Land van Jan Klaassen in Braamt

Het Land van Jan Klaassen in Braamt is een grote buitenspeeltuin met indoor speeltuin en poppentheater in het Achterhoekse Braamt. Het zit een beetje tussen een grote speeltuin en een klein attractiepark in. Gastblogger Lieke ging met haar kinderen naar Het Land van Jan Klaassen en deelt graag haar ervaring in deze review!

Land van Jan Klaassen: grote buitenspeeltuin met trein

Op de eerste echt mooie dag in 2022, eind februari, bezochten wij het Land van Jan Klaassen samen met vrienden en hun kids. We zijn vanwege het mooie weer heel veel in de buitenspeeltuin geweest, lekker van de zon genieten!

Land van Jan Klaassen glijbaan

Wat is er in de buitenspeeltuin te doen?

De kinderen (leeftijden van 0 tot 4) konden geen genoeg krijgen van de grote familieglijbaan en het treintje. De familieglijbaan (turboglijbaan) is ook leuk om samen met je kinderen af te gaan: wie gaat er het snelst?!

In de buitenspeeltuin zijn grote en kleine attracties: van schommel tot piratenschip, airtrampolines, fietsjes, een superleuk treintje en nog veel meer. Dat treintje rijdt trouwens niet constant. De medewerker rouleert tussen verschillende attracties, binnen en buiten. Als je de bel hoort, gaat de trein weer rijden! Je ziet de kinderen dan van alle kanten uit de speeltuin naar de trein rennen. Daar gaat ie weer!

Superleuk is ook de waterspeeltuin, waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Vergeet op warme dagen dus ook zeker de zwemkleding niet. Hoewel wij op een zonnige dag Het Land van Jan Klaassen bezochten, was het in februari natuurlijk ook weer niet zo warm dat de waterspeeltuin open was.

Wij gaan dus heel graag in de zomer nog een keer terug om de waterspeeltuin te ontdekken!

buitenspeeltuin land van jan klaassen

Binnenspeeltuin in land van Jan Klaassen met treintje en zweefauto’s

De binnenspeeltuin bij het Land van Jan Klaassen is gevestigd in een hal op het park. Het voelt hier al snel druk, maar dat is denk ik in alle binnenspeeltuinen zo. Binnen is er een groot klimtoestel met onder andere een touwbrug en verschillende glijbanen.

Voor de kleintjes is er een blokkenhoek en kleine dansers en danseressen kunnen zich uitleven in de minidisco. Extra leuk in de binnenspeeltuin zijn de zweefauto’s en de trein. Net zoals de trein buiten, rijdt ook de trein binnen niet constant, maar wel regelmatig.

Het eten in Land van Jan Klaassen

Binnen kun je ook eten bestellen in het restaurant. Dit zijn vooral dingen die je veel bij binnenspeeltuinen kunt bestellen, zoals simpele belegde broodjes, tosti’s en pannenkoeken. De kwaliteit is prima, maar niet top.

Het belegde pistoletje wat wij kregen was bijvoorbeeld keihard, maar dat werd wel netjes opgelost. De pannenkoeken smaakten goed! Overal in de binnenspeeltuin zijn zitjes te vinden, je zit tussen de speeltoestellen. Er is plek genoeg.

schminken bij land van Jan Klaassen

Vlak bij het restaurant is een klein hoekje waar schmink staat. Je kunt met de schmink je eigen kinderen schminken, er liggen ook voorbeelden. Ik vond het nog best lastig om een mooie vlinder van mijn dochter te maken, maar ze vond het zelf fantastisch en liep trots rond!

Het grootste poppentheater van Nederland

Meerdere keren per dag wordt er een voorstelling gehouden in het poppentheater in het Land van Jan Klaassen. Dit poppentheater is zelfs het grootste van heel Nederland! Natuurlijk draait het hier om Jan Klaassen, die de leukste avonturen beleeft. De voorstelling is interactief en de kinderen worden leuk bij de voorstelling betrokken.

Ligging Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen ligt in de Achterhoek, naast Landal Vakantiepark Stroombroek en naast recreatieplas Stroombroek. Het is een leuk uitje als je bijvoorbeeld met je kinderen op vakantie bent in de Achterhoek.

De Achterhoek heeft veel te bieden voor kinderen en er zijn ook genoeg leuke vakantieparken in de Achterhoek om met je kinderen naartoe te gaan.

Je kunt trouwens ook overnachten bij ’t Land van Jan Klaassen zelf! Je slaapt dan in hele gave accommodaties, zoals een helikopter, schoolbus, boot, pipowagen of brandweerwagen. Daar dromen toch heel veel kleine piloten, kapiteins en brandweermannen en brandweervrouwen van?!

Het Land van Jan Klaassen: een aanrader!

Het Land van Jan Klaassen is erg leuk voor kinderen tot een jaar of 9. Vooral voor wat jongere kinderen dus. Ik denk dat oudere kinderen zich hier wat sneller zullen vervelen, omdat er geen grote en snelle attracties zijn.

Het Land van Jan Klaassen is een overzichtelijke speeltuin, waar kleine kinderen zich met gemak een dag kunnen vermaken en echt hun fantasie kunnen gebruiken. Overal zie je leuke kleurrijke schilderingen.  Voor de ouders zijn er genoeg zitjes, zowel binnen als buiten. Ik vind het echt een aanrader!

Meer informatie over deze speeltuin in Gelderland vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven