Landal Adventure: De Landal app voor het bouwen van een digitale boomhut op je vakantie

Misschien ga jij op vakantie om je kinderen juist van die mobieltjes of die ipad af te halen. Maar vergis je niet… je kan -samen met een mobieltje- op vakantie ook hele leuke dingen doen. Sterker nog… we weten allemaal intussen wel dat dat schermpje je zelfs kan uitnodigen om buiten bezig te zijn. Zo kan je de Landal Adventure app ook gebruiken, een beetje à la Pokémon Go. Die laatste was hier in huis ook een ware hit, dus ik verwacht dat ook deze Landal app om een digitale boomhut te bouwen wel aan zal slaan. Wat denk jij?

Landal Adventure Game: laat je kinderen een digitale boomhut bouwen en op zoek gaan naar grondstoffen

Ik vind het persoonlijk een geniaal idee! Buiten het feit dat Landal wel meer geniale ideeën heeft en wij graag in een Landalpark op vakantie gaan denk ik dat dat deze digitale boomhut hoge ogen gaat scoren. Niet alleen bij onze kids, maar ook bij jullie kinderen.

Dit kan je doen met Landal Adventure

De Adventure app van Landal Greenparks is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Zij worden uitgedaagd om in en rond de parken een digitale speurtocht te houden. Tijdens de tocht in de vrije natuur worden ‘grondstoffen’ verzameld om zelf een digitale boomhut te ontwerpen en te bouwen. Het eindresultaat kan worden bekeken in Augmented Reality.

De Adventure app van Landal kan gratis gedownload worden, werkt in alle 90 (!) parken van Landal Greenparks en is beschikbaar in 5 talen. Oók bij Landal Bad Kleinkirchheiim. En ook Hof van Saksen heeft een Adventure App.

In alle Landal parken is de Adventure App te gebruiken

Het maakt dus niet uit naar welk Landal park je gaat, de app is in alle parken te gebruiken. Of je nu in Nederland blijft en naar de Reeuwijkse Plassen of het land van Bartje gaat. Of je gaat op kindervakantie in Oostenrijk of naar Landal Duitsland of Landal Seawest in Denemarken. Overal kan er digitaal gespeeld worden in combinatie met het verkennen van de omgeving.

Ook spelen? Hier boek je een toffe Landal vakantie en zodat je grondstoffen kan gaan zoeken.

Landal Adventure app: review

Ik heb hem nog niet helemaal uit kunne proberen, want ik zit natuurlijk gewoon thuis, maar ook daar is het leuk. Bij het opstarten van de app krijg je eerst wat informatie en mag je kiezen door welke gids je begeleid wordt. Wordt het een jongen of een meisje? Terwijl de vogeltjes op de achtergrond fluiten (heerlijk zen!), zie ik mezelf als poppetje op mijn beeldscherm verschijnen. Bij mijn eigen huis! Te leuk 😉 . Ik zie de vorm van ons huis verschijnen (chech hieronder) en de huizen van de buren en het verloop van de straat met de weilanden er omheen. Geinig hoor.

Mystery boxes live opspeuren in het park

Nu heb ik hier natuurlijk in de buurt geen Mystery boxen waar je in de app naar kan zoeken, maar ben je op een Landal park dan kan je dus al lopend door het park op zoek gaan naar de Mystery boxes. De app stimuleert je kinderen om lekker naar buiten te gaan en de omgeving van het park te verkennen. Uiteraard krijg je ook nog even een ‘waarschuwing’ in beeld dat je niet alleen maar naar het scherm moet kijken, maar vooral ook lekker om je heen moet kijken.

Met behulp van een kaart in de app (vergeet de gps niet aan te zetten) speuren je kinderen dus naar die mystery boxes die verstopt zijn in de natuur op de Landal parken. Deze digitale kistjes bevatten grondstoffen, zoals hout en steen, waarmee zij in de game een eigen boomhut kunnen bouwen. En dat niet alleen, kinderen kunnen hun creatie met behulp van hun camera ook in augmented reality bekijken.

Bij de start van je spel krijg je de eerste grondstoffen gratis.

Je eigen boomhut of watervilla bouwen en een verblijf in echte boomhut winnen

De eigen boomut die je bout, die kan afhankelijk van in welk park de game wordt gespeeld, ook een strandhut, berghut of watervilla zijn. De Adventure app bevat verschillende landschappen voor alle parken: bossen, water, strand of bergen. Zo bouw je op verschillende parken ook verschillende hutten. Tijdens het verblijf kunnen je kinderen hun boomhut in de app verder afbouwen om de mooiste creatie te maken. Alleen dat is al superleuk.

De digitale ontwerpen van de gemaakte boomhut kunnen worden gedeeld op social media, waarbij de inzenders meedingen naar een verblijf in een echte boomhut bij Landal GreenParks. Dat is dubbelop plezier!

Een mix van Pokémon Go en Minecraft

De Adventure app is een beetje een mix van Pokémon Go (erop uit trekken om de grondstoffen te zoeken) en Minecraft (het bouwen van je boomhut) en geeft het gevoel van geocaching!

Landal Greenparks Adventure boekje

Om de Adventure app voor alle kinderen nog duidelijker te maken kan je op ieder landal park een boekje krijgen. Hierin vind je een overzicht van alle grondstoffen, voorbeelden van diverse coole boomhutten en een unieke gouden Mystery Box met specials zoals een discovloer, gameroom, ijsmachine, airhockeytafel en drumstel. Op deze manier word je ook uitgenodigd om na je Landal verblijf nog verder te bouwen aan je boomhut.

Conclusie over de Adventure app van Landal Greenparks

De app ziet er prachtig uit en voor zover ik hem thuis heb kunnen testen gaat deze zeker goed aanslaan bij de kinderen. Sterker nog… ik ben zelf gestart met de vloer van mijn boomhut en baalde er al van dat mijn gratis grondstoffen op zijn. Nu kan ik niet verder bouwen totdat we deze zomer op vakantie gaan. Of we moeten tussendoor nog een weekendje Landal boeken, haha.

Deze unieke game sluit aan op de boodschap van Landal ‘ontdek wat groen kan doen’. Kinderen moeten naar buiten en de natuur in om de bouwstenen van hun digitale boomhut te kunnen verzamelen. Het beste van twee werelden, waar ook de ouders van zullen genieten. De game past daarnaast uitstekend in de anderhalvemetersamenleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven