LAN Party: dit doen ze dus tijdens die mysterieuze pc feestjes

Weten jullie wat dat is? Een LAN Party? Nee? Nou, ik wist het ook niet maar sinds kort ben ik volledig op de hoogte. Onze oudste zoon heeft namelijk afgelopen weekend meegedaan met een grote LAN Party in de Twentehallen in Enschede. Wat is nu precies een LAN Party? Wat voeren die (meestal jongens, laten we eerlijk wezen) er eigenlijk uit?

Lees ook: Het slaapfeestje anno nu, zo organiseer je een slumber party

Wat is een LAN Party?

Even een korte introductie voor alle ouders… Bij een LAN Party zijn alle spelers met hun eigen PC via een netwerk (LAN) met elkaar verbonden. Het oogt als een geïmproviseerd commandocentrum. Ruim 200 gezichten worden beschenen door nog veel meer beeldschermen. Er heerst totale duisternis…

“Als je maar geen alcohol drinkt”

Een paar weken geleden kwam hij bij ons de vraag. “Mam mag ik meedoen aan een LAN Party?” Wist ik nog veel wat een LAN Party was… Dus ik zeg: “Tuurlijk schat, geen alcohol en zorg dat je op tijd weer thuis bent”. “Huh”??, klinkt er uit de mond van oudste zoon, “waar heb jij het nu over?” “Dit is geen normaal feest maar we zitten met z’n allen in een grote ruimte en spelen de hele tijd computerspelletjes met elkaar”. “En dat is leuk?” hoor ik mezelf zeggen?

“Tuurlijk is dat leuk Mam!” “Al mijn vrienden gaan ernaar toe en we zijn samen een Clan”. Je snapt het al, ik begreep er helemaal niets meer van.. LAN! Clans? Waar heeft mijn zoon het over? Komt hij van een andere planeet? Ik maar denken dat ik een moderne moeder ben.. ahum! Ik zeg dan ook tegen hem: “Overleg maar even met papa want ik heb hier geen verstand van”. “Als papa het goed vindt dan heb je ook mijn goedkeuring”.

Even later komt papa thuis en hij legt dan ook gelijk aan hem uit wat hij met z’n vrienden van plan is. Pap vindt het een goed idee.. Tuurlijk mag je gaan, een LAN Party is leuk, je hebt vakantie en je verdient je eigen geld, verder doe je geen rare dingen dus ik zou zeggen geniet ervan. Wel kijkt hij even naar mij of ik het daar ook mee eens ben. Gauw ‘knik’ ik ja.. Tuurlijk ben ik het daarmee eens! Ga lekker naar je LAN Party, 48 uur in het donker, spelletjes spelen op de PC. Als jij dat leuk vindt moet je dat zeker doen. Ik zou het niet kunnen, ik ben na een half uur al uitgekeken op die computer spelletjes maar… ieder zo zijn of haar ding.

De Party

Onze zoon is afgelopen weekend dus naar de Lan Party geweest het was een hele volksverhuizing, alles nam hij mee van PC en beeldscherm tot slaapzak, luchtbed en natuurlijk zakken chips.. en hij vond het geweldig. ”Over een half jaar wordt het wederom georganiseerd en dan wil ik er weer naartoe”! Na dit bij thuiskomst gezegd te hebben loopt hij de trap op naar boven, neemt een douche en duikt zijn bed in.. Kijk dat is dan wel weer voordelig, je hebt na die LAN Party echt geen kind meer aan ze 😉 .

Lees ook: Een Wie is de Mol kinderfeestje organiseren doe je zo!

5 gedachten over “LAN Party: dit doen ze dus tijdens die mysterieuze pc feestjes”

  1. Ik heb wekelijks LAN-parties als het aan mijn leerlingen ligt, maar eens in de zoveel tijd mag het bij mij in de les ook, alleen dan wel zonder chips en cola 😉 Manlief vind het ook fantastisch, maar hij durft zijn dure iMac niet mee te slepen naar zo’n ‘feestje’

  2. Avatar foto
    Ilse Annegarn

    Hé Bianca, weer wat geleerd van jouw column! Weet je zeker dat je zoon meteen naar bed ging toen hij thuis kwam? 🙂 Die van mij haalt ‘gaan slapen’ en ‘gaan gamen’ namelijk nogal eens door elkaar, heel vreemd!!!

  3. Mijn man is ook een fervent gamer (tot mijn spijt eerlijk gezegd) en hij organiseert zelfs met vrienden thuis LAN parties. Drie dagen gamen, slap ouwehoeren en frituur eten. Maar ja, ieder zijn ding he..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven