Een verblijf in Landal Bad Kleinkirchheim, hoe bevalt dat?

Een paar maanden geleden wisten we niet of dat onze vakantie door zou gaan, maar inmiddels hebben we er een heerlijk weekje Karintië Oostenrijk op zitten met de kinderen. We verbleven bij Landal Bad Kleinkirchheim en ik neem je graag mee in onze vakantie perikelen, zoals altijd.

Op vakantie naar Oostenrijk; de tweede keer Landal, maar voor het eerst in Bad Kleinkirchheim

Een paar jaar geleden hebben we onze eerste zomervakantie met de kinderen in Oostenrijk doorgebracht. Destijds zaten we in Viehhofen en dit keer wilden we graag een ander deel van Oostenrijk ontdekken. Op naar Karintië dus! Ook nu zijn we weer naar een Landal park gegaan, Bad Kleinkirchheim. We hebben zeer goede herinneringen aan de vorige keer dat we met Landal op vakantie zijn gegaan, dus waarom nu niet nog eens?

Direct naar de website van Landal zelf

Je vakantie doorbrengen in een appartement?

Ik kan me voorstellen dat je daar wat huiverig voor bent, voor het doorbrengen van je vakantie in een appartement. Maar wij hebben het nu voor de tweede keer gedaan en ik kan je zeggen; het is helemaal oké! Zeker in een land als Oostenrijk, want daar ga je toch écht naartoe om ook wat van de omgeving te zien. Zoek je een bak-en-bruin vakantie dan is Oostenrijk misschien niet je eerste gedachte, maar in alle andere gevallen kan ik je dit land zeker aanbevelen.

Wij zijn zelf niet zo van de bak-en-bruin. Alhoewel ik echt wel van een middagje strand kan genieten ben ik meer van het ontdekken van de omgeving, de natuur en de steden. In dat geval is een appartement helemaal geen probleem, want we zijn toch veel van huis. Als we dan al veel in de natuur gewandeld hebben bijvoorbeeld, vind ik het helemaal niet erg om op het eind van de middag nog even op mijn balkon te zitten in plaats van in een ruime tuin of een stuk gras voor mijn tent.

En ook de kinderen vinden het heerlijk om dan op de bank te ploffen en even gebruik te maken van de gratis wifi. Check de puber. Daarnaast zijn de appartementen van Landal Bad Kleinkirchheim tip top in orde. Lekker schoon, lekker ruim en niet te gehorig. Zo is gebleken tijdens onze vakantie 😉 .

Landal Bad Kleinkirchheim
Uitzicht vanaf ons balkon. Gezellig toch?

Landal parken geschikt voor jong, oud en alles er tussenin

Het mooie van Landal vind ik dat iedereen er aan zijn trekken komt. Er zijn speeltuinen voor de kleintjes en vaak ook een zwembad. In sommige parken, zoals Landal Bad Kleinkirchheim vind je ook tennisbanen. Daarnaast is er op alle parken ruimte ingericht voor de jongeren. Je vindt hier ook bijvoorbeeld een biljart, tafelvoetbal en een vuurplaats om in de avond nog gezellig te chillen.

speelplek landal bad klein kirchheim

En verder is er altijd wel een restaurant op het park waar je lekker een hapje kan eten of afhalen. Dus als het gaat om het verblijf op het Landal park zelf heb je allerlei mogelijkheden.

restaurant Bad Kleinkirchheim van Landal
Restaurantje op Landal Bad Kleinkirchheim, stukje van buitenterras. Er is nog een groter overdekt terras en een deel binnen. Ruimte genoeg!

Hieronder lees je hoe Landal Bad Kleinkirchheim ons bevallen is. Meer informatie vind je nog op hun website.

Review: hoe is Landal Bad Kleinkirchheim ons bevallen?

Zoals ik je hierboven al heb aangegeven was ons appartement ruim (6 persoons), schoon en niet te gehorig. Maar persoonlijk vind ik dat eigenlijk ‘normaal’. Wat me opvalt is dat er in dit Landal park veel Nederlanders zaten en vooral ook veel met kinderen in de leeftijd van 3-15 jaar. Best lekker dus, want je kinderen hebben gelijk aanspraak met andere kindjes van hun leeftijd. Ze kunnen gewoon in het Nederlands babbelen en daar wordt het vriendjes maken net wat makkelijker van. Toevallig hoorde ik ook van onze vakantie ‘buurvrouw’ dat dat voor haar dé reden was om met haar kinderen naar Landal Bad Kleinkirchheim te gaan. Met twee kleinere kindjes die al gelijk vanaf dag één vriendinnetjes hebben gemaakt op het park is het voor jou als ouder ook wat relaxter toch?!

In ons geval gaat het vrienden maken niet helemaal op. We zijn overdag veel weg en in de avond vinden we het dan heerlijk om even te bankhangen of een spelletje te doen.

Landal park Bad Kleinkirchheim

Het Landal park zelf

Het Landal park zelf ligt er prachtig en heerlijk groen bij. Met een idyllisch beekje, voor de sfeer en een root terras bij de binnenspeelplek ben je van alle gemakken voorzien. De huisjes waar de appartementen in gesitueerd zijn liggen op ruime afstand van elkaar zodat het een soort van dorpje lijkt. Veel groen ertussen met hier en daar een speeltuintje of andere ruimte om te spelen. Op de receptie zijn er medewerkers die Nederlands praten en het restaurant heeft meer dan voldoende mogelijkheden om lekker te eten.

Het zwembad

Lotte heeft nog wel met Frank een duik genomen in het zwembad van Landal. Onze afspraak is altijd dat hij de binnenwembaden doet met de kinderen en ikke de buitenzwembaden 😉 . Het zwembad is niet enorm groot, maar groot genoeg om even lekker te badderen. Daarnaast is er een peuterbadje, wel zo fijn met kleine kinderen.

Voorbeeld van een aantal activiteiten in de week dat wij hier zaten

Georganiseerde activiteiten bij Landal Bad Kleinkirchheim

Er worden echt heel veel activiteiten georganiseerd. Super leuk dus als je toch wat meer op het park vertoefd. Dagelijks worden de kleintjes vermaakt met allerlei knutselactiviteiten en wordt er bijvoorbeeld een basketbal of voetbal uurtje georganiseerd. Daarnaast zijn er veel activiteiten waar je aan mee kan doen met de Sonnenscheincard die je gratis krijgt bij je verblijf op het Landal Kleinkirchheim park. Denk daarbij bijvoorbeeld aan surflessen, een mountainbike training, een dierenwandeling of kruidenwandeling. Maar ook stokbrood bakken, kajakken en tennissenlessen zijn beschikbaar. Volop keuze voor de liefhebbers! Wil je nog een stapje verder gaan dan kan je onder begeleiding en een beetje bijbetalen zelfs raften of canyoning.

Landal Bad Kleinkirchheim tennisbaan

Uiteraard ontbreekt ook Bollo niet op dit Landal park en kan je in Bad Kleinkirchheim chillen bij een kampvuur, schatzoeken met Bollo of een fakkeltocht doen. Wekelijks wordt er een barbeque georganiseerd waar je je voor kan inschrijven, maar ook cocktails maken en een pizzabakcursus staan op het programma. Heel erg leuk en toch hebben wij er niets van gedaan, haha. Maar dat ligt aan onszelf.

barbeque op Landal park in Oostenrijk

Wij zijn namelijk nogal van het erop uit trekken en kijken hoe de dag loopt. Het enige wat we wel gedaan hebben is iedere ochtend broodjes laten bezorgen. Die hingen mooi aan onze voordeur en daarmee waren we van ontbijt en lunch voorzien. Overgebleven broodjes van het ontbijt verdwenen namelijk – belegd en al- in de rugzak om in de middag ergens boven op de berg op te eten.

Wat hebben wij gedaan in de omgeving van Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk

Uiteraard ga ik hier nog uitgebreider op in in volgende blogs, maar ik wil je toch alvast even meegeven dat ook deze omgeving weer fantastisch is voor allerlei dagtrips. Wij hebben de Kärnten card geregeld voor deze vakantie in Karintië waarmee je meer dan 100 gratis entrees hebt. Je kan hiermee allerlei mooie bezichtigingen, dierenparken, zwembaden, liften en ga zo maar door bezoeken en gebruiken. Een echte aanrader als je ook graag vanalles van de omgeving wilt zien. Ga je er in je vakantie bijvoorbeeld maar twee keer op uit, dan is deze kaart niet interessant voor je. Maar ben je ook van de dagelijkse uitstapjes dan betaald de Kärnten card zich (meer dan) volledig terug!

Wij hebben onderstaande activiteiten ondernomen:

  1. De Pyramidenkogel in Keutschach am See beklommen en met de 60 meter lange glijbaan weer naar beneden
  2. Een bezoek aan de apenberg Abenteuer Affenberg in Landskron gebracht
  3. Een show in de Adler Arena in Landskron bijgewoond
  4. De kaiserburghbahn genomen en de hele berg naar beneden gewandeld *slik* . To be continued…
  5. Het Bonsaimuseum bezocht
  6. Een rondvaart gemaakt over de Millstätter See
  7. Gewandeld door de Raggaschlucht Gorge in Flattach
  8. Mölltaler gletscher bezocht
  9. Rondgewandeld in Millstatt
  10. Rondgewandeld in Seeboden

Bovenstaande hebben we in 5 dagen gedaan 😉 , je snapt ongetwijfeld dat dat volle dagen waren haha. Op dag 6 zou het vooral veel gaan regenen. Omdat we de andere dagen juist heerlijk weer hebben gehad zijn we op ons gemak gaan pakken en weer naar huis gereden.

Meer weten over het Bad Kleinkirchheim Landal Park in Karintië Oostenrijk? Ga naar de website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven