voordoen natuurlijk!

Hoe je dat doet, lees je op Handmade Charlotte. En die is een heuse lama-knutsel-kunstenaar! Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld, van dezelfde maker.

2. Zo zacht als echte lama’s

Hoe zoet zijn deze kleine lama’tjes? Ze zijn iets moeilijker te maken dan het vorige idee, dus minder geschikt voor kleine of onervaren knutselaars. Maar als je van een (kleine) uitdaging houdt, is het een heel leuk knutselproject!

3. Maak een lama van lollystokjes

Met ijslollystokjes kan je ook prima een lama knutselen. Met wat leuke gekleurde edelsteen stickertjes maak je er helemaal een feestje van! Dit toffe idee komt van De Knutseljuf.

4. Een lama knutselen van strijkkralen

Zijn ze er bij jullie thuis ook zo dol op, strijkkralen? Eerlijk gezegd ben ik er zelf ook nooit overheen gegroeid. Als er dan toch iets gestreken moet worden, is dit toch leuker dan de schone was?

Deze ideeën komen van Dani vom Dach, een Duitse lama-knutselaar.

5. ’n Lama giftbag knutselen

Super leuk om te trakteren of als cadeautje weg te geven: een lama giftbag. En het is ook nog eens een gezellig creatief knutselwerk. En met dit voorbeeld hebben je kids vast weinig extra hulp van papa en mama nodig!

6. Lama’s van vilt

Knutselen jullie wel eens met vilt? Dit vilt is fijn en je kan er alle kanten mee op. En het is haast net zo zacht als een echte lama! Bekijk bovenstaand voorbeeld maar eens. Heb je nog wat oude lapjes, schoenveters of gekleurd touw liggen? Dan knutsel je toch gezellig zo’n lama in elkaar?

7. Koppie koppie!

Heb je nog papieren bordjes over na het knutselen van de lama’s uit het eerste voorbeeld? Dan zijn deze lama koppies ook reuze leuk om te maken! En denk eraan: een lama is nooit teveel versierd!

8. Printable 3D lama knutselen

Hoe leuk is dit! Op deze website kan je een 3D model van papier uitprinten om je eigen lama te knutselen. Inclusief cactussen! Maak je eigen wereld vol lama’s. En misschien kunnen jullie er nog wel veel meer creatieve beestjes bij bedenken?

lama knutselen

9. Maak je eigen lama pinata

Eigenlijk is het zonde om deze pinata uiteindelijk kapot te slaan, vind je niet? Maar het maken is dan wel weer genieten! Ook leuk om als surprise te geven, voor een bruiloft of bij een tof kinderfeestje. Want lama’s ontgroei je nooit! Meer over een pinata maken lees je hier.

10. Een lama knutselen met bijna niks

Heb je ontzettend zin om ook een leuke lama te knutselen, maar geen knutselspullen in huis? Dan is er een dikke kans dat je dit exemplaar tóch kan maken.

Duik gewoon in de oud-papierbak voor wat stevig karton, en vis wat verdwaalde draadjes van de rommelzolder. Als jij de vormpjes knipt, kunnen de allerkleinsten hier al van genieten. Ook leuk: hang de lama’s samen aan een stuk hout. Leuk voor aan de muur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven