Laminaat in de badkamer: het kan, met deze vloeren

Huh, lees ik dit goed? Jawel! Laminaat in de badkamer is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als er een nieuwe vloer moet komen. En met laminaat zoals het ooit bedoeld was, kan je het ook beter niet proberen. Maar wist je dat er tegenwoordig laminaat bestaat dat prima in een vochtige ruimte zoals de badkamer gelegd kan worden? Lees maar even mee!

Een laminaatvloer in je badkamer, mooi én praktisch!

De badkamer is waarschijnlijk de meest vochtige ruimte in je huis. Anders gaat er iets mis 😉 . Daardoor denken veel mensen nog steeds direct aan tegels als het om de badkamervloer gaat. Veel materialen zijn inderdaad ook niet geschikt, omdat ze een ideale voedingsbodem voor schimmels vormen. Vraag dus voor de zekerheid altijd om advies van een expert, als je voor een vloer gaat die niet ‘gebruikelijk’ is in badkamers. Zo ben je er zeker van dat de vloersoort inderdaad geschikt is voor waar jij hem voor wilt gebruiken.

Een van de trends van de laatste jaren is laminaat dat geschikt is voor de badkamer. Zo creëer je in een handomdraai een nieuwe vloer, en daarmee een nieuwe look. En het is een stuk goedkoper dan de tegelzetter. Mooi meegenomen: je kan kiezen voor de meest uiteenlopende designs. Is je interesse gewekt? Dan lees je hieronder meer over de mogelijkheden voor laminaat in je badkamer.

Laminaat in de badkamer, of toch iets anders?

Het allereerste laminaat kon je amper dweilen. Ja, met een droge dweil, want vocht daar kon deze vloer nog niet tegen. Lang leve de technologie! Want tegenwoordig bestaan er dus laminaat vloeren die je ook prima in de badkamer kan plaatsen! Je kan gaan voor vochtbestendig click vinyl, maar er is ook speciaal laminaat voor in badkamers.

Click vinyl in de badkamer

Wil je eens wat anders dan een standaard tegelvloer in de badkamer? Dan kan je voor (vochtbestendig) click vinyl gaan. Hiermee creëer je snel én gemakkelijk een nieuwe look in de badkamer. Ga voor een mooi patroon of bijvoorbeeld een hout-achtige look. Het voordeel van click vinyl is dat het gemakkelijk te installeren is. En je kan het ook gemakkelijk verwijderen als je er over een tijd op uitgekeken raakt. Omruilen voor een ander patroontje bijvoorbeeld! Zorg er wel voor dat je van tevoren checkt of de vloer naar jouw keuze wel écht vochtbestendig is, dat blijft belangrijk.

Speciaal laminaat voor in de badkamer

Ook als je écht laminaat wilt, hoeft dat in de badkamer geen problemen op te leveren. Zorg er dan wel voor dat je voor vochtbestendig laminaat gaat, dat ook tegen een verhoogde luchtvochtigheid kan. Een waterafstotende beschermende laag zorgt ervoor dat er geen water in de laminaatvloer kan doordringen. Ook de voegen zijn, bij dit laminaat dat speciaal voor de badkamervloer bedoeld is, behandeld.

Hierdoor ben je niet meer beperkt tot de keuze voor tegels, die de badkamer vaak een killere uitstraling geven en waarvoor je ook een tegelzetter in huis nodig hebt. Een laminaatvloer zorgt voor een natuurlijke look en warmere uitstraling, kan je zelf leggen én is helemaal trendy. Ga zoals gezegd wel voor speciaal badkamerlaminaat. Ook onze badkamer is nog toe aan een transformatie. Laminaat is een van de mogelijkheden die ik in mijn achterhoofd heb als vloer voor in de badkamer, zo kan je een oude badkamer goedkoop opknappen. Alhoewel ik nog niet helemaal van de beton ciré afgestapt ben, dat vind ik ook prachtig. De prijsverschillen zijn er echter ook naar.

Voorbeelden van laminaat in de badkamer

Om je een impressie te geven van de mogelijkheden die je hebt met laminaat in de badkamer hieronder een aantal voorbeelden van Pinterest. Welke vind jij het mooiste?

Laminaatvloer in badkamer
Visgraatvloer in badkamer
laminaatvloer en beton in badkamer

De vloer van je badkamer waterdicht maken

Hou er in ieder geval rekening mee dat je de vloer in de badkamer waterdicht moet maken. In geval van tegels zijn daar ook de voegen voor. In geval van laminaat of click pvc/vinyl dien je nog rekening te houde met onderstaande:

 • Zorg ervoor dat je bij het leggen wat ruimte tussen de vloer en de muur overhoudt (met een spacer bijvoorbeeld), zo kan de vloer eventueel wat uitzetten
 • De lege ruimte die overblijft vu je op met pe foam
 • Daarna kit je de voeg tussen vloer en wand af (over de pe foam) met siliconenkit
 • Vervolgens kan je een plint plaatsen
 • Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kit je ook de rand tussen de vloer en de plint nog af.

2 gedachten over “Laminaat in de badkamer: het kan, met deze vloeren”

 1. Leuk artikel! We hebben laatst ook laminaat in onze badkamer geplaats. Dit maakt de complete badkamer een stuk mooier!

 2. Avatar foto
  Kemeling Kunststoffen

  Wat een geweldige boodschap om een stevige en comfortabele badkamer te maken. Met dank aan de auteur van deze blog. Het geeft een goed idee aan de lezers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven